Ogłoszenie

Strefa czasowa: UTC + 1

Teraz jest 2025-05-04 01:38:58
Łączny czas online:

Autor Wiadomość
 Tytuł: KO vs. KalOnline
PostNapisane: 2005-07-23 21:17:32 

hyhy to znowu ja ;]. czy ktos mial kiedys stycznosc z takim mmorpgiem jak KalOnline ? szczerze mowiac byl to moj jeden z pierwszych gier tego typu ;] skusila mnie wtedy mala pojebmnosc instalkie [ cos kolo 150mb ] ale gdybym wiedzial ze ko jest takie zajebiste sciagnal bym go wczescniej ;]. ale mniejsza z tym, kto gral w kala i w ko poprostu musi zauwazyc podobienstwa ktore obydwie gra maj???. mozna powiedziec ze kal to taka zrzynka z ko w kotrej nie zd???zono zgapic kilku pomyslow. dla mnie najpowazniejsze braki w kalu : tylko 3 postacie [ 1 rasa ] brak upradowania itemow z prawdziwego zdarzenia [ mozna tylko dodawac opcje talizmanami ], bardzo malo itemow, malo potworkow, malo odmian [ tak jak w ko ] no i w zasadzie kal ma dla mnie lepsza grafike. czekam na dalsze porownania i roznice graczy ktorzy doswiadczyli zabawy w obu tych gierkach...

Ostatnio edytowano 2006-07-03 21:23:22 przez mako, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 2005-07-23 21:19:08 
No wiec ide grac w KAL :D

Tytuł:
PostNapisane: 2005-07-23 21:25:10 

hehe.. dodam ze tylko dlatego dalej nie gram [ mialem ... oczywiscie knighta na 23 lvl'u ] bo mialem z miesiac przerwy i ... zapomnialem [ lol, albo mi usuneli ] hasla do mojego konta :] mialem juz nawet fajny mieczyk i fajnie sie mobki bilo ;].
BtW : zapomnialem dodac ze jednym z wiekszych mankamentow [ a moze zalet ? ] jest to ze itemki w kal nie wymagaja zadnych atrybutow !!! spokojnie na 1 lvl'u mozemy zalozyc najlepszy secik !!! pamietam jak ja mialem nizszy lvl i ciezko zbieralem kasiore [ ktora w tej grze zbiera sie bardzo ciezko ] jakis lol na 10 lvl z jednym z najlepszych secikow w grze podchodzi do mnie i chce duela, i tu ku mojemu zdziwieniu wygralem ! bo lolek owszem itemki mial dobre, ale mial maly atak z racji malej sily i mial malo zycia :] takze nadziani koledzy ktorzy rozdaja dobre itemki wcale nie musza gwarantowac bicia lepszych stworkow niz ma sie lvl ;]
Ps. w kalu nawet interfejs jest zerzniety z ko ;]

Tytuł:
PostNapisane: 2005-07-23 21:37:24 

Z tego co napisa??e?? wynika, ??e to bidna gra jest :D KO samo w sobie w gruncie rzeczy te?? posiada wiele mankamentow. Schematyczno??c rozgrywki... Gra jest liniowa, a sensem jest tylko kox i zdobywanie lvl, item??w itp. Ale sama ilo??c graczy ??wiadczy o tym ??e cieszy si??? powodzeniem, w sumie mo??na si??? dobrze bawi???. Je??eli kto?? ma ochot??? na bardziej ambitn??? gr??? to polecam Ultime Online. W polsce funkcjonje bardzo du??o darmowych server??w. Mimo grafiki 2D, ta gra potrafi uzale??ni???... Klimat, mo??liwo??c kreowania postaci wed??ug w??asnych upodoba??. Poza tym ka??dy server jest inny. Ka??dy znajdzie co?? dla siebie. Polecam!

Tytuł:
PostNapisane: 2005-07-23 21:47:15 

taa ;] ja bym se ultime z cda.pl sciagnal tylko ze jest key na 15 dni to raczej mi sie nie oplaca.. no ale powiedz szczerze... to ktora gra mmorpg jest nie liniowa ?kal i ko to jeszcze questy ratuja, ale i tak chodzi o zdobywanie jak najlepszych itemow, lvl'i popatrz chociazby na mu ;] ta gra ma bodajze 2 questy [ lol ] i chodz tylko o nabijanie lvl'i a popatrz ile ludu w ni??? gra ? dopoki nie mialem neta to gralem w normalne rpg... i tez bylo fajnie... a kal mimo ze ma duzo brakow to chyba cos w nim przyci???gaj???cego musi byc skoro troche ludu w niego gra [ taa troche, wejdz sobie do byle jakiego miasta, o ile w ogole wejdziesz bo tyle tam sprzedawcow siedzi ile mrowek w mrowisku i tutaj z ko nie ma zadnego porownania ]

Ostatnio edytowano 2006-07-03 21:24:30 przez mako, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 2005-07-23 21:54:30 
To teraz moja kolej:

1. Czemu za??o??y??e?? dwa takie same tematy? To ma si??? nie powt??rzy??? bo warna dam...
2. Gra??em w KalOnline przez ok. 3h (?????cznie) i ju?? wiem, ??e:
    - S??? itemy z wymaganiami i jest ich sporo, poza tym chyba prawie ka??dy item ma wymagania co do levelu postaci, tylko, ??e du??o item??w wymaga... pierwszego levelu
    - Jest upgrade item??w. Mia??em jaki?? r????d??ko-patyczek i upn?????em go na 2lvl - trzeba tylko wiedzie??? jak :P
    - Graczy mo??e nie jest tyle co w KO ale i tak jest t??oczno a serwery (pono??? lepsze od tych w KO) mocno laguj??? momentami
    - Gra ma rewelacyjn??? grafik??? w por??wnaniu z KO, wystarczy przyjrze??? si??? wodzie lub trawie. Za to wydajno????? i dopracowanie silnika graficznego troch??? zostawia do ??yczenia.
    - KalOnline nie ma zer??ni???tego z KO interfejsu, w dodatku jest on dosy??? mocno rozbudowany w por??wnianiu z tym z KO i przez to... troch??? nieczytelny i za??miecony.
    - Gra ma wiele mo??liwo??ci interakcji z otoczeniem. Czy kto?? w KO potrafi przyrz???dzi??? z??owion??? przez siebie ryb??? na 3 sposoby o r????nej warto??ci od??ywczej? :P
    - Gra ma lepiej rozwini???t??? fabu????? ni?? KO. Jest ona spor??? cz?????ci??? gry, cho??? mo??e nie by??? ni??? wog??le, zale??y to od gracza.
    - Gra nie jest tak popularna bo obs??uga jest ma??o wygodna, ma spore wymagania i niekt??re niestandardowe zasady niespotykane w innych grach.

Jak mi si??? jeszcze co?? przypomni to napisz???...

[ Dodano: 23-07-05, 21:55 ]
Poza tym gra rzeczywi??cie jest troch??? podobna.

[ Dodano: 23-07-05, 21:57 ]
Poza tym przenosz??? do innego dzia??u. Gdzie mi tu w artyku??ach? :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 2005-07-23 22:02:10 

to no niby gdzie :] sorry za ten drugi temat jakos tak przez przypadek wyszlo ;] ryby nigdy nie zlowilem bo zawsze jest cholerny tlok przy tym gosciu przy mostku i nie moge sie do niego dopchac, z tego co pamietam to jest chyba 36 questow :?: a itemki [ konkretniej mieczyk ] to upgradowalem tylko tym talizmanem i mieczyk mial opcje +6 str. ;] wiem tez ze na wyzszych lvl'ach [ ponad 40 ] tez czyms tam mozna robic upgrady ;]

Tytuł:
PostNapisane: 2005-07-24 21:08:18 

Hmm, jak wszedlem na strone KAL w celu sciagniecia, to gra wydala mi sie jakos zbyt... japo??ska:P. Jednak po tym co tutaj Aric napisal chyba jednak sci???gne :).

Tytuł:
PostNapisane: 2005-07-25 13:11:48 

W KAL grali moi kumple, i tyle mi powiedzieli:

-Woooolno id??? levele
-?Ă‚?owili rybki jak w pokemonie :P
-Wszedzie dawali im do zrozumienia, ??e s??? w japonii :P
-Tak jak w japoni, ludzi jak mr??wek, godzine szukali NPC w tym g???szczu literek.
-gra ma jeszcze wi???cej element??w "niezaimplementowanych" ni?? KO.
-klasy postaci ubogie, w wielu mo??na gra??? tylko jedn??? p??ci???.
-og??lnie ko??o 15 lvl przestali gra???, bo nie mogli z nud??w wytrzyma???, nie wci???gne??o ich.

Po takiej recenzji ja nawet tam nie zagl???da??em.

Tytuł:
PostNapisane: 2005-12-16 11:30:05 

mako napisał(a):
no ale powiedz szczerze... to ktora gra mmorpg jest nie liniowa ?kal i ko to jeszcze questy ratuja, ale i tak chodzi o zdobywanie jak najlepszych itemow, lvl'i

Pakowanie postaci to istota wszelkich mmorpg, ale w Ultimie, przynajmniej na oficjalnych serwerach, mo??na by??o na dobre zatraci??? si??? w innych rzeczach ni?? expienie, bicie potwork??w czy pvp. Na przyk??ad zakup w??asnego domu i urz???dzenie go. Bior???c pod uwag??? liczb??? dost???pnych rodzaj??w rezydencji, ich cen??? i mnogo????? pierdu?? kt??re mo??na do niego naznosi???, to zabawa na bardzo d??ugo. Mo??na te?? szuka??? map, dekodowa??? je i szuka??? skarb??w, oswaja??? zwierzaki, albo wyhodowa??? sobie rzemie??linika - kowala, g??rnika, majsterkowicza i przez ca????? gr??? nie wzi?????? broni do r???ki. UO jest nieprawdopodobnie z??o??one. No i od czasu Third Dawn nie jest ju?? 2D. Gra??em w kilka r????nych sieci??wek, ale rok naparzania w Ultim??? na oficjalnym serwerze to by??o ci?????kie uzale??nienie - ekstaza, ale i wdupienie mn??stwa czasu i spraw.