Ogłoszenie

Strefa czasowa: UTC + 1

Teraz jest 2025-05-06 01:16:39
Łączny czas online:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 206 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-08-23 00:19:27 
peyo napisał(a):
I666I napisał(a):
-Scrolle 1500 , 300 , 15 Dex , 15 Str , 15 Hp(Bez scrolli 2k , 350 poniewaz to daje w cz jaka tam przewage, chyba ze scrolle 2k... by lecialy z jakis lepszych moobow(bossow))

NIEEEEEE

ja jestem i zawsze będę przeciwny wprowadzaniu jakichkolwiek scrolli powyżej 1k/150ac do gry... potem w ogóle bufferów nie ma (no zdarzy się 1 na clan jako cure aoe), bo wszyscy na scrollach latają... SW poty i Wolfy można się bawić w jakieś KC, dropy i inne duperele, ale nie buffy ...

co do samego serva, full KE imo najlepszy, jedyne co by można dodać, to może jakieś fajne itemki (nie koksiarskie) dla paper maga np. co by też niektórzy takim grali...

no ja pisalem zeby byly scrole za max 500 hp i 150 def.. i juz jest good / bo potem 8 vs 8 i full debuff

ja bym napisal wszystko co i jak .. ale to by zajelo z 2 godziny xDDD

Tytuł:
PostNapisane: 2009-08-23 00:23:19 

Pochwały: 1
Co do GM'ow to i tak wiadomo ,ze zostaną nimi najbardziej znani na forum.
Co do tego ,ze niektórzy chcieliby ,żeby Coiny miały znaczenie - mam pewien pomysł.
Każdy wie ,ze Coiny głównie są potrzebne do trzech rzeczy. Potki, busy, itemy od innych graczy. Jedynym sposobem, żeby itemy można było kupować od innych na prv jest obniżenie drop ratu coinow ,SB, GB itd itp. Przez co prawie nikt nie będzie miał 2.100.000.000 siana w inn.
Niektórzy spytają - ale wtedy trudno będzie o potki i upowanie. I tu jest rozwiązanie - potki kosztowały by 1 coin. Jest tez opcja żeby były potki "niekończące się", ale wtedy gorzej wyglądają vsy, ponieważ asek może ciągłe się minorowac i nigdy potki many mu się nie skończą).
A co do busow... to samo - za 1 coin. (sprzedaż do npc tez za 1coin ,żeby nie używali buga ,ze kupią za 1, a sprzedadzą za 240k).
Myślę ,ze w ten sposób ludzie mogliby i się bawić i merchantowac.

Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 2009-08-23 00:25:33 

Pochwały: 5
peyo napisał(a):
I666I napisał(a):
-Scrolle 1500 , 300 , 15 Dex , 15 Str , 15 Hp(Bez scrolli 2k , 350 poniewaz to daje w cz jaka tam przewage, chyba ze scrolle 2k... by lecialy z jakis lepszych moobow(bossow))

NIEEEEEE

ja jestem i zawsze będę przeciwny wprowadzaniu jakichkolwiek scrolli powyżej 1k/150ac do gry... potem w ogóle bufferów nie ma (no zdarzy się 1 na clan jako cure aoe), bo wszyscy na scrollach latają... SW poty i Wolfy można się bawić w jakieś KC, dropy i inne duperele, ale nie buffy ...

co do samego serva, full KE imo najlepszy, jedyne co by można dodać, to może jakieś fajne itemki (nie koksiarskie) dla paper maga np. co by też niektórzy takim grali...

Lol to ja dziękuję za takie coś jedna nieudana akcja i pół godziny buffowania strasznie to dyskryminuje tych ktorzy wola grać solo albo nie maja dobrego klanu i graja z jakimiś random

Tytuł:
PostNapisane: 2009-08-23 00:28:07 

Pochwały: 20
Krochmal napisał(a):
peyo napisał(a):
I666I napisał(a):

NIEEEEEE

Lol to ja dziękuję za takie coś jedna nieudana akcja i pół godziny buffowania strasznie to dyskryminuje tych ktorzy wola grać solo albo nie maja dobrego klanu i graja z jakimiś random

+1 ... w KE nie ma "aoe" ac i 2k hp, jak serv bedzie dobrze zrobiony to dobre party bedzie musialo miec bufera chocby pod aoe cure... curowanie 1per1 ma małe szanse, jak co chwila leci tonent lub subek

Tytuł:
PostNapisane: 2009-08-23 00:28:51 

Pochwały: 74
Dac sc 1500/300 do Pusa i po klopocie.

Tytuł:
PostNapisane: 2009-08-23 00:58:18 

Pochwały: 9
jeszcze można by było dodać taką opcje
że w cz/ard/war traci się nie tylko NP'ki ale również mamonę
(pamiętam że było coś takiego na jakimś privie)

Co do GM'ów to zapewne tak będzie
ale ci GM'owie muszą być również aktywni, a nie po będzie taki ktoś ze 2 dni
i zaraz powie że mu się znudziło lub coś.

Boss resp time dać nie zbyt duży ale również nie zbyt niski
bo jakby był niski to po 2-3 dniach gry ludzie by mieli all +3/4 (zależy jaki anvil rate)
Sądzę że czas resp mógłby się mieścić między 2-5h.
Ale to tylko moje zdanie.

Chętnie również pomogę przy wymyślaniu jakiś nowych armor'ów / weapon'ów
tylko dajcie znać.

Tytuł:
PostNapisane: 2009-08-23 01:05:31 

Pochwały: 7
Zwierz@K napisał(a):
Dac sc 1500/300 do Pusa i po klopocie.

to by byla najwieksza glupota jaka by mogli popelnic

Tytuł:
PostNapisane: 2009-08-23 09:30:07 

Pochwały: 127
Krochmal napisał(a):

i właśnie o to chodzi.. tak kiedyś wyglądała gra.. na scrollach to biegali same pro koxy, a tak to wszyscy na buffach... i jakoś wszyscy byli szczęśliwi... a jak dacie scrolle, to clan party będzie wyglądać tak - 3x debuffer (2x 57duff/60heal i 1x 70duff/heal albo na odwrót), 1cure aoe, 3 warków i asek/mag... spróbuj takie party zabić jak mają scrolle... zwłaszcza jak to jest KE i taki mag i prichy sobie założą +- 150 defa na daną broń...

Some1 napisał(a):
+1 ... w KE nie ma "aoe" ac i 2k hp, jak serv bedzie dobrze zrobiony to dobre party bedzie musialo miec bufera chocby pod aoe cure... curowanie 1per1 ma małe szanse, jak co chwila leci tonent lub subek

no i właśnie, jak przecież nie będzie scrolli to i nie będzie samych debufferów na servie... a cure'ować pojedynczo można, trzeba tylko umieć ...

jedyne scrolla jakie widzę w tej grze to swifty (bo bez tego jest tragedia) i ewentualnie wolfy (ale to już jakoś do zdobycia - drop/quest/pus)... no chyba, że będzie sporo ludzi grało, to kompletnie bez żadnych scrolli, to znowu nabierze znaczenie asek w party (chociaż PK bez SW pota jest ciężkie, ale też można, jeżeli się chce)

słabe scrolle do buffa są ok, bo na tym pk jest ciężko zrobić, ale np. na bossa czy coś, jak buffera nie ma to się zawsze przyda... albo na bowla kiedy ludzi nie ma zbyt dużo (no chyba, że jakis kox totalny to i pk może na tym)

