Sposób wg. oficjalnej strony
http://knightonlineworld.com/guide/dep.asp
Sposób nr 1 by khamill
funkcja DEP o której pisali na stronie KO faktycznie jest przyczyną niedziałania KO w nowszych wersjach, ale także wielu innych programów, które nie są zgodne z założeniami funkcjonowania DEP i się zawieszają. jeżeli mamy firewall i dobry antywirus a wkurza nas ta funkcja bo nie działa dobrze - możemy zrobić małą fajną rzecz - która kończy koszmar z zawieszaniem się - mianowicie wyłączyć DEP - tak że nie będzie obecna w systemie. Ă
Âatwo to zrobić tylko spapranie jest dość ryzykowne - więc KAĂ
ÂťDY ROBI TO SWOJĂâ ODPOWIEDZIALNOĂ
ĹĄĂâ - ale działa na 100% - po prostu uważnie. musimy edytować odpowiednio plik "boot.ini" i po kłopocie - zaraz napisze jak to zrobi?.
normalnie w xp sp2 - "boot.ini" wygląda tak:
Kod:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk (0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition (1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /NoExecute=OptIn
musimy zmienić ostatni wpis w tym pliku:
z
Kod:
NoExecute=OptIn
na
Kod:
NoExecute=AlwaysOff
nic więcej nie robimy nie zmieniamy odstępów ani innych rzeczy ...
a jak znaleĂ
Âşć plik?
otóż trzeba zrobić tak:
Mój Komputer\Właściwości\Zaawansowane
dalej Uruchamianie i Odzyskiwanie i klikamy na Ustawienia
następnie Edytuj - i wtedy wyświetla nam się plik gotowy do edycji, zmieniamy to napisałem wyżej i dajemy restart.
po ponownym uruchomieniu nie ma już denerwującej aplikacji, ale zrezygnowaliśmy z programu, który szlachetnie miał nas chronić przed wykonywaniem plików w buforach ... hmmm . .. i tak to nic nie daje ... i takie skomplikowane ...
powodzenia - sprawdzałem to na 3 kompach i działa cacy
za pomoc dziekuję Microsoftowi z FAQ, KO, i ludziom od Panda Antyvirus, i gościowi z jakiegoś forum
Spos??b nr 2
1. Start------>Uruchom------->regedit
2. Szukacie klucza HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AeDebug
3. Jest tam warto?? AUTO kt??ra ustawiona jest na 1. Musicie ja zmienic na 0 klikajac dwa razy na kluczu i zmieniajac cyferki
(to zmienia ustawienia domy?lnego debugera tak zeby sam nie decydowa? co zrobi? z problemem
4. Zamykacie edytor rejestru
5. Odpalacie KO i sci?gacie poprawki (jeslki kto? zmieni? wczesniej w server.ini warto?c 1279 na 1280 powinien j? zmienic spowrotem na 1279)
6. W??czacie gre
7. Wyskakuje okno b?edu aplikacji ale NIC NIE WCISKACIE
8. Przesuwacie okno b?edu aplikacji w jak najdalszy r??g/bok ekranyu zeby go nie by?o wida?
9. ALT+TAB (lub znanym sobie sposobem) prze??czacie sie na KO i normalnie logujecie sie i gracie
i to ca?a instrukcja
p.s
WA?NE Problem w tym ze gry nie da sie normalnie zamkn?c (przynajmniej jak nie szuka?em takiego sposobu) gry System i tak sie zawiesi i trzeba go bedzie restartowa? . Ale podczas samej gry nic z?ego sie nie dzieje i mozna normalnie grac.
Wyb??r nale?y do was czy chcecie czekac na poprawke usuwaj?ca problem czy gra? z nietypowym zamykaniem gry
to tyczy sie tez najnowszych patchy przeslal mi to kolega ktorego poprosilem o to zeby wam pomoc on tak wlasnie gra i nie narzeka