mam pare pytan zebyscie mi pomogli zrobic dobry wybór...
chodze do 2 klasy , szkoły zawodowej , profil Elektryk
w zawodówce w szkole lajcik jest daje rade... gorzej z praktykami ( CKP - centrum kształcenia praktycznego ) , nauczyciel jest stary i upierdliwy , przeklina.. nie tłumaczy nic.. kaze nam robic rózne schematy
( dzisiaj nam zadał zadanie aby narysowac 200 schematow , prawo lewo z sygnalizacja - zobaczcie:
http://elemarek.republika.pl/schematy_elektryczne.html i mamy na to tydzien ) w ciagu zajec moj kolega złapał sześć jedynek... i nauczyciel powiedział ze ma na zapas jeszcze 1 .. to razem mial 7... wogole te łączenie mi nie wychodzi z bezpiecznika do przycisku potem bla bla az do cewki i to takie jebanie ;/ .. nie daje sobie rady i tak mi sie zdaje ze ten frajer stary mnie nie pozwoli zdac 2 klasy .. a szkoda tracic rok.. dlatego tez ...
wiem ze wstyd ale tak sobie mysle o CKU ( centrum kształcenia ustawicznego ) wiem troche to przypałowe ale tutaj mam mozliwosc .. miec profil Technik Informatyk albo cos innego .. ale jako ktos inny hotelarz albo cokolwiek ale wezmy np. informatyk...
i mam takie pytanie bo widze ze wiekszosc tutaj ma matury itp i inne rzeczy wiec wiedza o co chodzi dokladnie... wiec do nich kieruje takie pytanie/a :
- czy jest szansa zebym z profilu Elektryk poszedł na Technik Informatyk ?
- i czy z 2 klasy tam bym był tak samo w 2 czy by mnie przekierowali do 1 klasy ?
- mozna tam zdac ? jaka szansa jest ze mi sie moze nie udac ? ( musialbym byc chyba debilem

)
- i czy moge jeszcze zmienic szkole ?
i co teraz mam robic ? powiedziec mamuśce ze nie dam rady ?

.. chyba mnie wypierdoli na bruk jak to powiem... czy mam dalej próbowac pomimo tego ze bedzie mi ciezko ?
pomimo tego ze trzeba płacić to nie widze dla siebie zadnych przeszkod zeby tam juz od teraz isc .. bo ta zawodówka jest spox.. tylko paru nauczycieli jest zjebanych ..
na stronie CKU pisze :
REKRUTACJA
Naboru do wszystkich szkół działających w Centrum Kształcenia Ustawicznego w Legnicy dokonujemy na semestry pierwsze oraz na semestry programowo wyższe dwa razy do roku.
O przyjęcie do szkoły dla dorosłych mogą ubiegać się kandydaci, którzy ukończyli 18 lat lub ukończą 18 rok życia w roku kalendarzowym, w którym podejmują naukę.
O przyjęcie do klasy pierwszej liceum ogólnokształcącego mogą ubiegać się absolwenci gimnazjum lub 8- letniej szkoły podstawowej.
O przyjęcie do klasy pierwszej uzupełniającego liceum ogólnokształcącego i technikum uzupełniającego mogą ubiegać się absolwenci zasadniczych szkół zawodowych.
O przyjęcie na semestr pierwszy szkoły policealnej mogą ubiegać się absolwenci posiadający wykształcenie średnie.
O przyjęcie na semestr pierwszy zasadniczej szkoły zawodowej mogą ubiegać się absolwenci gimnazjum lub 8-letniej szkoły podstawowej.
REKRUTACJA NA SEMESTR PIERWSZY
Od kwietnia 2009 Centrum Kształcenia Ustawicznego rozpoczyna rekrutację na rok szkolny 2009/2010 na następujące kierunki kształcenia :
* 3-letnie Liceum Ogólnokształcące dla Dorosłych na podbudowie gimnazjum w formie stacjonarnej i zaocznej
* 2-letnie Uzupełniające Liceum Ogólnokształcące dla Dorosłych na podbudowie zasadniczej szkoły zawodowej w formie stacjonarnej i zaocznej
* Zasadnicza Szkoła Zawodowa dla Dorosłych we wszystkich zawodach
* Technikum Uzupełniające w zawodach :
o technik technologii żywnosci
o technik handlowiec
o technik usług fryzjerskich
* Szkoła Policealna (w systemie stacjonarnym i zaocznym) w zawodach :
o technik informatyk
o technik bezpieczeństwa i higieny pracy
o technik logistyk
o technik ekonomista
o technik rolnik
o technik hotelarstwa
o technik prac biurowych
o technik organizacji reklamy
o technik agrobiznesu
o technik architektury krajobrazu
NOWE KIERUNKI KSZTAĂ
ÂCENIA:
o technik ochrony fizycznej osób i mienia (więcej )
o opiekun medyczny (więcej)
o technik spedytor (więcej)
o technik usług kosmetycznych (więcej)
o asystent osoby niepełnosprawnej (więcej)
WYMAGANE DOKUMENTY :
* podanie o przyjęcie do szkoły (do pobrania tutaj )
* świadectwo ukończenia szkoły będącej podbudową (gimnazjum / szkoła zawodowa / szkoła średnia) ââŹâ oryginał
* dowód tożsamości do wglądu
* 3 aktualne fotografie (podpisane na odwrocie imieniem i nazwiskiem wraz z numerem PESEL)
* zaświadczenie lekarskie o braku przeciwwskazań do kształcenia w określonym zawodzie (dotyczy kandydatów na semestr pierwszy szkół zawodowych)
* - orzeczenie kwalifikacyjne publicznej poradni psychologiczno-pedagogicznej, w tym publicznej poradni specjalistycznej (dotyczy kandydatów z wadami słuchu, wzroku, narządów ruchu i innymi schorzeniami)
SEKRETARIET PRZYJMUJE TYLKO KOMPLET DOKUMENTĂâW
TERMIN I MIEJSCE SKĂ
ÂADANIA DOKUMENTĂâW
Dokumenty należy składać w sekretariacie ds. uczniowskich pokój nr 1/12.
Godziny otwarcia sekretariatu :
poniedziałek, wtorek , czwartek 8.00 ââŹâ 18.00
środa, piątek 8.00 ââŹâ 16.00
sobota 8.00 ââŹâ 12.00
tel. 076 ââŹâ 8524246 ,
e- mail : cku@cku.legnica.plTen adres email jest ukrywany przed spamerami, włącz obsługę JavaScript w przeglądarce, by go zobaczyć
dziekuje za wszelka pomoc.. to dla mnie wazne...