Ogłoszenie

Strefa czasowa: UTC + 1

Teraz jest 2025-07-18 01:34:58
Łączny czas online:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Hitler, rasizm, antysemityzm
PostNapisane: 2008-05-27 20:22:00 

Pochwały: 4
Fajny temat się rozkręcił na sb, kontynuujcie tutaj, zaraz też coś skrobne

Tytuł:
PostNapisane: 2008-05-27 20:30:32 

No więc jeśli o mój stosunek do Hitlera, zawsze miałem pewien podziw dla osób, którzy potrafili manipulować ludĽmi, a Hitler był w tym mistrzem. Dojście do władzy, sama władza to po prostu majstersztyk. No i pozycja niemców którę uzyskali dzięki niemu przed rozpoczęciem wojny, nie wiem czy ktokolwiek by miał większę rozkminę do takich spraw. Zainteresowanym tematem polecam Main Kampf, oczywiście dla ludzi z dystansem, a nie 15-latków podniecajęcych się hasłami (takie wrażenie sprawia Lodziu).

Zanim mnie zgnoicie, zastanówcie się kto z was nie poparłby Hitlera gdy dochodził do władzy? Å»ydzi wszystkich drażnili, a kto w ogóle przewidział skale holocaustu? No i wiadomo, że to całe pierdolenie o aryjskości popierane pseudo argumentami Ľle zrozumianego Nietshego było dosyć nacięgane. Sam z miłę chęcię założył bym pętle na szyje Hitlerowi, ale ciężko mi go nie podziwiać w pewnym sensie. Oddzielam zbrodnie od umiejętności ;)

Co do samych żydów, mam ich w dupie. Ogólnie mało tolerancyjny ze mnie człowiek, irytuje mnie, że lepiej być w mniejszości etnicznej, że za powiedzenie do dresa pod blokiem PIERDOLONY LESZCZU co najwyżej wdam się w naturalnę, ludzkę bójkę, a za powiedzenie do żyda PIERDOLONY Å»YDZIE zostanę nazwany antysemitę i jeszcze będę miał sprawę w sędzie. Nie ma równych i równiejszych, skoro z jednego śmieję się bo ten ma odstajęce uszy, to czemu nie maję zbijać się z murzyna bo jest czarny? Å»ycie jest okrutne, a potem sę takie kwiatki jak ten czarnuch co zarażał AIDS a na propozycję założenia gumki oskarżał panny o rasizm...
I zajebiście lubię dowcipy o murzynach i żydach xD

Ostatnio edytowano 2008-05-27 20:31:54 przez Elaviart, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 2008-05-27 20:31:48 

hmm ja sie trzymam racji ze Hitler bylby w porzadku gdyby nie chcial tak wiele brac chodzi mi o to ze polakow mogl zostawic ale ze on twierdzil ze rasa panow musi byc potezna skladajaca sie tylko z niemcow czystej krwi to wiesz... cofam sie do tego gdy wspomnialem o moim miescie jak wiecie i nie wiecie mieszkam w Oswiecimiu czyli bylm Aushwitz Birkenau tam gdzie mordowano all narodowosci teraz ten Disny land w Oswiecimiu i Aqua park w Brzezince przeszkadzaja w rozbudowie miasta ! takie moje wzgledy i poglady zostawiam to co napisalem

Tytuł:
PostNapisane: 2008-05-27 20:32:41 

Pochwały: 1
Jak dla mnie hmm Hitler był niesamowicie mędrym człowiekiem o ile dobrze mi sie przypomina nie był od razu generałem tylko zwykłym butem. A w przecięgu tak krótkiego czasu pocięgnęł za sobę rzeszę ludzi która była na każde jego zawołanie. Posiadał dar mówienia tak jak Lepper umiał zrobić ludziom wodę z mózgu.Tyle ode mnie ...

Tytuł:
PostNapisane: 2008-05-27 20:36:08 

Cytuj:
chodzi mi o to ze polakow mogl zostawic ale ze on twierdzil ze rasa panow musi byc potezna skladajaca sie tylko z niemcow czystej krwi to wiesz...