Tytuł:
PostNapisane: 2009-08-23 09:36:39 

Evolow napisał(a):
Co do GM'ow to i tak wiadomo ,ze zostaną nimi najbardziej znani na forum.
Co do tego ,ze niektórzy chcieliby ,żeby Coiny miały znaczenie - mam pewien pomysł.
Każdy wie ,ze Coiny głównie są potrzebne do trzech rzeczy. Potki, busy, itemy od innych graczy. Jedynym sposobem, żeby itemy można było kupować od innych na prv jest obniżenie drop ratu coinow ,SB, GB itd itp. Przez co prawie nikt nie będzie miał 2.100.000.000 siana w inn.
Niektórzy spytają - ale wtedy trudno będzie o potki i upowanie. I tu jest rozwiązanie - potki kosztowały by 1 coin. Jest tez opcja żeby były potki "niekończące się", ale wtedy gorzej wyglądają vsy, ponieważ asek może ciągłe się minorowac i nigdy potki many mu się nie skończą).
A co do busow... to samo - za 1 coin. (sprzedaż do npc tez za 1coin ,żeby nie używali buga ,ze kupią za 1, a sprzedadzą za 240k).
Myślę ,ze w ten sposób ludzie mogliby i się bawić i merchantowac.

Coz, co do GM'ow... raczej tak bedzie, ale ma to dobre i zle strony. Moze i znaja sie sporo na KO, ale tez maja ludzi ktorych lubia i za ktorymi nie przepadaja.

A co do pomyslu na potki i BUSy to sadze ,ze mogloby sie to udac. Poniewaz wtedy Coiny mialyby znaczenie glownie na rynku.

$peyo napisał(a):
i właśnie o to chodzi.. tak kiedyś wyglądała gra.. na scrollach to biegali same pro koxy, a tak to wszyscy na buffach... i jakoś wszyscy byli szczęśliwi...

Racja, tylko ,ze wiekszosc co gra na PRV sa wychowani na scrollach i nie wyobrazaja sobie gry bez nich :P Coz, a Ci co grali z 5lat temu w KO nie widzieli ich na oczy. Wtedy priest nie tylko musial leczyc, ale i wiedziec kiedy wycurowac i kogo najpierw. Wtedy dopiero moznabylo docenic dobrego priesta.

Ostatnio edytowano 2009-08-23 09:41:21 przez BadAndFast, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 2009-08-23 09:39:50 

Evolow napisał(a):
Jest tez opcja żeby były potki "niekończące się", ale wtedy gorzej wyglądają vsy, ponieważ asek może ciągłe się minorowac i nigdy potki many mu się nie skończą).

to można by zrobić tak, że każdy ma w Inn 10k potek i za każdym razem się autouzupełniają, więc udźwig mamy ciągle ten sam, ale repota robić nie trzeba :)

Tytuł:
PostNapisane: 2009-08-23 09:47:30 

Pochwały: 11
Evolow napisał(a):
A co do busow... to samo - za 1 coin.

mi to by się spodobało, bo jeżeli kasa będzie ważna a busy będą u charona po 2,5m to by było trochę zbyt drogo, np masz 15 chitynek +1 i weź upgraduj jak masz 20m w inv

Tytuł:
PostNapisane: 2009-08-23 10:52:05 

Pochwały: 7
ja uwazam ze busy po 1 coin to glupota

lepiej jakby juz lecialy z mobow w cz, zeby trzeba bylo o nie walczyc / nie dac sie zabic

no i zeby upgrade byl a'la to co jest na usko z tymi klasami low/med/high bo latanie bpkiem w szmatavh +6/7 mija sie z celem w chitynach +6/7 da sie juz grac ale szmaty musza byc +7/8

Tytuł:
PostNapisane: 2009-08-23 10:57:28 

Pochwały: 11
a exp tylko w cz żeby można było rajdy robic XD

Tytuł:
PostNapisane: 2009-08-23 11:02:21 

Pochwały: 8
Cytuj:
ja uwazam ze busy po 1 coin to glupota

Cytuj:
no i zeby upgrade byl a'la to co jest na usko z tymi klasami low/med/high

+1

Tytuł:
PostNapisane: 2009-08-23 11:05:52 

tylko problem w tym, że na większości servów ni e działa ten podział.. nie wiem czy da się go naprawić, jeszcze go chyba nie widziałem działającego...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 206 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Następna strona