Myślę, że warto wspomnieć kilka słów o tej grze, zwłaszcza, że oficjalnie wystartowała... wczoraj.
Tak więc wytrwały gracz za pewien czas będzie mógł nazwać się weteranem, jeżeli nie seniorem

Corum Online jest typowym MMORPG, w pewnym sensie podobnym do Knight Online (również do Lineage i paru innych).
INSTALACJA
Gra zajmuje na dysku 1.2GB miejsca. Wersja którę miałem (a była to z czasu beta-testów) nie chciała się poprawnie zpatchować. Trzeba było ręcznie pościęgać patche. Można wierzyć, że nowsze wersje nie maję już tej wady.
GRAFIKA, MUZYKA
To bezwzględnie najsłabszy element gry. Ă
ĹĄwiat pokazany jest w rzucie izometrycznym, nie jest to prawdziwe 3D. Jeżeli do gry potrzebujesz wspaniałej oprawy to nawet nie instaluj tego.
INTERFEJS, STEROWANIE
Z poczętku nie mogłem się połapać: co?, gdzie?, jak?. Do sterowania można się przyzwyczaić, choć wcięż uważam, że nie jest zbyt dobrze rozwięzane (przynajmniej jeżeli ktoś ma trzeci przycisk myszy połęczony ze scrollem

).
Skill nie sę wygodne w użyciu, ale to też wymaga nabycia nawyków.
Reszta elementów ma układ jakby wzorowany na KO, więc szybko można dojść co to czego służy.
GRYWALNOĂ
ĹĄĂâ
Pierwszy pozytyw. Gra jest dynamiczna, dosyć czytelna w odbiorze zdarzeń.
Jak na razie mam za mały lvl (wszyscy maję

) aby wybrać się na PK, tak więc nie potrafię powiedzieć jak to wyględa. Walka z mobami jest dobrze rozwięzana. Moby sę znacznie ciekawej usposobione niż te w KO.
Wydaje się, że w grze drzemie potencjał.
I tylko trochę lagi wnerwiaję...
O bardziej zaawansowanych elementach (questy, PK, itp.) ciężko mi coś nadmienić, bo po 2 godzinach gry nie jestem w stanie tego ocenić. Zwłaszcza, że niewiele widziałem.
Do wyboru mamy sześć lub siedem rodzajów postaci, zaczynamy w jednym z dwóch miast.
Poniżej kilka oficjalnych screenshotów:
http://corum.gpotato.com/index.php/?i=screenshot1Jednak w praktyce to nie wyględa tak atrakcyjnie.
Główna strona gry:
http://corum.gpotato.com/Gra jest darmowa.
Producentem gry jest GPotato (Flyff, Rappelz).
Turków jeszcze nie spotkałem!

Co ciekawe - autorzy zorganizowali konkurs. Do wygrania 20 zestawów klawiatura+mysz firmy Logitech, które 1 marca 2007 roku zostanę rozlosowane wśród graczy majęcych ponad 20lvl.