Ogłoszenie

Strefa czasowa: UTC + 1

Teraz jest 2025-05-04 22:45:29
Łączny czas online:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Szkoła - musze sie wyżalic xP
PostNapisane: 2009-11-05 15:31:52 
mam pare pytan zebyscie mi pomogli zrobic dobry wybór...

chodze do 2 klasy , szkoły zawodowej , profil Elektryk
w zawodówce w szkole lajcik jest daje rade... gorzej z praktykami ( CKP - centrum kształcenia praktycznego ) , nauczyciel jest stary i upierdliwy , przeklina.. nie tłumaczy nic.. kaze nam robic rózne schematy
( dzisiaj nam zadał zadanie aby narysowac 200 schematow , prawo lewo z sygnalizacja - zobaczcie: http://elemarek.republika.pl/schematy_elektryczne.html i mamy na to tydzien ) w ciagu zajec moj kolega złapał sześć jedynek... i nauczyciel powiedział ze ma na zapas jeszcze 1 .. to razem mial 7... wogole te łączenie mi nie wychodzi z bezpiecznika do przycisku potem bla bla az do cewki i to takie jebanie ;/ .. nie daje sobie rady i tak mi sie zdaje ze ten frajer stary mnie nie pozwoli zdac 2 klasy .. a szkoda tracic rok.. dlatego tez ...

wiem ze wstyd ale tak sobie mysle o CKU ( centrum kształcenia ustawicznego ) wiem troche to przypałowe ale tutaj mam mozliwosc .. miec profil Technik Informatyk albo cos innego .. ale jako ktos inny hotelarz albo cokolwiek ale wezmy np. informatyk...
i mam takie pytanie bo widze ze wiekszosc tutaj ma matury itp i inne rzeczy wiec wiedza o co chodzi dokladnie... wiec do nich kieruje takie pytanie/a :

- czy jest szansa zebym z profilu Elektryk poszedł na Technik Informatyk ?
- i czy z 2 klasy tam bym był tak samo w 2 czy by mnie przekierowali do 1 klasy ?
- mozna tam zdac ? jaka szansa jest ze mi sie moze nie udac ? ( musialbym byc chyba debilem xD )
- i czy moge jeszcze zmienic szkole ?

i co teraz mam robic ? powiedziec mamuśce ze nie dam rady ? ;( .. chyba mnie wypierdoli na bruk jak to powiem... czy mam dalej próbowac pomimo tego ze bedzie mi ciezko ?

pomimo tego ze trzeba płacić to nie widze dla siebie zadnych przeszkod zeby tam juz od teraz isc .. bo ta zawodówka jest spox.. tylko paru nauczycieli jest zjebanych ..

na stronie CKU pisze :

REKRUTACJA

Naboru do wszystkich szkół działających w Centrum Kształcenia Ustawicznego w Legnicy dokonujemy na semestry pierwsze oraz na semestry programowo wyższe dwa razy do roku.

O przyjęcie do szkoły dla dorosłych mogą ubiegać się kandydaci, którzy ukończyli 18 lat lub ukończą 18 rok życia w roku kalendarzowym, w którym podejmują naukę.

O przyjęcie do klasy pierwszej liceum ogólnokształcącego mogą ubiegać się absolwenci gimnazjum lub 8- letniej szkoły podstawowej.

O przyjęcie do klasy pierwszej uzupełniającego liceum ogólnokształcącego i technikum uzupełniającego mogą ubiegać się absolwenci zasadniczych szkół zawodowych.

O przyjęcie na semestr pierwszy szkoły policealnej mogą ubiegać się absolwenci posiadający wykształcenie średnie.

O przyjęcie na semestr pierwszy zasadniczej szkoły zawodowej mogą ubiegać się absolwenci gimnazjum lub 8-letniej szkoły podstawowej.

