Ogłoszenie

Strefa czasowa: UTC + 1

Teraz jest 2025-05-03 23:31:51
Łączny czas online:

Autor Wiadomość
 Tytuł: Archer...
PostNapisane: 2008-01-07 20:44:13 

Eh zaraz pewnie polecę bluzgi i że takich tematów były setki więc z góry bardzo przepraszam jest to mój pierwszy post jescze nie oswoiłem się z forum :] Więc tak grałem w pewnę grę metin2 i z tamtęd przyszłem acz ona mi się już znudziła i tam też byli archerzy i tzreba było dawać 2zręczności 1 witalność (czyli hp i def). Lecz jednak zauważyłem że tu sytuacja ma się troche inaczej., Długo się zastanawiałem przyznaje w którę grę zagrać hero\knight ale w końcu wybrałem mam nadzieje że się nie zawiodę :] Hero wydawało się lepsze ale jakoś tak orki vs ludzie fajniej brzmi :P A więc do rzeczy jak rozdawać staty oraz skille w archu? Skille trochę czytałem acz jest to dla mnie czarna magia :] Pierwsszy raz widze taki system explore\arch czy jakoś tak :] Więc moje pytanie brzmi w jakim stosunku to rozdawać na lvl? Chcę mieć dobrego archera głównie do pvp i troszkę do exp :] A drugim problem sę staty ludzie piszę jakieś głupoty i sam już nie wiem bo w każdym temacie co innego. Więc jak rozłożyć stay w archu (wiecie ile w zręczność , hp silę? Wiecie chce mieć idealnego archa anie potem zaczynać wcięż od nowa bo kiepszcze) Więc? Tylko błagam nie odsyłajcie mnie do innych bezsensownych tematów tylko po prostu napiszcie co w ile w jakim stosunku :] Zgóry dziękuje :P

Tytuł:
PostNapisane: 2008-01-07 20:49:51 

Pochwały: 20
skille wszystkie do archery, reszte do explore

staty glownie w DEXa i po trochu w HP aż do hmm 90, na shelle (+60lvl) trzeba troszke wiecej HP

archer FTW xD

Tytuł:
PostNapisane: 2008-01-07 20:57:51 

aha... Czyli na poczętku maksować "arch" aż osięgnie maks ,a potem explore dobrze rozumuje? A tak po za tym arch jest naprawde aż tak słaby jak piszecie? No nie gadać :] Mi tam głównie chodzi o stanie styłu i nawalanie mam nadzieje że arch ma porzędne hity :P A staty to hmm... Ile tu się dostaje na lvl? (wiecie chce zrobić odrazu idealna postać a nie zaczynac od nowa potem) Jak mniemam to dajmy na to że tu dostajemy np. 10pkt na lvl czyli 7 zeczności 3hp nie? Mam nadzieje że masz pewność chce dobrę postać :}

//Edit: EEE a w pozostałe nic? Aby dex i hp?

Tytuł:
PostNapisane: 2008-01-07 21:28:31 

Pochwały: 34
na lvl do 61 lvla dostajesz 3ptk statow

wszystko walisz w dexa a jak uznasz ze masz wystarczajaco duzo to zaczynasz dodawac w hp do max 94 (pod shelle)

skille pakujesz w archery a jak nie mozesz to w explore.

Arch nie jest taki slaby. Dobrze sie nim ksuje ^^

Tytuł:
PostNapisane: 2008-01-07 21:39:38 

No nie wiem czy uznam wole mieć wszystko podane na tacy ^^ Ale chyba to sie sprawdza na celność czy cuś? Jak PRZESTANE PUDłOWAć to w hp nie? Dobra pora oswoić się z grę 95% w takę gre jescze nie grałem a grałem w dużo :] Będe chyba u ludzi :P Ja to myślałem napoczętku że 2 dex 1 hp ale skoro mówicie że tak to ok :] Bo chciałem mięć troche hp żeby się jakoś bronić ale no cóż wu tu jesteści pro. Jescze 5% i zaczynam przygode... :] Hp do max 100 dajmy na to wole okręgłe liczby ^^ eee ale mam nadzieje że jednak arch może powalczyć a nie pada jak kaczka na wojnie :(

