Ogłoszenie

Strefa czasowa: UTC + 1

Teraz jest 2025-06-02 07:46:59
Łączny czas online:

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: R6002 floating point not loaded
PostNapisane: 2009-09-12 20:33:59 
Błagam was :D postawialem juz 4 razy system od nowa i dalej to samo.. stawiame Xp Proffesionala +sp1 i sp2 i bez / a takze Windows Mini 2.1 ... i dalej to samo...

po około roku na pc bylo troche smieci od instalowanych/dezainstalowanych programow/gier .. wiec postanowilem postawic system od nowa.. wszystko cacy i juz sa problemy

Obrazek
Obrazek

przy tym Runtime error ten blad jest dziwny bo...

gdy chce zainstalowac tego Runtime C++ http://www.microsoft.com/downloads/deta ... laylang=en

to mam kolejny problem, bo zeby zainstalowac tego Runtime potrzebny jest update windows 3.1 / to ma 2 mb / rzecz jasna zainstalowalem tego Update .. potem Runtime...

i tak nie chodzi i wszystko jest popieprzone.. zaden nowszy program mi nie chodzi bo niema Biblioteki runtime....

a co do Total Comander to nie mam zadnego virusa.. ;/

TtotalComander , CCleaner ,Wavepad - te programy działaja ... ale gdy zrobie restart pc ... to juz koniec.. znow sie zaczyna i zeby cos uruchomic musze zainstalowac ponownie ..

jezeli ktos mial z takimi rzeczami do czynienia to prosze pisac , kazda pomoc jest mile widziana.

- system nowo postawiony , nie wiem dlaczego tak sie dzieje o_O

w uruchom> services.msc ani msconfig nic nie grzebalem / zaden z procesów nie wyłączałem ani nie zatrzymywalem ... moze cos powinno byc wlączone ?

Juz instalowalem http://www.microsoft.com/downloads/deta ... laylang=en
i inne windowsy update 3.0 3.1 i nic

â˜źstart-> uruchom-> eventvwr.msc - błędy krytyczne

1. Serwer {601AC3DC-786A-4EB0-BF40-EE3521E70BFB} nie zarejestrował się w modelu DCOM w wymaganym czasie.

2. Model DCOM odebrał błąd „Nie można uruchomić określonej usługi, ponieważ jest ona wyłączona lub ponieważ nie są włączone skojarzone z nią urządzenia. ” podczas próby uruchomienia usługi SENS z argumentami „” w celu uruchomienia serwera:
{D3938AB0-5B9D-11D1-8DD2-00AA004ABD5E}

3. Nie można odnaleźć zestawu zależnego Microsoft.VC80.CRT; ostatni błąd: Odnośny zestaw nie jest zainstalowany w tym systemie.

4. Resolve Partial Assembly nie powiodło się dla Microsoft.VC80.CRT. Odpowiedni komunikat o błędzie: Odnośny zestaw nie jest zainstalowany w tym systemie.

5. Produkt: Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable -- Error 1723.Wystąpił problem z tym pakietem Instalatora Windows. Nie można uruchomić biblioteki DLL wymaganej do dokończenia tej instalacji. Skontaktuj się z personelem pomocy technicznej lub dostawcą pakietu. Akcja: SxsInstallCA, wpis: CustomAction_SxsMsmInstall, biblioteka: C:\WINDOWS\Installer\MSI1B.tmp

6. Aplikacja zawieszająca rundll32.exe, wersja 5.1.2600.0, moduł zawieszenia hungapp, wersja 0.0.0.0, adres zawieszenia 0x00000000.

to wszystko znalazlo sie : Aplikacje i System / Zabezpieczenia puste

Reszta to same Informacje

Plik sc.txt :

[SC] GetServiceConfig SUCCESS

SERVICE_NAME: msiserver
TYPE : 120 WIN32_SHARE_PROCESS (interactive)
START_TYPE : 3 DEMAND_START
ERROR_CONTROL : 1 NORMAL
BINARY_PATH_NAME : C:\WINDOWS\System32\msiexec.exe /V
LOAD_ORDER_GROUP :
TAG : 0
DISPLAY_NAME : Instalator Windows
DEPENDENCIES : RpcSs
SERVICE_START_NAME : LocalSystem