REKRUTACJA NA SEMESTR PIERWSZY

Od kwietnia 2009 Centrum Kształcenia Ustawicznego rozpoczyna rekrutację na rok szkolny 2009/2010 na następujące kierunki kształcenia :

* 3-letnie Liceum Ogólnokształcące dla Dorosłych na podbudowie gimnazjum w formie stacjonarnej i zaocznej

* 2-letnie Uzupełniające Liceum Ogólnokształcące dla Dorosłych na podbudowie zasadniczej szkoły zawodowej w formie stacjonarnej i zaocznej

* Zasadnicza Szkoła Zawodowa dla Dorosłych we wszystkich zawodach

* Technikum Uzupełniające w zawodach :
    o technik technologii żywnosci
    o technik handlowiec
    o technik usług fryzjerskich

* Szkoła Policealna (w systemie stacjonarnym i zaocznym) w zawodach :

o technik informatyk
    o technik bezpieczeństwa i higieny pracy
    o technik logistyk

o technik ekonomista
    o technik rolnik
    o technik hotelarstwa
    o technik prac biurowych
    o technik organizacji reklamy
    o technik agrobiznesu
    o technik architektury krajobrazu

NOWE KIERUNKI KSZTAŁCENIA:

o technik ochrony fizycznej osób i mienia (więcej )
    o opiekun medyczny (więcej)
    o technik spedytor (więcej)
    o technik usług kosmetycznych (więcej)
    o asystent osoby niepełnosprawnej (więcej)

WYMAGANE DOKUMENTY :

* podanie o przyjęcie do szkoły (do pobrania tutaj )

* świadectwo ukończenia szkoły będącej podbudową (gimnazjum / szkoła zawodowa / szkoła średnia) – oryginał

* dowód tożsamości do wglądu

* 3 aktualne fotografie (podpisane na odwrocie imieniem i nazwiskiem wraz z numerem PESEL)

* zaświadczenie lekarskie o braku przeciwwskazań do kształcenia w określonym zawodzie (dotyczy kandydatów na semestr pierwszy szkół zawodowych)

* - orzeczenie kwalifikacyjne publicznej poradni psychologiczno-pedagogicznej, w tym publicznej poradni specjalistycznej (dotyczy kandydatów z wadami słuchu, wzroku, narządów ruchu i innymi schorzeniami)

SEKRETARIET PRZYJMUJE TYLKO KOMPLET DOKUMENTÓW

TERMIN I MIEJSCE SKŁADANIA DOKUMENTÓW

Dokumenty należy składać w sekretariacie ds. uczniowskich pokój nr 1/12.

Godziny otwarcia sekretariatu :

poniedziałek, wtorek , czwartek 8.00 – 18.00

środa, piątek 8.00 – 16.00

sobota 8.00 – 12.00

tel. 076 – 8524246 ,
    e- mail : cku@cku.legnica.plTen adres email jest ukrywany przed spamerami, włącz obsługę JavaScript w przeglądarce, by go zobaczyć

dziekuje za wszelka pomoc.. to dla mnie wazne...

Tytuł:
PostNapisane: 2009-11-05 15:37:52 

Pochwały: 3
ja tez jestem w 2 klasie tylko ze technikum, mysle ze z przepisaniem sie nie mialbys problemow ale musialbys tam jakies egzaminy zdawac jesli zmieniasz zawod

tez myssle nad zmiana szkoly xD

co do schematow to nic nowego ;p pewnie was nie lubi :D

Trusted list:
BPmasterPL
MaRBLeR
MrSiureX

Tytuł:
PostNapisane: 2009-11-05 16:56:08 

Pochwały: 15
To gdzież Ty żeś se praktyki wziął? ja będąc w technikum elektronicznym wziąłem sobie prakty w firmie komputerowej, skakałem po dachach, net radiowy montowałem i kompy naprawiałem, lajcik był. Jak na praktykach źle, to zgłoś to w szkole i tyle :P

Tytuł:
PostNapisane: 2009-11-05 17:15:37 
Cześć Wypowiem się więc na ten temat. Jeśli jesteś w szkole zawodowej i chcesz przejść do technikum to oczywiście zaczynasz od pierwszej klasy ze względu na to, że materiał jaki przerabiasz w szkole zawodowej jest inny niż w technikum czy liceum.

Jak jest w technikum?

Wydaje mi się, że najgorszy był pierwszy rok, największy "przesiew" później? Hmm no jakoś leci... Ja na Twoim miejscu chyba zmieniłbym szkołę, jeśli masz takie jazdy na lekcjach to hmm...