Tytuł:
PostNapisane: 2008-01-07 21:58:49 

Pochwały: 2
Diego do 40lvlu możesz spokojnie dawać wszystko w dex, potem dobijasz hp do 90 bo dla archa jak na moję banię jest to wystarczajęce(bioręc pod uwagę że to twoja pierwsza postać) i dalej rozdajesz wszystko w dex. Jeżeli chodzi o skille to wszystko w archery i reszta punktów w explore. A jeżeli chodzi o archera na pk, to zapomnij o opcji stania z tyłu, w ko jest najszybszy i (moim zdaniem) najlepszy system pk więc zapomnij że spokojnie bez hita z tył postoisz, zresztę pograsz, zobaczysz. Aha i napisałeś ciekawę rzecz "głównie na pk trochę na expa" podstawowę rzeczę któę powinieneś wiedzieć to że tutaj spędzisz całe dnie na expie żeby zrobić cokolwiek na pk. pozdro i miłej gry.

P.S polecam servery z dołu listy bo sę nowe i dla poczętkujęcego gracza milsze że tak powiem:)

Tytuł:
PostNapisane: 2008-01-07 22:11:09 

Pochwały: 4
conieco o archerze:

na nieskich lvl (czyli <60) dajesz wszystkie stat pointy w dex a hp tylko pod zbroję jakę własnie chesz uzyskać
do 1/normalna/,2/half plate/,3/plate/ poziomów armorów dla rouga nei wymagane jest posiadanie HP byl ich uzywać, wiec jeżeli zaczynasz grę to z puĽniejszego questa wyciagniesz set/cały komplet/ chityn +5 a do nich wymagania HP to 90 dla pauldrona

co do broni to jaknajszybciej kup Horn Cross Bow albo ze sklepu +1 w miescie i sam go ulepszysz na +5/6/7 albo kup sobie taki sam na straganei od jakiegosc innego gracza
potem warto pomyślec chyba tylko o Iron Cross Bow +7/8 oraz o Iron Bow +7/8

co do skilli to na 10 lvl musisc isc do kolesia w miescie i zrobic 1st specializacje / koszt 3000 coins/ potem do 18 lvl dodawac wszystkie punkty w skillach do archery a po 18 lvl po 1 do archery i 1 do explore aż do 36 punktów bo to ci zapewni skill powodujacy zdjecie klętw! potem juz tylko dodajesz max do archery caly czas i od 60 lvl do mastera.

milej zabawy XD

ja teraz z checia bym sie pobawil archerem na 75lvl z IB+8 xD

Tytuł:
PostNapisane: 2008-01-07 22:45:40 

Pochwały: 13
Temat był wałkowany kilka razy.
Ogólnie można iść tak:
http://www.knightonlineworld.pl/wiki/index.php/Archer
Aczkolwiek od czasów FD warto zainwestować trochę więcej w hp i nosić questowe half-plate dajęce dużo dexa (jak pograsz trochę dłużej to zrozumiesz co napisałem :) )

Tytuł:
PostNapisane: 2008-01-07 23:59:00 

Pochwały: 20
Diego napisał(a):
aha... Czyli na poczętku maksować "arch" aż osięgnie maks ,a potem explore dobrze rozumuje? A tak po za tym arch jest naprawde aż tak słaby jak piszecie? No nie gadać :] Mi tam głównie chodzi o stanie styłu i nawalanie mam nadzieje że arch ma porzędne hity :P A staty to hmm... Ile tu się dostaje na lvl? (wiecie chce zrobić odrazu idealna postać a nie zaczynac od nowa potem) Jak mniemam to dajmy na to że tu dostajemy np. 10pkt na lvl czyli 7 zeczności 3hp nie? Mam nadzieje że masz pewność chce dobrę postać :}

//Edit: EEE a w pozostałe nic? Aby dex i hp?

ponizej 60 lvla hity sa slabe , ja mam 59 - ktos tam wpomnial ze dobry kser, moze na +60... mag na moim llvu ma wiekszego powera... ale jak juz tankujesz to hity super... wlasnie przed chwila rozwalilem aska z fajnego klanu - te dlugie srebrne pelerynki ^_^ w ardreamie... dostawal czasem jakies 1100+ ( 5x+220) :D ludzie nie doceniaja archerow , bo prawie kazdy gra sinami :) :P