Ogłoszenie

Strefa czasowa: UTC + 1

Teraz jest 2025-06-29 22:02:36
Łączny czas online:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 225 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 2010-02-03 16:06:19 

Pochwały: 74
Też chcę sobie pocytować :D uwaga, idę :D
Ramsey napisał(a):
Widzisz, dyskusja toczyła się wokół tego, że przerobiłem konsole. Niestety, owej konsoli jeszcze nie posiadam, nie mogłem więc jej przerobić. Tym samym nie mogłem grać w piraty na konsoli. Pisałem też, że nie zamierzam sam ściągać gier, bo przy moim łączu trochę by to zajęło, i z pomocą przychodzą mi znajomi. Wszystko fajnie, tylko JAK kur*wa mogłem grać na czymś, czego nie posiadam?

Ja nie wiem, czy ty masz czy nie masz tej konsoli. Bazuję na tym co pisałeś. A pisałeś, że masz piraty i piracisz, oraz, że nie widzisz w tym nic złego.

Ramsey napisał(a):
Za to ty zdania nie zmieniasz. Najpierw wszystkie twoje płyty to oryginały, po chwili okazuje się, że prawie dopuściłeś się piractwa, ale się wybroniłeś. Po czym za kilka godzin jednak udowadniam ci, że jesteś złodziejem. No, ale lepiej nazwać kogoś złodziejem za same zamiary, a to że ty sam już zdążyłeś się dopuścić kradzieży, to nic wielkiego, hmm?

A ja się pytam, jak mogę być złodzieje, skoro zapłaciłem? :freak:

Ramsey napisał(a):
Różnica jest taka, że najpierw ją ściągnął, potem kupił, nie odwrotnie. Czyli tak czy siak złamał prawo.

Czyli jak bym najpierw kupił, a potem ściągnął to już luzik? xD

Fakt jest taki, że mam oryginalny egzemplarz MW2. Gdzie tu piractwo i kradzież?

[ Dodano: 2010-02-03, 16:08 ]
NO WŁAÅšNIE JEST RÓŻNICA TĘPY DEBILU. O tą różnicę się cały czas rozchodzi. Dla ciebie jej nie ma, bo w innym razie nie ma dla ciebie żadnego wytłumaczenia. Jesteś złodziejem i tyle.

Tytuł:
PostNapisane: 2010-02-03 16:11:34 

Pochwały: 3
Zwierz@K napisał(a):
Też chcę sobie pocytować :D uwaga, idę :D
Ramsey napisał(a):
Widzisz, dyskusja toczyła się wokół tego, że przerobiłem konsole. Niestety, owej konsoli jeszcze nie posiadam, nie mogłem więc jej przerobić. Tym samym nie mogłem grać w piraty na konsoli. Pisałem też, że nie zamierzam sam ściągać gier, bo przy moim łączu trochę by to zajęło, i z pomocą przychodzą mi znajomi. Wszystko fajnie, tylko JAK kur*wa mogłem grać na czymś, czego nie posiadam?

Ja nie wiem, czy ty masz czy nie masz tej konsoli. Bazuję na tym co pisałeś. A pisałeś, że masz piraty i piracisz, oraz, że nie widzisz w tym nic złego.

Ramsey napisał(a):
Za to ty zdania nie zmieniasz. Najpierw wszystkie twoje płyty to oryginały, po chwili okazuje się, że prawie dopuściłeś się piractwa, ale się wybroniłeś. Po czym za kilka godzin jednak udowadniam ci, że jesteś złodziejem. No, ale lepiej nazwać kogoś złodziejem za same zamiary, a to że ty sam już zdążyłeś się dopuścić kradzieży, to nic wielkiego, hmm?

A ja się pytam, jak mogę być złodzieje, skoro zapłaciłem? :freak:

Ramsey napisał(a):
Różnica jest taka, że najpierw ją ściągnął, potem kupił, nie odwrotnie. Czyli tak czy siak złamał prawo.

Czyli jak bym najpierw kupił, a potem ściągnął to już luzik? xD

Fakt jest taki, że mam oryginalny egzemplarz MW2. Gdzie tu piractwo i kradzież?