- â˜źstart->uruchom-> sfc /scannow - sprawdzilo mi wszystki pliki Windowsa po 3-5 minutach pasek wyszukiwania i sprawdzania zniknal i nic wiecej sie nie działo , prawdopodobnie wszystko bylo ok

- czy moze to byc spowodowane virusem ? jak tak to polec mi jakis program bo dotychczas uzywalem ( spyware doctor;p )

i Dizwne jest to ze jeszcze kiedys jak zainstalowalem WinXP nie mialem takich problemow , a teraz jak zainstalowalem to pierwszy raz takie cos mi sie dzieje

prosze pomozcie mi ;/ mecze sie z tym juz od paru dobrych miesiecy i nie moge sobie poradzic z tym..... szukalem na google i nic ;/ nic nie widzialem specjalnego...
..........rip

Tytuł:
PostNapisane: 2009-09-13 09:44:06 

Pochwały: 9
Sciagnij linuxa lub...

Przeinstaluj Windowsa ! Albo zrob backupa na dvd plikow jakie potrzebujesz i format :>.

Tytuł:
PostNapisane: 2009-09-15 15:50:37 
przeinstalowywalem windowsa 10 razy + robilem nakładke ..... i nic

format zrobiony.. i to samo

HELP !!!!

Tytuł:
PostNapisane: 2009-09-16 20:48:24 

Pochwały: 13
Masz wirusa infekującego pliki .exe i/lub .dll.
Zainstaluj system na nowo. Ale przedtem jeżeli masz inne partycje / dyski sieciowe, których nie usuwasz, musisz usunąć z nich pliki autostartu innym systemem operacyjnych (Linux). Jeżeli na tych partycjach masz pliki .exe, .dll i podobne najlepeij je usunąć.
Na innym niezainfekowanym komputerze ściągasz firewalla (Comodo), antywirus (Avast) i SP3 do WinXP. Wszystko nagrywasz na czyste CD i instalujesz na nowozainstalowanym systemie. Dopiero teraz można włączyć kabel do sieci i kontynuować instalacje steroeników, itp...

Tytuł:
PostNapisane: 2009-09-18 16:56:47 
aa no chyba że tak... to zaraz lece do pro-line po płytki dvd

a tych plikow exe i innych mam troche sporo

a jak skanowalem wszystko Spyware Doctorem to mi nic nie wykrylo.. no ale zainstaluje inne programy i wtedy zobaczymy

jak co to jeszcze ( moze :D) sie odezwe ...

[ Dodano: 2009-09-19, 17:27 ]
a i jeszcze mam pytania odnosnie tego wszystkiego

1. czy jest mozliwe ze moge miec virusa w pamieci ram i/lub procesorze i jest on niewykrrywalny ?

2. jakimi programami przeskanowac ów 2 podzespoły w pc ?

Tytuł:
PostNapisane: 2009-09-21 21:59:43 

Pochwały: 13
RIP napisał(a):
1. czy jest mozliwe ze moge miec virusa w pamieci ram i/lub procesorze i jest on niewykrrywalny ?

2. jakimi programami przeskanowac ów 2 podzespoły w pc ?

Wirusy mogą się lokować w pamięci stałej (BIOS, itp.), ale są to przypadki skrajnie rzadkie. Częściej można spotkać wirusa w MBR i pierwszej ścieżce HD, ale wciąż są to nieczęste sytuacje.

Tytuł:
PostNapisane: 2009-10-01 16:25:43 
Udało mi sie ( wkoncu :D)
stawiałem system kilkadziesiat razy ponad 10 i zauwazylem juz od czego tak sie dzieje
przyczyna banalna ale nie widziałem ze to przez taka rzecz tyle problemow..

Powód : Usuwanie reklam w gg :idea:

http://www.programs.pl/program,26.html

dziwnie to troche wyglada ale to prawda..... Dzieki Zubaran za pomoc :>

temat do zamkniecia

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ]