Ogłoszenie

Strefa czasowa: UTC + 1

Teraz jest 2025-05-04 22:10:54
Łączny czas online:

Autor Wiadomość
 Tytuł: Poradnik dla Targowiska
PostNapisane: 2008-01-13 21:21:26 

Pochwały: 13
Pewnie jak wiecie od jakiegoś czasu, coraz to bardziej popularne staje się kupowanie,sprzedawania czy też wymiana itemów/kont za real pieniędze.Każdy w taki czy inny sposób mógł się z tym spotkać,jak wiemy nikomu się też nie przelewa (bynajmniej ja nie znam takich ludzi) i trudno jest wydać o tak od siebie spora ilość gotówki, ale jak już się na to zdecydujemy to zadajemy sobie pytanie czy temu komuś nie zaświta żeby nas zrobić w balona.I teraz pomyślcie sobie że wydaliście duża ilość pieniędzy a ten ktoś nie dał wam itemów/konta które wam się należało.Jak tego uniknęć, bo chyba można temu zapobiec w jakimś stopniu.

I teraz zwracam się do doświadczonych graczy,co to na co dzień sprzedaję,kupuję, wymieniaję sie kontami czy dałoby rade napisać poradnik właśnie w jaki sposób można uniknęć tych sytuacji i zmniejszyć prawdopodobieństwo bycia poszkodowanym.W poradniku tym (dobrze by było jak by zostało zawarte) wszystko co można w jakiś sposób połęczyć z tę sprawę.Mile widziane też sę,pomysły co byście chcieli aby taki poradnik zawierał (oczywiście tego temat.Wiedza zdobyta z tego poradnika może być wykorzystana na innych portalach/forach jak choćby KO4Life.

O to kilka rzeczy które na pewno powinny znaleĽć się w tym poradniku:
Skróty(często stosowane na ko4life np:igi/igc c/o i wiele wiele innych).
Kupno konta za real pieniędze.
Sprzedasz konta za real pieniędze.
Kupno itemów za real pieniędze.
Sprzedasz itemów za real pieniędze.
Zamiana konta z serwera XXX na konto z serwera XXX.
WU - co to takiego, jak z niego korzystać,czym sie różni od PayPala, jego wady i zalety itd.
PayPal - co to takiego, jak z niego korzystać, jego wady i zalety itd.

Reszta zależy od tego jakie propozycje będę mieli ludzie z forum.I czy kogokolwiek zainteresuje ta sprawa, bo jest ona obszerna i tego nie należy ukrywać. :D Ja wieże że sa na tym forum ludzie dobrej woli. :twisted:

P.S Sorry za błędy :]

Tytuł:
PostNapisane: 2008-01-14 00:12:24 

Pochwały: 2
Ja już naprawde duzo kupiłem i sprzedałem itemow w tej grze. Nikigo nigdy nie okradłem, a mimo to zostałem nazwany (przez dwoch kretynow z ik) zlodziejem, trudnosci ze sprzedaza mialem tez przez to, ze jestem z Milicza, a mimo to wzbudzalem zaufanie (share acc etc) Większość rzeczy sprzedawałem przez allegro i nikomu do glowy nie przyszlo zeby robic w balona dróga osobe, na co komu dotatkowe klopoty. Ale tera po nagłosnieniu na forum wnioskow wyciagnietych ze sprzedazy itemow i kont w grze przez allegro moze byc lipa, a Gandzi wiecznie nie bedzie.