[ Dodano: 2010-02-03, 16:08 ]
NO WŁAÅšNIE JEST RÓŻNICA TĘPY DEBILU. O tą różnicę się cały czas rozchodzi. Dla ciebie jej nie ma, bo w innym razie nie ma dla ciebie żadnego wytłumaczenia. Jesteś złodziejem i tyle.

Widzisz, jeżeli się nie myle, to możesz posiadać kopie, posiadając w domu oryginał. Tylko że najpierw należałoby zainwestować w oryginał, a dopiero wtedy zrobić sobie jego kopię.
Gdzieś o tym czytałem, jak znajdę link to podrzucę.

EDIT;
Proszę bardzo http://forumprawne.org/prawo-autorskie/ ... plyty.html

Dlatego jesteś złodziejem. Bo najpierw miałeś coś, za co nie zapłaciłeś, a dopiero potem w to zainwestowałeś. Proste? Dla Ciebie nie, dlatego ta dyskusja od początku nie ma sensu.

Aha, pokaż mi jakiś post, gdzie przyznałem się do piracenia i twierdze że jest to w porządku, ale PRZED twoim postem z bodajże strony 3, w którym już wybiegłeś w przyszłość.

Tytuł:
PostNapisane: 2010-02-03 16:14:48 

Pochwały: 127
jeszcze tylko jedno pytanie mi się nasuwa... czy idąc do pizzerii/restauracji płacisz z góry, czy po jedzeniu? Idąc twoim tokiem myślenia, wszyscy ludzie są złodziejami bo płacą PO jedzeniu, zjedli coś, co nie należało do nich

Tytuł:
PostNapisane: 2010-02-03 16:16:28 

peyo napisał(a):
jeszcze tylko jedno pytanie mi się nasuwa... czy idąc do pizzerii/restauracji płacisz z góry, czy po jedzeniu? Idąc twoim tokiem myślenia, wszyscy ludzie są złodziejami bo płacą PO jedzeniu, zjedli coś, co nie należało do nich

Ale jaki sens ma porównywanie kupowanie gier do płacenia w restauracji? To nie ja wymyślałem, że za gry najpierw się płaci, a potem się w nie gra. Ale takie są fakty, więc...

Tytuł:
PostNapisane: 2010-02-03 16:19:00 

Pochwały: 6
Cytuj:
Zgodnie z polskim prawem autorskim filmy mogą pochodzic z nielegalnego żródła ale jeżeli są juz raz udostępnione ich pobieranie dla własnych celów jest legalne nielegalne było by dalsze rozpowszechnianie. Cała odpowiedzialność ciąży na tym kto udostępnia nie na tym kto pobiera.

Tytuł:
PostNapisane: 2010-02-03 16:20:25 

Ramsey napisał(a):
Aha, pokaż mi jakiś post, gdzie przyznałem się do piracenia i twierdze że jest to w porządku, ale PRZED twoim postem z bodajże strony 3, w którym już wybiegłeś w przyszłość.

za co to za warunek? Bo inaczej by obalił twoją teorię, że celowo się przyznałeś i wszystko pisałeś jako podpuchę, żeby zdemaskować nas, zakłamanych świętoszków? Sorry, ale nie posądzę cię o takie wyrachowanie. No chyba, że znajdziesz mój post sprzed 1995 roku, w którym otwarcie piszę że piractwo jest ok, a sam troszkę handluję płytami na boku.

Ramsey napisał(a):
Widzisz, jeżeli się nie myle, to możesz posiadać kopie, posiadając w domu oryginał. Tylko że najpierw należałoby zainwestować w oryginał, a dopiero wtedy zrobić sobie jego kopię.

Dlatego jesteś złodziejem. Bo najpierw miałeś coś, za co nie zapłaciłeś, a dopiero potem w to zainwestowałeś. Proste? Dla Ciebie nie, dlatego ta dyskusja od początku nie ma sensu.

Użyję najprostszej metody, jaką znam, czyli ci to rozrysuję.

1. Masz kasę, chcesz kupić, ale jest niedostępne w Polsce - ściągasz ---> nie ukradłeś
2. Masz kasę, chcesz kupić, nie wiesz czy ci pójdzie (jak nie pójdzie, kupujesz na inną platformę) - ściągasz i później kupujesz ----> nie ukradłeś
3. Masz kasę, chcesz kupić, ale gra jest zmiażdżona w recenzjach, trochę się obawiasz - ściągasz i później kupujesz ---> nie ukradłeś
4. Masz kasę, nie chcesz kupić choć możesz, masz nick Ramsey i pÓsto w głowie- ściągasz ----> ukradłeś

Jak nadal nie rozumiesz, to wybacz, ale czytelniej już nie potrafię.

Tytuł:
PostNapisane: 2010-02-03 16:30:12 

Zwierz@K napisał(a):
Ramsey napisał(a):

za co to za warunek? Bo inaczej by obalił twoją teorię, że celowo się przyznałeś i wszystko pisałeś jako podpuchę, żeby zdemaskować nas, zakłamanych świętoszków? Sorry, ale nie posądzę cię o takie wyrachowanie. No chyba, że znajdziesz mój post sprzed 1995 roku, w którym otwarcie piszę że piractwo jest ok, a sam troszkę handluję płytami na boku.

Ramsey napisał(a):

Użyję najprostszej metody, jaką znam, czyli ci to rozrysuję.

1. Masz kasę, chcesz kupić, ale jest niedostępne w Polsce - ściągasz ---> nie ukradłeś
2. Masz kasę, chcesz kupić, nie wiesz czy ci pójdzie (jak nie pójdzie, kupujesz na inną platformę) - ściągasz i później kupujesz ----> nie ukradłeś
3. Masz kasę, chcesz kupić, ale gra jest zmiażdżona w recenzjach, trochę się obawiasz - ściągasz i później kupujesz ---> nie ukradłeś
4. Masz kasę, nie chcesz kupić choć możesz, masz nick Ramsey i pÓsto w głowie- ściągasz ----> ukradłeś

Jak nadal nie rozumiesz, to wybacz, ale czytelniej już nie potrafię.

Co to za warunek? Taki, że wybiegliśmy w przód, i było gdybanie "co by było gdyby..."

Ad.1
Jak to .... nie ukradłeś? Nie zapłaciłeś, a masz - zgodnie z definicją piractwa - ukradłeś.
Ad.2
Ukradłeś - możesz zrobić odwrotnie, co udowodniłem linkiem powyżej.
Ad.3
Ukradłeś, patrz punkt wyżej.
Ad.4
Ukradłeś

Najpierw trochę poczytaj, potem .... głupoty. Już nawet nie mam siły pisać ci po raz setny, że w świetle prawa kradniesz. Więc po .... sie wypierać? To, że w swoim mniemaniu jesteś czysty, nie wystarcza, niestety..

Ostatnio edytowano 2010-02-03 16:43:03 przez Ramsey, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 2010-02-03 16:35:35 

No i znów wybuchłeś. Ad1, patrz post Nh. Ad2 Rachunek się zgadza, gra kupiona, nikt nie stracił, nie ma kradzieży. Ad3 Rachunek się zgadza, gra kupiona, nikt nie stracił. Ad4, Rachunek się nie zgadza, gra spiracona, producenci są stratni.

Ramsey napisał(a):
Najpierw trochę poczytaj, potem pierdol głupoty. Już nawet nie mam siły pisać ci po raz setny, że w świetle prawa kradniesz. Więc po ... sie wypierać? To, że w swoim mniemaniu jesteś czysty, nie wystarcza, niestety..

Ty czytasz i nie rozumiesz, a na mnie krzyczysz :( skoro w twoim mniemaniu jestem przestępcą, to ponawiam swój apel, abyś na mnie doniósł. Masz przecież niezbite dowody świadczące o mojej winie.

Tytuł:
PostNapisane: 2010-02-03 16:39:59 

Zwierz@K napisał(a):
No i znów wybuchłeś. Ad1, patrz post Nh. Ad2 Rachunek się zgadza, gra kupiona, nikt nie stracił, nie ma kradzieży. Ad3 Rachunek się zgadza, gra kupiona, nikt nie stracił. Ad4, Rachunek się nie zgadza, gra spiracona, producenci są stratni.

Ramsey napisał(a):
Najpierw trochę poczytaj, potem pierdol głupoty. Już nawet nie mam siły pisać ci po raz setny, że w świetle prawa kradniesz. Więc po ... sie wypierać? To, że w swoim mniemaniu jesteś czysty, nie wystarcza, niestety..

Ty czytasz i nie rozumiesz, a na mnie krzyczysz :( skoro w twoim mniemaniu jestem przestępcą, to ponawiam swój apel, abyś na mnie doniósł. Masz przecież niezbite dowody świadczące o mojej winie.

Widzę że ty nie rozumiesz, że w świetle polskiego prawa kradniesz. Albo najpierw kupujesz grę, i robisz sobie jej kopie, albo ściągasz ją z internetu i jesteś złodziejem, nie zależnie od tego, czy grę później kupiłeś czy nie. Nie ja tworzyłem to prawo, ale tak już jest.

Co do ad.1
To zaleznie coś ściągasz. Jeżeli muzykę, i jest tak jak mówi enejcz, to wówczas nie kradniesz.

Tytuł:
PostNapisane: 2010-02-03 16:46:24 

To co mi cytujesz Ad 1 skoro piszę prawdę? Bot
Co do reszty, podaj mnie do sądu. Zaprosimy też deweloperów. Zobaczymy, czy tak się będą kłócili, że najpierw ściągnąłem a potem kupiłem, czy tez będą woleli powiesić ciebie, bo ściągnąłeś, choć mogłeś kupić. Tu jest właśnie kiciuś pogrzebany. Jak chcesz mi machać przed oczami kodeksem karnym, to pamiętaj, że każdego dnia łamiesz dziesiątki przepisów. Ale jak przyszłoby do rozprawy przed sądem, to ja się wybronię, bo jednak mam legalne kopie, a ty zadyndasz na najbliższym skrzyżowaniu ku uciesze zgromadzonego tłumu. I jeszcze napisz, że twój spiracony kolega pożycza ci kopie bezpieczeństwa oryginalnych gier xD

Tytuł:
PostNapisane: 2010-02-03 17:08:24 

Zwierz@K napisał(a):
To co mi cytujesz Ad 1 skoro piszę prawdę? Bot
Co do reszty, podaj mnie do sądu. Zaprosimy też deweloperów. Zobaczymy, czy tak się będą kłócili, że najpierw ściągnąłem a potem kupiłem, czy tez będą woleli powiesić ciebie, bo ściągnąłeś, choć mogłeś kupić. Tu jest właśnie kiciuś pogrzebany. Jak chcesz mi machać przed oczami kodeksem karnym, to pamiętaj, że każdego dnia łamiesz dziesiątki przepisów. Ale jak przyszłoby do rozprawy przed sądem, to ja się wybronię, bo jednak mam legalne kopie, a ty zadyndasz na najbliższym skrzyżowaniu ku uciesze zgromadzonego tłumu. I jeszcze napisz, że twój spiracony kolega pożycza ci kopie bezpieczeństwa oryginalnych gier xD

Spiracony kolega jeszcze nie zdążył mi nic pożyczyć, ale pożyjemy, zobaczymy...
Za to ty już się spiraciłeś, a masz tupet pouczać kogoś innego. Å»ałosne xD

Tytuł:
PostNapisane: 2010-02-03 17:14:18 

Å»ałosne to są twoje pseudoargumenty, oraz ciągłe przekręcanie swoich własnych wypowiedzi. Jak się już zdecydujesz na jakąś wersję wydarzeń, to być może wrócimy jeszcze do tej rozmowy, tymczasem wracaj do pokeballa.

Tytuł:
PostNapisane: 2010-02-03 17:21:35 

Å»yj dalej w swoim własnym świecie, może chociaż tam będziesz ponad prawem :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 2010-02-03 17:34:01 

Ramsey napisał(a):
Grał już ktoś w tego Dragon Age? Bo mam niby spakowanego na dysku tylko miejsca na zainstalowanie brak, i nie wiem czy opłaci się coś wyrzucić xD

Jeszcze sobie zajrzyj w topic o filmie Paranormal Activity, gdzie prosisz o linki skąd można ściągnąć film.

Miłego wieczoru złodzieju ;)

Tytuł:
PostNapisane: 2010-02-03 17:37:38 

Pochwały: 50
Zwierzak przestań go coraz bardziej pogrążać ;p

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 225 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Następna strona