Ogłoszenie

Strefa czasowa: UTC + 1

Teraz jest 2025-06-18 18:57:09
Łączny czas online:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 230 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 16  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-06-22 15:42:24 

Pochwały: 20
aha ewolucja... to skąd się wzieły małpy ?

Atomy są tak inteligentne, że utworzyły tak skomplikowane środowisko tak poprostu od siebie?

Przykro mi bardzo, znam trochę tych stwierdzeń na istnienie KOGOÅš w naszej religii zwanego Bogiem, jak dłużej posiedzisz nawet na necie to też trochę znajdziesz...

Ja też się kieruje zwykłym racjonalizmem , nie jakimiś książkami , które mogą być napisane przez chorego psychicznie człowieka zarówno odd strony istnienia, jak i nie istnienia Boga

Same moje dość różne doświdczenia i obserwacje wskazują , że Bóg istnieje, bo wszystko to co widziałem nie można nazwać przypadkiem, czasem też fartem

Jesteś typem osoby, która aby wierzyć musi mieć 100% dowody, jednak religia się na tym nie opiera, naprawde nieliczni doświadczyli czegoś to w 100% ukazuje istnienie Boga, oni mogą być w oczach osoby jak ty uznani za nienormalnych , ja też z twojego punktu widzenia w 100% nie jestem pewien, ale troche widziałem, trochę przeżyłem i wiem, że jest - nie słuchając wierzących, nie czytając książek - te wszystkie poglądy pomagają coś zrozumieć, ale jednak stwierdzenie, że KTOÅš jest musi wyjść od ciebie, co w twoim toku myślenia jest niemożliwe, bo używasz tarczy odbijającej nawet najmniejsze dowody, więc większe napewno do ciebie nie dotrą... Nienormalne dla mnie jest także stwierdzenie opierające sie na odp jest Bóg ? tak Czemu Bo jest ... sporo osób wierzy, bo ich tak nauczono, jednak jest spora część np. ja, która potrafi zwrócić uwagę na to, że jest z pewnych okoliczności itp nie będę głupio gadał - ateista nie zmieni swych poglądów , to samo chrześcijanin - jest wiele wyjątków - ludzie zmieniają wiary, no ale nie o to chodzi w chwili obecnej

Jeszcze raz wspomne i to koniec z mojej strony - nie korzystam z poglądów innych, nie korzystam z głupich książek , posługuje sie obserwacjami i doświadczeniem

Tytuł:
PostNapisane: 2009-06-22 15:47:59 

Pochwały: 5
Ten temat się robi strasznie nudny a te wasze wypracowania, eseje itp. to nie wiem nawet kto je czyta ;p

Tytuł:
PostNapisane: 2009-06-22 15:49:16 

Pochwały: 74
bys mi fajo na gadu odpisal :P

Tytuł:
PostNapisane: 2009-06-22 16:20:41 

Pochwały: 11
scar napisał(a):
to nie wiem nawet kto je czyta

ja czytam - więc teraz już wiesz kto

Tytuł:
PostNapisane: 2009-06-22 16:26:01 

Some1 napisał(a):
aha ewolucja... to skąd się wzieły małpy ?

Atomy są tak inteligentne, że utworzyły tak skomplikowane środowisko tak poprostu od siebie?

Przykro mi bardzo, znam trochę tych stwierdzeń na istnienie KOGOÅš w naszej religii zwanego Bogiem, jak dłużej posiedzisz nawet na necie to też trochę znajdziesz...

Ja też się kieruje zwykłym racjonalizmem , nie jakimiś książkami , które mogą być napisane przez chorego psychicznie człowieka zarówno odd strony istnienia, jak i nie istnienia Boga

Same moje dość różne doświdczenia i obserwacje wskazują , że Bóg istnieje, bo wszystko to co widziałem nie można nazwać przypadkiem, czasem też fartem

Jesteś typem osoby, która aby wierzyć musi mieć 100% dowody, jednak religia się na tym nie opiera, naprawde nieliczni doświadczyli czegoś to w 100% ukazuje istnienie Boga, oni mogą być w oczach osoby jak ty uznani za nienormalnych , ja też z twojego punktu widzenia w 100% nie jestem pewien, ale troche widziałem, trochę przeżyłem i wiem, że jest - nie słuchając wierzących, nie czytając książek - te wszystkie poglądy pomagają coś zrozumieć, ale jednak stwierdzenie, że KTOÅš jest musi wyjść od ciebie, co w twoim toku myślenia jest niemożliwe, bo używasz tarczy odbijającej nawet najmniejsze dowody, więc większe napewno do ciebie nie dotrą... Nienormalne dla mnie jest także stwierdzenie opierające sie na odp jest Bóg ? tak Czemu Bo jest ... sporo osób wierzy, bo ich tak nauczono, jednak jest spora część np. ja, która potrafi zwrócić uwagę na to, że jest z pewnych okoliczności itp nie będę głupio gadał - ateista nie zmieni swych poglądów , to samo chrześcijanin - jest wiele wyjątków - ludzie zmieniają wiary, no ale nie o to chodzi w chwili obecnej

Jeszcze raz wspomne i to koniec z mojej strony - nie korzystam z poglądów innych, nie korzystam z głupich książek , posługuje sie obserwacjami i doświadczeniem

wszystko wyewulowalo z mikro organizmow, nawet teraz je mozez znalesc np pierotniaki.
Atomy nie sa inteligentne jest to zwykla materia budulec wszystkiego co nas otacza.
organizm zywy ma jeden cel przezycie i aby przezyc dotosowuje sie do warunkow jakie panuja w przyrodzie nazywa sie to dobur naturalny inaczej zwany ewolucja.

A co do ksiazek sie mylisz warto przeczytac kilka naukowych kisazek bo ktos madrzejszy, obdarzony wieksza wiedza na ktora sobie zapracowal nie jest debilem i stara sie podejsc w swej ksiazce racjonalnie do ''istnienia''.

Mowisz o swoim doswiadczeniu indywidualnym, wiec co jest w nim takiego ze bog istnieje ??
Czy miales ''urojenia'', ze go widziales , czules jego obecnosc?? czy opierasz sie na tym w czym cie wychowano od malego.Wracajac do doswiadczenia narodow wielkiej grupy ludzi wszystko sie gryzie ze soba, bo sa tam same sprzecznosci , czy te wszystkie religie maja jednego boga ''nie'' !!!!! wcale tak nie jest.Zyd wierzy w jahwe i uwaza jezusa za oszusta, chrzescijanin wierzy w boga i uwarza jezusa za jego syna. Wiec kto pojdzie do nieba Zyd czy Chrzescijanin ?? jedno wyklucza drugie
Wogole nie przyjmujesz do wiadomosci ze bog moze nie istniec.Przez co kazdy moj argument jest dla ciebie bzdura
ja przyjmuje mozliwosc istnienia boga ale po przyjeciu wszystkich ''za i przeciw'' stwiedzam ze go nie ma i jest czystym urojeniem.

indywidualne spojrzenie na swiat muzyczny - spojrzenie ktore ignorujac mody i trendy bardzo czesto je kreuje...

Tytuł:
PostNapisane: 2009-06-22 16:31:22 

Pochwały: 74
Shranz napisał(a):
Atomy nie sa inteligentne jest to zwykla materia budulec wszystkiego co nas otacza.

Ale i ten budulec skads sie musial wziac.

Tytuł:
PostNapisane: 2009-06-22 18:02:10 

Pochwały: 14
Zwierz@K napisał(a):

jest teoria ze niektore czasteczki i energia moze byc pozyczana z przyszlosci.

Tytuł:
PostNapisane: 2009-06-22 18:30:46 

Pacan napisał(a):
Zwierz@K napisał(a):

jest teoria ze niektore czasteczki i energia moze byc pozyczana z przyszlosci.

to skąd się wzieły w przyszłości skoro ich nie było w przeszłości?

Sharnz gdybym miał urojenia to bym był pewien 100% i widzisz tak jak myslaem niedowiarkowi nic sie nie przetłumaczy, taka ludzka głupia natura - a obserwwacje dotyczą różnych ludzi

ah coś mi sie przypomniało, co powiesz o takiej osobie, która była w stanie powiedzieć na co jesteś chory itp, kiedy umrzesz

Co powiesz o osobach z takmi darami ?

Myślisz, że posiadanie takich umiejętności jest dziełem przypadku ? Zazwyczaj debil ich nie ma, bo jak znamy to z świata KO moc jest nadużywana przez corrupted GMs

Znana mi osoba rozmawiała z takim facetem, wiesz to był wykształcony facet - twierdził, że nie może nadużywać swoich umiejętności - leczył ludzi, porafił powiedzić, że xxx bedzie miał raka na xxx i umrze w xxx

No wytłumacz mi to proszę chorymi stwierdzeniami z książek

Tytuł:
PostNapisane: 2009-06-22 18:50:52 

Some1 napisał(a):

byly w przyszlsoci bo przyszlosc jest teraz, nie bylo nic i nagle jest.
Some1 napisał(a):
Znana mi osoba rozmawiała z takim facetem, wiesz to był wykształcony facet - twierdził, że nie może nadużywać swoich umiejętności - leczył ludzi, porafił powiedzić, że xxx bedzie miał raka na xxx i umrze w xxx

jezeli przeciety czlwiek uzywa 10% swojego mozgu, to znaczy ze 90% jest nie uzywane, kto wie jakie umiejetnosci posaidamy w tych 90%? Moze niektorzy sie rodza z innyi obszarami mozgu ktorej bardziej uzwaja (to tearie wymsylem na poczekaniu kto wie moze jest prwadziwa)
tak samo mozna nawiazac do tego, no bog sam sie nie stworzyl, ktos go musial zrobic ;D

Tytuł:
PostNapisane: 2009-06-22 19:19:07 

Pacan napisał(a):
Some1 napisał(a):

byly w przyszlsoci bo przyszlosc jest teraz, nie bylo nic i nagle jest.
Some1 napisał(a):

jezeli przeciety czlwiek uzywa 10% swojego mozgu, to znaczy ze 90% jest nie uzywane, kto wie jakie umiejetnosci posaidamy w tych 90%? Moze niektorzy sie rodza z innyi obszarami mozgu ktorej bardziej uzwaja (to tearie wymsylem na poczekaniu kto wie moze jest prwadziwa)
tak samo mozna nawiazac do tego, no bog sam sie nie stworzyl, ktos go musial zrobic ;D

Bóg nie jest istotą cielesną , uważasz, że w tych 90% nieodkrytych umiejętności jest znajomość długości życia innych etc ?

a do pierwszej rzeczy, ziemia i ludzie skądś sie wzieły, jak z atomów to one też muszą mieć pochodzenie, więc teoria ateisty jest troche dziwna, bo wychodzi na to, że człowiek się rodzi i umiera a co innego to było/jest/będzie tylko skąd ?

Chrześcijaństwo mówi, że Bóg stworzył , a ateiści ? Å»e niby na drodze ewolucji ? a skąd się małpy wzieły, skąd się materiały na te mały wziely, skąd sie atomy wzieły ? :sleep:
Skąd jest wszechświat wogóle ? Nic nie ma ot tak , wszystko miało kiedyś początek, a żeby początek był to ktoś coś musi stworzyć -.-

Tytuł:
PostNapisane: 2009-06-22 19:21:35 

http://demotywatory.com/530
wszytko na ten temat ;D
Some1 napisał(a):
Bóg nie jest istotą cielesną , uważasz, że w tych 90% nieodkrytych umiejętności jest znajomość długości życia innych etc ?

a do pierwszej rzeczy, ziemia i ludzie skądś sie wzieły, jak z atomów to one też muszą mieć pochodzenie, więc teoria ateisty jest troche dziwna, bo wychodzi na to, że człowiek się rodzi i umiera a co innego to było/jest/będzie tylko skąd ?

Chrześcijaństwo mówi, że Bóg stworzył , a ateiści ? Å»e niby na drodze ewolucji ? a skąd się małpy wzieły, skąd się materiały na te mały wziely, skąd sie atomy wzieły ? :sleep:
Skąd jest wszechświat wogóle ? Nic nie ma ot tak , wszystko miało kiedyś początek, a żeby początek był to ktoś coś musi stworzyć -.-

Nie wnikam, mam nadzieje ze kiedys odkryjemy jak bylo na prawde, ja wierze w to co widze i czego doswiadczam, nie jestem ateista, mowilem ze jestem kims kto wierzy w nauke.

Tytuł:
PostNapisane: 2009-06-22 21:40:49 

Pochwały: 28
i w tym jest cala istota religi. Nie mozesz go zobaczyc poczuc dotknac musisz wierzyc. dlatego to wiara nie wiedza w Boga. a słyszal ktos o zakładzie Pascala? Polecam ateistą

PussyFcvker aka
MrBoczek

Tytuł:
PostNapisane: 2009-06-22 21:53:18 

Człowiek może wierzyć lub nie wierzyć w istnienie Boga. Jeśli wierzy, to traci życie doczesne (na rzecz modlitw i czynienia dobra) i otrzymuje życie wieczne, ale tylko w pierwszym przypadku. Jeśli nie wierzy, to zatrzymuje życie doczesne i traci życie wieczne. Pascal wywnioskował, że wiara bardziej się opłaca, ponieważ ryzykujemy tylko czas życia, który jest zazwyczaj krótki (człowiek żyje średnio około 70 lat), a nagrodą może być życie wieczne.
Bo ja wiem jakos malo przekonywujace

http://pl.wikipedia.org/wiki/Zak%C5%82ad_Pascala
przeczytaj ;D

Tytuł:
PostNapisane: 2009-06-22 22:02:56 

Pochwały: 28
nie musze czytac znam. Proste 1Nie ma Boga a ty wierzysz nie tracisz nic i nic nie zyskasz jak nie wierzysz nic nie zyszkasz nic nie stracisz 2 Jest Bóg wierzysz zyskujesz życie wieczne jestes zbawiony , nie wierzysz tracisz wszystko przegrywasz życie

PussyFcvker aka
MrBoczek

Tytuł:
PostNapisane: 2009-06-22 22:49:13 

Jego teoria nie bierze ateizmu pod uwage oraz innych religi

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 230 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 16  Następna strona