Ogłoszenie

Strefa czasowa: UTC + 1

Teraz jest 2025-06-18 00:25:45
Łączny czas online:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 261 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 2011-01-23 23:30:26 

Pochwały: 28
Ale jaki fakt mi powiedz? Gdie jest udowodnione, w 100% ,ze sie mysle? Owszem jest to uwazane przez wiekszosc ale tylko i wyłacznie dlatego ,że jest to bardziej racjonalne podejscie do sprawy. Widzisz i o to mi chodzi nie ma żadnego faktu który obali moja badz twoja. Lecz i tak twierdzisz ze tak nie jest

PussyFcvker aka
MrBoczek

Tytuł:
PostNapisane: 2011-01-23 23:32:29 

Pochwały: 74
Racjonalizm większości > odczucia jednostki

Tytuł:
PostNapisane: 2011-01-24 00:07:07 

od kazdej reguły są wyjątki.

PussyFcvker aka
MrBoczek

Tytuł:
PostNapisane: 2011-01-24 00:07:46 

Tylko ze z nas dwóch, to ja jestem wyjątkowy.

Tytuł:
PostNapisane: 2011-01-24 00:24:12 

a stwierdzasz to nie znajac mnie a majac do dyspozycji romowe z forum.

PussyFcvker aka
MrBoczek

Tytuł:
PostNapisane: 2011-01-24 00:43:51 

Pochwały: 11
ok Gloria Vs Zwierzak
Kategoria 1 ko gloria lepszy skill na priescie ! = GLORIA WIN
Kategoria 2 forum nie musi udowadniac swojej wyzszości tak jak zwierzaak = Gloria Win !!!!
a wiec 2:0 BB zwierzak

sry za błedy ale spie

Tytuł:
PostNapisane: 2011-01-24 02:38:55 

Pochwały: 9
wow myślałem że jak z pracy wrócę to znów będą 4 posty a tu shock! 8|

i tak nie chce mi się wszystkiego czytać :rotfl: choć w sumie jest to dość interesujące

Tytuł:
PostNapisane: 2011-01-24 08:59:37 

Zwierz@K napisał(a):
No akurat na moją teorię są dowody ;) To twoja teoria czeka na naukowe potwierdzenie.

Nie no to byl fail :P Gdy by byly dowody nie byla by to teoria.

To o czym gadacie to zwykly pragmatyzm.

By zaczac dystkusje na ten teman trzeba odpowiedziec na pytanie
Czy dobro i zlo jest wartoscią absolutna, czy relatywna?
I jezeli odpowiedzi beda rozne to nigdy sie nie przekonacie do swych tez.

Wracajac do mojego pytania jest ono wrecz odpowiednie.
Nie chodzi tu o glowkowanie co by bylo gdy by ..... lub branie tego na logike.
To musi byc impuls pierwsza mysl , masz ulamek sekundy na decyzje czy zadzialasz czy nie.
Oczywiscie kazde rozwiazanie konczy sie smiercia wiec ko0nczy sie zle ale ktore Ty wybierzesz. Wlasciwie prostolinijnosc tego pytania mowi wszystko sama za siebie.

[ Dodano: 24 Sty 2011, 2011 09:01 ]
Some1 napisał(a):
Nie chodzi o to, że rodzi się dziecko dobre/złe. Rodzą się z pewnymi predyspozycjami, które pomagają iść w dobrą lub złą stronę.

Np. IQ - nie pamiętam dokładnie, ale każdy ma jakiś zakres np 90-110 - jak będzie żył w patologii to będzie miał IQ np. 90-92, a jak w super rodzinie kładącej nacisk na kształcenie to będzie mieć 107-110.

z Naszej poprzedniej rozmowy wynikalo ze twoje jest poniezej 70 :P

[ Dodano: 24 Sty 2011, 2011 09:03 ]
Zwierz@K napisał(a):
W ostatnich naszych trzech dyskusjach (czyli w tej, o szlachtowaniu delfinów oraz mONdrościach na mój temat) nie miałeś racji. To że masz betonową głowę, przez którą nie przebijają się argumenty, to jeszcze nie znaczy, że masz rację ;)

Narazie te argumenty sa tylko i wylacznie twojimi wywodami

[ Dodano: 24 Sty 2011, 2011 09:04 ]
Zwierz@K napisał(a):
Racjonalizm większości > odczucia jednostki

Tak samo z bogiem , bogami

indywidualne spojrzenie na swiat muzyczny - spojrzenie ktore ignorujac mody i trendy bardzo czesto je kreuje...

Tytuł:
PostNapisane: 2011-01-24 12:32:22 

Pochwały: 127
Shranz napisał(a):
Oczywiscie kazde rozwiazanie konczy sie smiercia wiec ko0nczy sie zle ale ktore Ty wybierzesz. Wlasciwie prostolinijnosc tego pytania mowi wszystko sama za siebie.
ale niby czemu kończy się źle? ktoś może powiedzieć, że ocalił kilka osób kosztem 1 i jest to jak najbardziej dobra rzecz i że postąpił właściwie.

pisałem wczoraj posta z telefonu, ale mi się coś zwaliło :<

nie można określić co jest dobre, a co złe, bo jest to jak najbardziej subiektywne odczucie. Hitler też uważał, że to co robi jest dobre.

co do genów, nie można dowodzić istnienia czegoś, jeżeli jedynym potwierdzeniem jest niemożność udowodnienia, że to coś nie istnieje (prawie dobry cytat z HP, może nie najlepsza książka na takie rozważania, ale pasuje :P)

Cytuj:

chyba mylisz teorię z hipotezą.

Przemus, proszę cię, zamknij się.

Tytuł:
PostNapisane: 2011-01-24 12:44:45 

peyo napisał(a):
Cytat: « Zaznacz »

chyba mylisz teorię z hipotezą.

Przemus, proszę cię, zamknij się.

Oj następny idiota wkracza w rozmowy jakbyś nie zauwazył to nie ja sie wypowiadałem

Tytuł:
PostNapisane: 2011-01-24 12:59:55 

Pochwały: 127
TrustU napisał(a):
Oj następny idiota wkracza w rozmowy jakbyś nie zauwazył to nie ja sie wypowiadałem
TrustU napisał(a):
ok Gloria Vs Zwierzak
Kategoria 2 forum nie musi udowadniac swojej wyzszości tak jak zwierzaak = Gloria Win !!!!

nie?

Tytuł:
PostNapisane: 2011-01-24 13:15:25 

peyo napisał(a):
TrustU napisał(a):
TrustU napisał(a):
ok Gloria Vs Zwierzak

nie?

a tu sama prawda ...

a i nie masz prawa kazać mi sie zamknąć :)
jest to forum dyskusyjne moge wyrazić swoje zdanie

Tytuł:
PostNapisane: 2011-01-24 13:42:32 

TrustU napisał(a):
ok Gloria Vs Zwierzak

Trustu, nie zapomnij mi wylizać jajek jak znów będziesz chciał się do klanu załapać, tak jak to robiłeś podczas rekrutacji na Ionię.

Shranz napisał(a):
Wracajac do mojego pytania jest ono wrecz odpowiednie.
Nie chodzi tu o glowkowanie co by bylo gdy by ..... lub branie tego na logike.
To musi byc impuls pierwsza mysl , masz ulamek sekundy na decyzje czy zadzialasz czy nie.

Dałem ci trzecią możliwość, która kończy się happy endem, więc to gówno prawda, że musi kończyć się źle. Zawsze jest jakieś wyjście, czy to się autorowi pytania podoba, czy nie.

OK, teraz wam dam dwa argumenty kończące cały ten spór o geny, jeśli po nich nadal będziecie się trzymać swojego, to już wasz i waszych betonowych głów problem.

1. W nauce udowadnia się istnienie czegoś, jeśli nie można tego istnienia udowodnić, przyjmuje się, że tego nie ma. Na takim założeniu, popartym wcześniejszymi badaniami, opiera się kolejne teorie. Tak jest w przypadku genów, nie udowodniono dziedziczności "dobra i złą", więc przyjęto, że się tego nie dziedziczy. To jest stan faktyczny, na dzień dzisiejszy obowiązujący, czy się wam to podoba czy nie. Więc za przeproszeniem przestańcie pierdolić "a gdzie o tym piszą?", bo piszą o tym w każdym podręczniku do biologii dla liceów.

2. Nie ma czegoś takiego jak dobro i zło. NIE MA. Są jedynie normy moralne i etyczne. Różne społeczeństwa, różne obyczaje, różne postrzeganie świata. Takie na przykład niewolnictwo, jeszcze nie tak dawno, niektórzy z nas mogliby sobie pozwolić na posiadanie zwinnego, silnego murzyna i nic złego by w tym nie widzieli. Dziś jest to nie do przyjęcia- bo społeczeństwa wykształciły w międzyczasie inne normy moralne i etyczne, niż ówcześnie obowiązujące. Dobro i zło to pojęcia abstrakcyjne i subiektywne, ale nierealne.

Czas więc na konkluzję. Wasza teoria zakłada dziedziczenie czegoś, co nie istnieje- pierwszy fail. Jeśli jednak założymy, że dobro i zło to normy etyczne, to jest to pewnego rodzaju wiedza. A tej jak wiemy również się nie dziedziczy. Dziedziczymy cechy i predyspozycje, ale nie rodzimy się ani dobrzy, ani źli. Bo tak jak już pisałem wcześniej, gdyby było jak mówicie, już dawno opracowano by metodę selekcji "złych" dzieci i zawczasu byłyby one usuwane ze społeczeństwa, bo po co sobie hodować potencjalnego mordercę?

Tytuł:
PostNapisane: 2011-01-24 13:46:59 

Cytuj:
Trustu, nie zapomnij mi wylizać jajek jak znów będziesz chciał się do klanu załapać, tak jak to robiłeś podczas rekrutacji na Ionię.

jezeli lizaniem jajek nazywasz pytanie o miejsce to gz mUsqu zaraz to bedziesz wypisywał co to nie pisałem a tak na prawde gowno umiesz :D i juz z nooblivionami nigdzie nie ide sa lepsze clany Ance czy FT szczerze powiedziawszy to najlepszym pristem na tej całej k0xperskiej ioni z waszej ekipy był Grubcio !!

Tytuł:
PostNapisane: 2011-01-24 13:51:54 

TrustU napisał(a):
jezeli lizaniem jajek nazywasz pytanie o miejsce to gz mUsqu zaraz to bedziesz wypisywał co to nie pisałem a tak na prawde gowno umiesz :D i juz z nooblivionami nigdzie nie ide sa lepsze clany Ance czy FT szczerze powiedziawszy to najlepszym pristem na tej całej k0xperskiej ioni z waszej ekipy był Grubcio !!

Nom, a ty byłeś tam tak dobry, że na żadne PK party z main teamem się nie łapałeś, więc wieź się nie kompromituj. Ancestorsy były świetne, ale w kradzieży clan dropa, to jak dotąd ich największe osiągnięcie, więc nie dziwię się, że takiemu małemu koxperkowi jak ty to imponuje.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 261 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Następna strona