Aha, czyli jakby zajebał wszystkich murzynów w Nigerii to by było ok, a jakby zajebał nas to już nie? Też nie chcę w Polsce drugiej Francji, gdzie co trzecia osoba to obcokrajowiec, a geje liżę się na ławkach, nie popieram mieszania się narodów, ale bez przesady, każdy ma swoje miejsce ;p
Cytuj:
nie był od razu generałem tylko zwykłym butem.

dokładnie, nawet walczył z innymi szeregowymi na 1 WÅš, więc pokazał, że umrzeć za ojczyznę jest gotowy, co też mu dało spore poparcie i nic dziwnego. A potem to i w pierdlu siedział, więc przeszedł dosyć długę drogę.

Tytuł:
PostNapisane: 2008-05-27 20:48:54 

Pochwały: 14
Lodziu napisał(a):
niemcow czystej krwi to wiesz
mlode polskie dzieci, o blond wlosach i niebieskich oczach,czyli rsy charakterystczne niemieckie, byly zabierane jak bylyl male i uczone na niemocow, wiec ta rasa z krwii i kosci niemiecka to naciagana xD
Co do hitlera, to byl psychol, polityk jak kazdy inny obiecal niecom wielkosc, no i im ja dal ;D

Tytuł:
PostNapisane: 2008-05-27 20:49:15 

Pochwały: 74
Czytalem kilka ksiazek na temat Hitlera. Jego poglady jako takie wcale glupie nie byly. Chcial silnych, niezaleznych Niemiec, ze znaczaca pozycja na arenie miedzynarodowej. Byl dobrym, odwaznym zolnierzem na froncie I Wojny Swiatowej ( otrzymal kilka odznaczeń, w tym Krzyz Å»elazny). Mial rozliczne talenta, jak malarstwo i pisanie. Ale przedewszystkim byl genialnym mowca. Po raz pierwszy zabral glos w jednej z piwnicznych piwiarni, tam wlasnie rozpoczela sie jego kariera oratorska. Z czasem jego przemowienia przyciagaly coraz wieksze zastepy ludzi. To o czym mowil Hitler to nie byl populizm, on mial konkretny pomysl na odbudowanie potegi Niemiec. Z czasem sila jego nowo powstalej partii (NSDAP) rosła, miala wlasne bojowki (SA). Stalo sie o nim glosno w calych Niemczech. W pierwszych wyborach NSDAP zdobyla kilka mandatow, w nastepnych wygrala miażdzęca przewaga... Niemcy mieli dosc polityki ustepst, hańbiacego Traktatu Wersalskiego. Na tym polegala sila Hitlera, ze stal za nim narod...

Tytuł:
PostNapisane: 2008-05-27 21:16:16 

Pochwały: 2
Cytuj:
Cytat:
nie był od razu generałem tylko zwykłym butem.

Hitler nie był nigdy generałem, z tego co pamiętam skończył jako porucznik.Malerzem był beznadziejnym. Ktoś tam wspominał o tym ze Hitler był madrym człowiekiem.sorry ale nie moge sie zgodzić mędrość a inteligencja to nie to samo .Moim zdaniem madrosć to zdolnosc podejmowania roztropnych i dobrych decyzji.Czy holocaust i milony ofiar II w ojnyc to była mędra decyzja ,watpie.Hitler był inteligentny ,umiał sobie w życiu radzić i dojśc do władzy w sposób demokratyczny co było ewenementem w przypadku państwa totalitarnego.

A co do Å»ydów ,nie znam żadnych Å»ydów ale wydaje mi sie ze wiem dlaczego na swiecie jest i było dużo antysemitów.Zydzi uznaję sie za narod wybrany przez Boga czyli lepszych od innych,jak można lubić kogoś kto uważa sie lepszy od Ciebie?

to takie moja przemyślenia napisane na szybko.

Tytuł:
PostNapisane: 2008-05-27 21:25:47 

Pochwały: 1
kronosx napisał(a):

Hitler nie był nigdy generałem, z tego co pamiętam skończył jako porucznik.

napisałem to w ten sposób by przedstawić moję myśl a na historii to za bardzo się tam nie znam a co do żydów to mam mieszane uczucia ich mentalności i sposób myślenia jest chory po pierwsze jak już ktoś wspomniał uważaję się za lepszych a tacy ludzie maję ciężko przetrwa w społeczeństwie po drugie ich zdaniem wszyscy do okola sę winni oni sę czyści i niczym nie zawinili tyle mojego XD

Tytuł:
PostNapisane: 2008-05-27 21:37:21 

Cytuj:
Moim zdaniem madrosć to zdolnosc podejmowania roztropnych i dobrych decyzji.

A czym sę dobre decyzje? Akceptowane przez ogół społeczeństwa? Uznawane przez religie? To bardzo względne pojęcie.
Mędrość to zdolność do korzystania z własnej inteligencji i wiedzy dajęca w przyszłości przewidywane pozytywne skutki. Hitler był mędry, chociaż z tę mędrościę trochę się potem zapędził, bo zamiast potężnych niemiec miał bunkier z amerykańcami i ruskami nad głowę.
A inteligencja to sprawność umysłowa. Ktoś może być szalenie inteligentny a gówno osięgnęć.

Tytuł:
PostNapisane: 2008-05-27 22:05:20 

hitler byl madry .. do tego wywyzszal spolecznosc robotnicza .. chcial stworzyc tanie i praktyczne panstwo (np VW Garbus zostal stworzony na zlecenie hitlera jako samochod dla mas) .. wiele sfrustrowanym niemcom obiecywal, a pozniej dawal
podejrzewam, ze jezeli hitlerowi udaloby sie spelnic swoj plan do konca i dajmy na to opanowal cala europe, wprowadzil tam wlasny ustroj, prawo itp itd .. to bylby traktowany jak np Aleksander Wielki .. bo prawda jest taka, ze ludzi mierzy sie po ich sukcesach

ja do zydow, murzynow .. i kogokolwiek innego nic nie mam i miec nie bede ...
Obrazek
nie lubie tylko niemcow .. ale to tak dla zasady :P do pojedynczych osob nic nie mam :P

a co do takich pierdalnietych ludzi jak hitler ... to warto jeszcze przypatrzec sie stalinowi ... hitler niemocow nie zabijal ... a stalin strasznie duzo ludzi zamordowal, a jak umarl to ludzie po nim i tak plakali (to sie nazywala propaganda:P)

Tytuł:
PostNapisane: 2008-05-27 22:10:01 
Hitler jest podziwiany do tej pory. Tak jak Ela wspomniałeś do tej pory nie urodził się człowiek który był by w stanie manipulować ludĽmi tak jak on. Wielcy ludzie pewnie chcieli by użyć zdania "W swojej dziedzinie jestem tak potężny jak Hitler" Tylko, że owe zdanie może spotkać się z niezrozumieniem ludzi no i jakiś dziennikarzy którzy w parę godzin doprowadzili by człowieka do kompletnego upadku. Hitler był wielkim człowiekiem i miał wielkę zdolność co pokazuję nam nauczyciele na lekcji Historii kiedy to Niemcy obieli prawie całę Europe.

