Mam nastepujacy problem - ko mi ?cina

jako ze brzmi to troche ogolnikowo to wyjasniam:
po pierwsze: po wpisaniu /town w cz lub w castle musze czekac okolo 1,5 minuty na start gry , a animacja i tak jeszcze przez chwile jest skokowa.
po drugie: w momencie kiedy atakuje kogos w cz rowniez sie przycina [g?ownie przy charged blade], to samo jest na arenie.
po trzecie: zobaczenie rzucanej novy przez orka = maksymalne ?ci?cie kompa i czekanie az padne ... wtedy sie odblokowuje.
po czwarte : ka?da, podkreslam- ka?da moja smierc wyglada mniej wiecej tak- widze ze ktos mnie atakuje, pot, bije go, pot, mam powiedzmy 200hp i sie scina... kiedy startuje od nowa mam juz ekran "Press OK" ...
po pi?te: chodzenie po moradonie to juz istny "Slajd Show" ... 3 fps itd..
co najdziwniejsze podczas expienia wszystko jest ok.. fps mam ~50...w cz jak biegam jest to samo ...
Teraz dane techniczne: wszystkie programy z t?a mam wy??czone- zadnego gg, opery,winampa itd - tylko vent [i to nie zawsze]
chcia?em dzisiaj zwiekszyc priorytet KO w przeznaczaniu pamieci wirtualnej , ale wyskoczylo okno z napisem "Brak dostepu"... co dziwne innym rzeczom spokojnie moge ten priorytet zwiekszyc...
Sprz?t: Procesor Athlon 2600+
Pamie? DDR Ram 512Mb
Ge-Force 2 MX 400 Mhz 64 Mb
wolne miejsce na dysku ~2 gb.
jakies propozycje ?