Wybór należy do Ciebie na pewno nauki jest więcej ;)

Technikum informatyczne wiąże się z dużo ilością matmy, fizyki - tak jest u mnie w szkole ^^

Ja jestem w technikum architektury krajobrazu (tak tak taki pierdolony błąd życiowy...)

Tytuł:
PostNapisane: 2009-11-05 17:26:51 

Pochwały: 2
jakbyś chciał się przenieść z zawdówki do technikum możesz tylko zaliczasz przedmioty których tam nie miałeś masz na to 2 miesiące jak z zawodówki do zawodówki bez problemu cie przeniosą tylko będziesz miał określony czas na zaliczenie przedmiotów zawodowych

Tytuł:
PostNapisane: 2009-11-05 18:10:23 
bardzo duzo nauki jest ? a czy wezma moje oceny z zawodowki do techa ? czy poprostu bede mial puste pole do popisu ? / powiadasz matma i fizyka ? z matmy moga byc te pierwiastki tangesy itp ? o_O
czy to takie straszne jest ?

bo juz wole sie pouczyc i wogole niz zapierdalac jak wół z przewodami ...
a typ jest tak jebniety ze ostatnio kazal mi pisac 100 razy styk bierny , styk rozwarty styk pomocniczy i i inne bzdety szlak mnie trafia...

wiec co mam zrobic ? starej powiedziec ? :D.. ale jak zaczne zdanie od ....

Mamo.. ja chyba sobie nie poradze w zaawooo .. i juz nie dokoncze zdania bo stara mi chyba jebnie kapciem xD

a tak to przynajmniej zajecia w weekend.. to mi najbardziej pasuje.. a 5 dni ostrej laby.. xD

duza jest szansa ze w CKU moge nie zdac ? :D

Tytuł:
PostNapisane: 2009-11-05 18:23:55 

Pochwały: 8
technikum-liceum prawie to samo , zalezy gdzie

problemow ze zdaniem bys nie mial

Tytuł:
PostNapisane: 2009-11-05 18:27:58 
gigzor napisał(a):

z kad wiesz ? ... przepuszczaja ?

no i ta matura ahh .. bylo by trudno ?

Tytuł:
PostNapisane: 2009-11-05 18:30:39 

RIP napisał(a):
gigzor napisał(a):

chodzilem do zasadniczej , nauczyciele pojebali , a wogole co po zasadniczej masz?gowno , zrezygnowalem rok do tylu ale trudno

mój brat mial mature rok temu ,uczyl sie na dwójach i zdał lajtowo
a drugi mial ostatnio probna z matmy i mowil ze latwa , tez 0nauki w domu , tylko w szkole to co zapamietal

Tytuł:
PostNapisane: 2009-11-05 18:36:22 
gigzor napisał(a):
RIP napisał(a):
gigzor napisał(a):

chodzilem do zasadniczej , nauczyciele pojebali , a wogole co po zasadniczej masz?gowno , zrezygnowalem rok do tylu ale trudno

a drugi mial ostatnio probna z matmy i mowil ze latwa , tez 0nauki w domu , tylko w szkole to co zapamietal

no wiesz to wszystko zalezy od szkoły.. czy jest renomowana i jacy tam nauczyciele ucza to wszystko od tego zalezy

zobacze jaka opinie maja inni ludzie z tego forum i chyba zagadam do mamuski xP

Tytuł:
PostNapisane: 2009-11-05 19:07:13 

Ważna jest jeszcze jaka jest klasa, kto jest w tej klasie. Jak masz duży poziom to masz motywacje/przymus do rycia aby na te 2 wyciągnąć a jak w klasie jest plebs to masz duże szanse, że też będziesz olewał.

Tak przeczytałem co napisałeś i myślę sobie czego ty chcesz? Bo mi tu coś wygląda, że chcesz po prostu na "lajcie" przejść klasy, a co potem? Jeżeli masz takie podejście to liceum odpada bo zdać maturę na 30% z obowiązkowych przedmiotów to tak jakby jej nie mieć wcale.

