Jak w tytule, jest to kolejna gra MMOFPS, bardzo, ale to bardzo podobna do Combat Arms, tylko z duzo lepsza grafika, iz w grze zostal zastosowany, bodajze unreal engine 3 - choc, mozna bylo wyciagnac duzo wiecej z tego silnika, na tle takich gier: Batman: AA, Mass Effect, Gears of War, oprawa graficzna w A.V.A.ie nie powala, choc i tak jest to teraz najladniejsza gra MMOFPS dostepna za free
Tak jak juz wczesniej napisalem, gra pod wzgledem rozgrywki jest bardzo podobna do Combat arms, wiec jezeli komus podoba(l) sie owy tytul, poczuje sie jak w domu. Czemu? Glownie dlatego, ze tak samo sie strzela

. Broni jest malo, ale mozna je modyfikowac. Map jest bodajze 10-13, i sa (chyba, moze wiecej :E ) 3 tryby. Deathmatch, search&destroy, i taki, w ktorym musimy chronic (lub atakowac) czolg ktory ma dotrzec do danego punktu.
Ja mam na pulpicie Combat Arms, Warrocka, Battlefield: Bad Company 2 ( swoja droga strsznia kupa

), Modern Warfare 2, CoD4, i wlasnie A.V.A'e, majac te wszystkie tytuly najprzyjmniej gra mi sie w ta ostatnia gre, tylko narazie malo jest ludzi do gry, wiec gre trzeba reklamowac
http://ava.ijji.com/ - tu mozecie pobrac gre i sie zarejestrowac.
Moj nick w grze DownT
*Co do optymalizacji kodu gry, chyba nie jest zle ( co nie zanczy, ze moglo byc lepiej ), ja z wszystkim na MAX, 1280x1024, AAx8, AFx8 myciagam stale 60 fpsow ( vsync jest wlaczony ). Gram na E5200 @ 3,5Ghz, 8800GT c715/s1781/m2010, 2GB ramu
Kilka screenow na szybko: