Ogłoszenie

Strefa czasowa: UTC + 1

Teraz jest 2025-06-17 12:21:43
Łączny czas online:

Autor Wiadomość
 Tytuł: Corum Online
PostNapisane: 2007-02-17 00:18:34 

Pochwały: 13
Myślę, że warto wspomnieć kilka słów o tej grze, zwłaszcza, że oficjalnie wystartowała... wczoraj.
Tak więc wytrwały gracz za pewien czas będzie mógł nazwać się weteranem, jeżeli nie seniorem ;)

Corum Online jest typowym MMORPG, w pewnym sensie podobnym do Knight Online (również do Lineage i paru innych).

INSTALACJA
Gra zajmuje na dysku 1.2GB miejsca. Wersja którę miałem (a była to z czasu beta-testów) nie chciała się poprawnie zpatchować. Trzeba było ręcznie pościęgać patche. Można wierzyć, że nowsze wersje nie maję już tej wady.

GRAFIKA, MUZYKA
To bezwzględnie najsłabszy element gry. Åšwiat pokazany jest w rzucie izometrycznym, nie jest to prawdziwe 3D. Jeżeli do gry potrzebujesz wspaniałej oprawy to nawet nie instaluj tego.

INTERFEJS, STEROWANIE
Z poczętku nie mogłem się połapać: co?, gdzie?, jak?. Do sterowania można się przyzwyczaić, choć wcięż uważam, że nie jest zbyt dobrze rozwięzane (przynajmniej jeżeli ktoś ma trzeci przycisk myszy połęczony ze scrollem :D).
Skill nie sę wygodne w użyciu, ale to też wymaga nabycia nawyków.
Reszta elementów ma układ jakby wzorowany na KO, więc szybko można dojść co to czego służy.

GRYWALNOŚĆ
Pierwszy pozytyw. Gra jest dynamiczna, dosyć czytelna w odbiorze zdarzeń.
Jak na razie mam za mały lvl (wszyscy maję :D) aby wybrać się na PK, tak więc nie potrafię powiedzieć jak to wyględa. Walka z mobami jest dobrze rozwięzana. Moby sę znacznie ciekawej usposobione niż te w KO.
Wydaje się, że w grze drzemie potencjał.
I tylko trochę lagi wnerwiaję...

O bardziej zaawansowanych elementach (questy, PK, itp.) ciężko mi coś nadmienić, bo po 2 godzinach gry nie jestem w stanie tego ocenić. Zwłaszcza, że niewiele widziałem.

Do wyboru mamy sześć lub siedem rodzajów postaci, zaczynamy w jednym z dwóch miast.

Poniżej kilka oficjalnych screenshotów:
http://corum.gpotato.com/index.php/?i=screenshot1
Jednak w praktyce to nie wyględa tak atrakcyjnie.

Główna strona gry:
http://corum.gpotato.com/

Gra jest darmowa.

Producentem gry jest GPotato (Flyff, Rappelz).
Turków jeszcze nie spotkałem! :D

Co ciekawe - autorzy zorganizowali konkurs. Do wygrania 20 zestawów klawiatura+mysz firmy Logitech, które 1 marca 2007 roku zostanę rozlosowane wśród graczy majęcych ponad 20lvl.

Tytuł:
PostNapisane: 2007-02-17 01:48:41 

Pochwały: 1
ssćm..

[scroll]SHIT !!! nad SHITAMI!![/scroll]

Tytuł:
PostNapisane: 2007-02-18 11:14:01 

dax az tak zle?

Tytuł:
PostNapisane: 2007-02-19 22:01:20 

Pochwały: 1
tez sobie to zainstalowalem, dobilem do 26 lvlu magiem, nie tak tragicznie sie w to gra, ma to swoj klimat ( najwiekszy minus dla mnie to to, ze nie moge isc afk, przy wejsciach czy gdziekolwiek jak zostawialem postac na troche i wracalem po krotkiej przerwie to w 80% przypadkach byla juz martwa :roll: i trzeba bylo od poczatku biec (jakies skrole do TP sa ale co, gdzie i jak ich uzywac nie rozgryzlem :) ) a po wylogowaniu czy tam DC postac zaczyna zawsze na glownej mapce i trzeba znowu leciec przez kilka poziomow na spot :/ , no i to ze nie mozna przebiegac przez postacie i potwory co przy tloku w waskich korytarzach jakie tam byly troche mnie denerwowalo)

I do tego "ooooogrom" skili dla maga , widzialem build maga 119 lvl czy cos kolo tego, do 80 lvla jedym skilem atakujacym bije sie moby, poza nim jeden zwiekszajacy szybkosc regeneracji many, drugi zwiekszajcy mag dmg (na 45 lvu) i to wszystko.:D. Ja uzylem innego buildu i dobralem sobie 2 skil atakujacy ale i tak do 80 z 2 skilami tylko bym musial grac, hmmm. Cos mi sie zdaje ze pk bedzie tak wygladac : spamowanie hp potek i klikanie na przeciwnika lewym albo prawym przyciskiem myczki :) To juz silk jest o niebo lepszy jak dla mnie