Przepisać się można zawsze i wszędzie a jeżeli dyrektor/dyrektorka powie iż nie ma takiej możliwości to tylko przez to, że nie chce się mu/jej poświęcać czasu, bo nie ukrywajmy po co ma tracić czas dla za przeproszeniem słabego ucznia. Jeśli jednak uda Ci się przepisać musisz zaliczyć wszystkie przedmioty które są w danej szkole a których ty się nie uczyłeś a w jaki sposób, jakie mają to być egzaminy ustalasz indywidualnie z nauczycielem danego przedmiotu.

Więc zastanów się co chcesz robić, jaki standard życia Ci odpowiada, czy chcesz teraz zapierdalać i mieć jakiś fach lub zapierdalać teraz w liceum potem zapierdalać jeszcze więcej na studiach i mieć dostatnie życie. Albo opierdalać się teraz, prześlizgnąć się jakoś przez wszystkie klasy a potem machać łopatą co oczywiście nie jest takie złe, no ale nie każdego to zadowoli.

gigzor napisał(a):

Bez żadnych uszczypliwości ale co teraz Twój brat robi? Studiuje coś? Bo takie niejako jest założenie liceum ogólnokształcącego.

Tytuł:
PostNapisane: 2009-11-05 19:15:29 

tak studiuje w warszawie i nie ma problemow , a studia sa trudne bo caly czas po angielsku napierdalaja ale umie angielski

angielski to podstawa

Tytuł:
PostNapisane: 2009-11-05 19:25:27 

A zdradzisz co studiuje?

Tytuł:
PostNapisane: 2009-11-05 19:53:38 
Tak napisał(a):
Ważna jest jeszcze jaka jest klasa, kto jest w tej klasie. Jak masz duży poziom to masz motywacje/przymus do rycia aby na te 2 wyciągnąć a jak w klasie jest plebs to masz duże szanse, że też będziesz olewał.

Tak przeczytałem co napisałeś i myślę sobie czego ty chcesz? Bo mi tu coś wygląda, że chcesz po prostu na "lajcie" przejść klasy, a co potem? Jeżeli masz takie podejście to liceum odpada bo zdać maturę na 30% z obowiązkowych przedmiotów to tak jakby jej nie mieć wcale.

Przepisać się można zawsze i wszędzie a jeżeli dyrektor/dyrektorka powie iż nie ma takiej możliwości to tylko przez to, że nie chce się mu/jej poświęcać czasu, bo nie ukrywajmy po co ma tracić czas dla za przeproszeniem słabego ucznia. Jeśli jednak uda Ci się przepisać musisz zaliczyć wszystkie przedmioty które są w danej szkole a których ty się nie uczyłeś a w jaki sposób, jakie mają to być egzaminy ustalasz indywidualnie z nauczycielem danego przedmiotu.

Więc zastanów się co chcesz robić, jaki standard życia Ci odpowiada, czy chcesz teraz zapierdalać i mieć jakiś fach lub zapierdalać teraz w liceum potem zapierdalać jeszcze więcej na studiach i mieć dostatnie życie. Albo opierdalać się teraz, prześlizgnąć się jakoś przez wszystkie klasy a potem machać łopatą co oczywiście nie jest takie złe, no ale nie każdego to zadowoli.

gigzor napisał(a):

Bez żadnych uszczypliwości ale co teraz Twój brat robi? Studiuje coś? Bo takie niejako jest założenie liceum ogólnokształcącego.

wole zapierdalac teraz i pozniej i miec srednie .. niz po zawodówce zawodowe..
a pozatym nauczyciel jest zjebany i nie mam zamiaru jego geby widziec na oczy..a przeslizgnac sie u niego to nie da rady... non stop schematy robimy prawo lewo , załącz wyłącz z pełna sygnalizacja.... pojebane to jest all .. wole jednak cos w koncu poczytac , nauczyc sie i siegnac do ksiazek .... bo szkoła jest ok .. ale on nie jest ok i w tym problem . dlatego tez iz ze 3/4 swojego zycia przesiaduje przed pc to mam sporo czasu wolnego ;].

Tytuł:
PostNapisane: 2009-11-05 20:14:19 

Pochwały: 2
tylko takie małe 'ale'... według mnie jeżeli nie planujesz iść na studia to zawodowe wykształcenie jest lepsze niż średnie bo po nim masz chociaż zawód a średnie samo w sobie to jedno wielkie g :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona