Sam jestem posiadaczem
PS3 -
http://img443.imageshack.us/my.php?image=ps3nx9.jpgX360 -
http://img443.imageshack.us/my.php?image=x360op3.jpgWszystko w co grałem było grane na 42 calach.
Pierwsze co da się załuważyć, to to, że X360 głośniej chodzi od PS3.
Potem tryb online. W x360 trzeba wykupić xbox live co kosztuje, w PS3 internet jest za darmo, wystarczy mieć w domu router. Niestety nie mogłem grać poprzez xbox live bo nie bede placił za to żeby zagrać w gra z innymi skoro w PS3 mam to za darmo.
Według mnie o wiele więcej można na PS3. Jest przegladarka internetowa, odtwarza pirackie filmy, można zmieniać wyględ, ustawiać swoje profile [tak samo jak w X360]. W X360 nawet nie szukałem tego, bo nie mam internetu na x'ie.
Tyle bylo by z samego sprzętu. Takie sę moje odczucia, ktoś może mieć inne, ale majęc te 2 konsole w domu tak to oceniłem.
A teraz co z grami. Pierwszę grę jakę grałem to GTA4 [pierw kupiłem X360], potem przyszło PS3 no i dla porównania kupiłem GTA4 i nie odczułem różnicy. Sterowanie identyczne, grafika bardzo podobna, ale coś co będe podkreślał to X głośniej chodził/chodzi.
A co do samych gier to jednak przyszłościę jest blu-ray, DVD tak jak i CD pujdzie w odstawke. Ale nie ma wętpliwości, jak z resztę widać na zdjęciu mam 2 pady do xboxa [bez przewodowe na baterie niestety] i 1 pada do PS3 [ładuje się go] [małę wtręcenie pady do PS3 sę o niebo lżejsze od X360, ale PS3 nie ma wibracji] więcej gier jest na X360, gry sę tańsze, i ciekawsze. Według mnie powinno się to zmienić kiedy wyjdzie God of War 3 i Resident Evil 5.
Ktoś może powiedzieć po przeczytaniu tego, że faworyzuje PS3 ale pamietam że byłem za X360 jednak bo niby fajniejsze... wyszło jak wyszło.
Moja rada, PS3 to centrum multimedialne które ja potrafię wykorzystać. Według mnie X360 nadaje się jedynie do grania [pamiętaj w X360 się płaci żeby grać z innymi, w PS3 jest za darmo]. Może nie potrafie, albo poprostu nie wiem jak obsługiwać xboxa do innych celów niż granie, ale na ps3 jest to o wiele bardziej przejżyste.
Jeśli chciałbyś jeszcze jakiś informacji to pisz, z chęcię odpowiem.
Zwierz@K napisał(a):
Liczba gier bierze sie glownie stad, ze pod PS-a 3 tworzy sie je znacznie trudniej niz pod x-boxa, o czym bardzo czesto wspominaja sami developerzy, i wielu sie od ps-a odworcilo, bo wola zrobic wersje na x-a i pozniej port na PC-ty, niz sie meczyc z wersja dla PS3
GTA4 na PS3 i X360 wyszły jakoś normalnie. A twórca MGS powiedział, że poczeka aż płytki blu-ray będę większej pojemności bo sama muzyka będzie miała xx gb.