Dzi? przez przypadek ca?kiem natkn??em si? na to forum o KO. W pracy troche luzu wi?c postanowi?em ?e poczytam sobie to i owo. Niestety temat??w by?o tak du?o, a czsu relatywnie ma?o, ?e aby wyszczeg??lni? tylko to co mnie interesuje - skorzysta?em z opcji szukaj. Jednym z wpisanych przeze mnie s???w kluczy by?a nazwa klanu w kt??rym gram ju? od p???torej roku: "DeusManus". Swoj? kariere w KO zaczyna?em od MoczyMord, kt??re w styczniu po??czy?y si? z DeusManus tworz?c jak na tamte czasy chyba najlepszy polski klan. To co przeczyta?em na tym forum przesz?o moje naj?mielsze oczekiwania. Okaza?o si?, ?e wi?kszo?? wypowiadaj?cych si? os??b wie o wiele lepiej ode mnie co si? w moim klanie dzieje (to by?a ironia - tak jakby kto? nie dostrzeg?

). Wypowiedzi odno?nie tego jak Deusi macruj?, jak zdobyli sw??j sprzet w nieuczciwy spos??b (dupuj?c, hackujac albo kij wie co robi?c). No nie moge wyj?? z podziwu, ?e tak daleko mo?e cz?owieka zaprowadzi? zawi?c ludzka. Wielu ludzi zastanawia jak to si? sta?o, ?e taki jaki? klan na Aresie m??g? si? ju? w tamtych czasach r??wna? z najlepszymi klanami na serwerze. Jak to si? sta?o, ?e taki klan mia? konfederacje z TOWNem na CSW i by? w posiadaniu zamku (i to ponad rok temu). Na czym polega fenomen DeusManus? Zaczne od pocz?tku. Klan jest tak stary jak USKO (we wrze?niu beda 2 lata

).
Przytocze teraz kilka okar?e? na kt??re nikt z moich klanowicz??w nie m??g? odpowiedzie? bo nie wiedzia? o istnieniu tego forum

1. Jak to si? dzieje, ?e DeusManus ma itemki na tak wysokich poziomach (prawie wszycho +7), sk?d te itemy??
Odp: Ci co chodz troche d?u?ej graj? w t? gre wiedz? dobrze, ?e jeszcze w KO dzia?a?o co? takiego co wielu okre?la?o mianem lucky shota. Jako, ?e w KE ju? tego nie ma to moge zdradzi? r?bek tajemnicy. PIERWSZE 2 upy na serwerze by?y 100% na do +7. Wszystkie itemki jakie zdobywali?my jako klan upowane by?y do +5 (je?li by?y olbrzymiej warto?ci - patrz CS to do +3). Reszta upowana by?a po restarcie. Go?cie z najszybszymi ??czami i kompami w grze zajmowali si? tym. Kiedy reszta szuka?a boss??w oni wbijali si? przed kule i je?li byli pierwsi upowali. Pewnie wielu z was nie uwierzy w lucky shota. Proponuje zasi?gn?? opini Micka albo Masakariego jak ich znacie albo macie kontakt.
2. Klan DM ma zjeban? opinie - pami?tam jak dzi? jak dostali bana i byli na listach zbanowanych.
Odp: Nie zaprzecze ?e sam osobi?cie dosta?em bana. A wiecie za co?? Za to ?e kiedy wiekszo?? z was zabija?a wormy w mora - ja i moi klanowicze mieli?my juz na tyle siana ?eby m??c sobie kupi? jaki? unikat na merchu. Tak dostalismy bana bo w maju 2005 by? taki okres 2 tygodnie ?e baniowali wszystkich kt??rzy POSIADALI jakiekolwiek zdupowane pier?cionki. I tym sposobem takie Kruchy np dosta? bana bo ROLa kupi?, ja kupi?em te? ROLa od priesta z TOWNu. Wiecie jaki mia? nick - Mod3m. Jak kto? ma cho? fioletowe poj?cie o tym co to USKO i serwer ares to dobrze wie ?e Mod3m to byla posta? GameMastera. Tak kupi?em na straganie ROLa od GM i ROL okaza? si? dupowany. Zosiek kupi? ROMa - r??wnie? ban. Bylismy na blocku przez 2 tygodnie. Nasze konta by?y sprawdzane od st??p do g???w. Ruszali?my g??ry aby GMi co? zrobili - nie b?d? ukrywa?, ?e sprawa zosta?a za?atwiona szybko poniewa? mielismy dobre kontakty z klanem TOWN i NYChrisem. Pomogli nam podaj?c nasz nicki GMom - Ci najpierw sprawdzili nasze konta. Zosta?em odblokowany - oczywi?cie bez ROLa kt??ry kupi?em na straganie za kase kt??r? zdoby?em spekuluj?c na staraganach w moradonie. A teraz najlepsze - po odbanowaniu oczywistym mog?o by?, ?e skoro mnie sprawdzili to wszystko co posiadam jest legalne. RIGHT?? Fucking NOOOOOO. Po 3 dniach by? dupe wipe i straci?em Elf Belta kt??rego kupi?em (teraz uwaga) w styczniu 2005

. To by?o moje pierwsze bolesne zetkni?cie z K2.
3. Sk?d Deus ma tyle siana - duperzy jebani Grrrrr?!?!?
Kto zgadnie odk?d chodze na DarkMary do CZ?? Ciekaw jestem czy grali?cie wtedy wog??le - powiem tylko tyle - serwera Diez nie by?o jeszcze nawet w planach. A o KZO, kt??re na forum mi?o tiu tiu a za plecami tak? renome robi - nie by?o jeszcze nawet mowy. U nas naprawde by?o wida? prace na DM. Deusi opracowali metode bicia DarkMar??w w 3 mag??w (tanker??w) i priesta debuffera. Magowie stawali w tr??jk?cie i napinali DM a priest leczy? tego do kt??rego DarkMare podszed?. Wszyscy co s? aktualnie w DeusManus dorobili si? uczciwie - ci??k? prac? i zapierdalaniem za kas?.
4. Macro i Deus
Ten temat to ju? mnie wog??le rozjeba?. Jakby?cie chwile posiedzieli z Zoch? albo z Rejkzem albo nawet ze mn? na TS to by?cie wiedzieli jakie jest nasze podej?cie do Macro. Jakby?my z?apali kogokolwiek na macro w klanie to nie zabawi?by w nim chwili d?uzej.
5. Duperstwo i Deus
Nie b?d? ukrywa? ?e ??w proceder otar? si? o nasz klan. Zocha i asystenci s? winni jak diabli bo dodali osoby do klanu, kt??re po jakim? czasie okaza?o si? ?e gra?y nieuczciwie. To ... - nie wa?ne ?e osoby te dosta?y kicka, ?e juz ich nie ma - w ko?cu DeusManus dorobi? si? dzi?ki tym osobom. Ci co tak m??wi? to tak naprawde g??wno wiedz?, a w ich wypowiedziach jest tyle zazdro?ci co karp ma o?ci hehe. Tak na powa?nie. W Desuach by?o kilku duper??w. Napisze to jeszcze raz Bildem z dopisem ?e teraz mo?na nas gania?:
W DEUSMANUS BY?Y OSOBY KT??RE DUPOWALY. A teraz drobnym druczkiem: i tak mamy juz zjeban? opnie. Dajcie spokoj - przytocze m??j ulubiony cytacik:
C??rka Kowalskiego ?le si? prowadzi. Czy mo?na powiedzie?, ?e wszystkie c??ry Kowalskiego to kurwy??
Proponowa?bym to przemy?le? zanim kto? jeszcze raz napisze, ze ktokolwiek z graj?cych cz?onk??w DM dorobi? si? nieuczciwie. Straci?em przez K2 od zasrania item??w: sharda +8, mirka +8, chitynowy pauldron +8, 2xROL, WP, Elf Belt i 50GB w GOLDBARACH. Jakim ja musze by? zjebanym duperem, ?e ni potrafie tak zdupowa? ?eby nie znik?o

.
Zastanawia mnie sk?d bior? si? te plotki. Czy?by pewne osoby mia?y nam za z?e ?e dostaj? na wojnach albo w cz w dupe. Jakby wam kto? powiedzia?, ?e w klanie DeusManus graj? ufoludki to te? by?cie uwierzyli??

Pozdrawiam
Seth
Dumny cz?onek klanu DeusManus