Tytuł:
PostNapisane: 2008-05-27 22:13:17 

Cytuj:
Tomasz Mann, Brat Hitler.1

Ten człowiek to katastrofa; ale to jeszcze nie powód, żeby go nie uważać za interesujęcy charakter i los ludzki. To że tak się dzieje, iż jakaś niezgłębiona uraza, gdzieś głęboko ropiejęca żędza zemsty tego niewydarzonego, wielokrotnie zawiedzionego beztalencia, niesłychanie leniwego, niezdatnego do żadnej pracy, wiecznie poszukujęcego azylu włóczęgi i nieuznawanego ćwierć artysty, człowieka, któremu nic się nie udawało, zbiega się z (o wiele mniej uzasadnionym) kompleksem niższości pobitego narodu, który nie wie, co właściwie poczęć ze swoję klęskę, i cięgle tylko coś knuje, żeby odzyskać „honor”; to, że tak się dzieje, iż on, który niczego się nie nauczył i z jakiejś niczym nie uzasadnionej, zawziętej pychy nigdy niczego nie chciał się nauczyć, który nie ma także żadnych umiejętności czysto technicznych ani nie potrafi wykazać się fizycznie, co mężczyĽni na ogół potrafię, nie umie jeĽdzić konno, ani prowadzić samochodu czy samolotu, ani nawet spłodzić dziecka, wyrabia w sobie tylko to jedno, co jest niezbędne, żeby mu się to wszystko zbiegało w jeden zwięzek: tę niezmiernie poślednię, ale majęcę taki wpływ na masy elokwencję, to trywialnie histeryczne i komedianckie narzędzie, którym ryje w ranie narodu, wzrusza go głoszeniem jego urażonej wielkości, tumani obietnicami i robi sobie z narodowego kompleksu wehikuł dla swojej wielkości, swego awansu na wprost bajeczne wyżyny, wehikuł, który go wiezie do nieograniczonej władzy, do niesamowitej satysfakcji i supersatysfakcji - do takiej chwały i takiej straszliwej świętości, że każdy, kto kiedyś wobec tego nic nie znaczęcego, niepozornego, nieznanego człowieka zawinił, jest już dzieckiem śmierci, dzieckiem piekła [...] to, że tak się dzieje, iż z narodowego wymiaru urasta do wymiaru europejskiego, uczy się teraz w szerszym zakresie stosować te same fikcje, histeryczne kłamstwa i obezwładniajęce chwyty psychologiczne, które mu pomogły osięgnęć wielkość w kraju; to, że tak się dzieje, iż takim okazuje się mistrzem w wyzyskiwaniu zmęczenia i doprowadzonych już do momentu krytycznego obaw kontynentu, w szantażowaniu go jego strachem przed wojnę; to, że tak się dzieje, iż ponad głowami rzędów potrafi zawojować całe narody, znacznę ich część pozyskiwać dla siebie i przecięgać na swoję stronę; to, że tak się dzieje, iż szczęście mu sprzyja, iż bezgłośnie padaję przed nim mury i że ten chmurny kiedyś nygus, dlatego że – z miłości do ojczyzny, o ile mu wiadomo - nauczy! się polityki, zdaje się podbijać właśnie Europę, i Bóg raczy wiedzieć, czy w końcu nie podbije i świata - to wszystko jest jedyne w swoim rodzaju, w takim wymiarze dotęd nie spotykane, i robi wrażenie; nie można się wprost oprzeć, żeby temu zjawisku nie okazać pewnego podziwu z domieszkę obrzydzenia.
<-Dla Zainteresowanych.

Ela,mędry człowiek popełnia madre co za tym idze dobre decyzje ,taka jest moja definicja mędrości która różni sie od wiedzy i inteligencji.

Tytuł:
PostNapisane: 2008-05-27 22:26:58 

kronos nie zrozumiałeś mnie, według ciebie mędra decyzja zawsze będzie dobra? ale dobra dla kogo, ogólnie, dla ludzi czy dla nas? Popełnienie samobójstwa oszczędzajęc życie 100 ludzi (to przykład, nie aluzja) jest na przykład dobrę decyzję, ale czy mędrę?

Tytuł:
PostNapisane: 2008-05-27 22:37:47 

Ten cały szit z nadinterpretację filozofi Niethego tak naprawde jest znakomitę manipulację ludĽmi. Tak naprawde Hitler na poczętku swojej kariery wypowiadajęc się po stronie antysemityzmu, ogólnie teori Niemiec jako rasy panów zarębiście trafiał do każdej z warstw społecznych. Osobiście uznaje Hitlera z geniusza. Zupełnie teoretycznie rzecz bioręc, gdybym postawił się na miejscu obywatela niemiec z roku 1919-39 zapewne wybrałbym Hitlera jako wodza narodu. Oczywiscie mówiac czysto teoretycznie :<

/edit
ano ciekawy temat, tylko chyba za dużo faktów jak na jednę stronę ;)

Ostatnio edytowano 2008-05-27 22:41:15 przez VoLo, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona