Ogłoszenie

Strefa czasowa: UTC + 1

Teraz jest 2020-01-23 11:12:59
Łączny czas online:



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Jak wejsc na strone JAPKO
PostNapisane: 2006-11-19 19:15:47 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2005-08-15 11:38:53
Posty: 1451
Lokalizacja: Łaz Vegas
Płeć: Mężczyzna
Pochwały: 2
Jest to poradnik dla osob, ktore chcialyby wejsc na strone oficjalna JPKO ... www.knightonline.jp
jak zapewne zauwazyliscie nie da sie tam normalnie wejsc, gdyz na stronie zamieszczony jest skrypt sprawdzajacy z jakiego IP sie laczymy .... jesli nie jest to japonskie IP to nie wejdziesz. Ponizej znajduje sie opis jak ustawic przegladarke (ja sie opieram na firefoxie ... bo IE sux hard:P), zeby ladnie smigalo ;)


1. Musisz poszukac sobie na necie listy z proxy ... darmowe proxy czesto pada i trzeba szukac nowego dzialajacego ... mi chyba dopiero 20 IP z rzedu zadzialalo ... (EDIT) do rejestracji najprawdopodobniej potrzebne sa tzw. "elite proxy", czyli proxy ktore zupelnie maskuja nasza osobowosc ;)
Obrazek
ja akurat korzystalem z list zamieszczonych na proxy.net.pl i na www.samair.ru/proxy/

2. Teraz Tool/Narzedzia -> Options/Opcje
Obrazek

3. Click w pierwszej zakladce na Connection Settings/Ustawienia Polaczenia (?), a pozniej mniej wiecej tak jak nizej widac ... odpowiednio zmieniajac IP i port na te, ktore tam sobie znajdziecie
Obrazek

4. Jesli na stronie nie ma od razu jakiegos linka do sprawdzania czy proxy nadal jest dobre to trzeba sobie wejsc na jakas stronke ktora wyswietla IP, ktore obecnie jest przypisane do nas...
Obrazek

5. Jesli zamiast waszego IP pojawi sie to z japonskiego proxy to (powiedzmy) wszystko ok i pozostaje sprawdzic czy IP zadziala akurat na www.knightonline.jp
Obrazek
na rysunku wyzej to co zaznaczylem 1 - rejestracja uzytkownika; 2 - link do instalki

jesli strona JPKO nie bedzie sie ladowala to trzeba probowac z nastepnym proxy (czesto jest tak, ze proxy niby wydaje sie ze dziala, a stronka KO i tak sie nie laduje)
aha ... przy zmianie proxy (w tools -> options -> connection settings) strone www.knightonline.jp najlepiej odswiezac przez F5 (jak sie Go w firefoxie daje to czasem nie dziala)



to by bylo chyba tyle, wszelkie sugestie mile widziane to zedytuje posta

_________________
CrazyMary
Obrazek


Ostatnio edytowano 2006-12-03 01:42:29 przez lutek, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2006-11-20 19:40:47 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2005-06-30 13:57:01
Posty: 3190
Płeć: Mężczyzna
Pochwały: 4
good job, przyklejam

_________________
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Pokemony wróciły ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2006-12-02 09:12:42 
Offline

Dołączył(a): 2006-12-02 09:10:22
Posty: 14
Płeć: Mężczyzna
ladnie wszystko dziala tylko
wchodze w register i kur** TO ! help !

Kod:
type Exception report

message

description The server encountered an internal error () that prevented it from fulfilling this request.

exception

javax.servlet.ServletException: Cannot find bean msg in any scope
   at org.apache.jasper.runtime.PageContextImpl.handlePageException(PageContextImpl.java:495)
   at org.apache.jsp.error_jsp._jspService(error_jsp.java:342)
   at org.apache.jasper.runtime.HttpJspBase.service(HttpJspBase.java:92)
   at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:809)
   at org.apache.jasper.servlet.JspServletWrapper.service(JspServletWrapper.java:162)
   at org.apache.jasper.servlet.JspServlet.serviceJspFile(JspServlet.java:240)
   at org.apache.jasper.servlet.JspServlet.service(JspServlet.java:187)
   at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:809)
   at org.apache.catalina.core.ApplicationDispatcher.invoke(ApplicationDispatcher.java:627)
   at org.apache.catalina.core.ApplicationDispatcher.doForward(ApplicationDispatcher.java:382)
   at org.apache.catalina.core.ApplicationDispatcher.forward(ApplicationDispatcher.java:306)
   at org.apache.struts.action.RequestProcessor.doForward(RequestProcessor.java:1069)
   at org.apache.struts.action.RequestProcessor.processForwardConfig(RequestProcessor.java:455)
   at org.apache.struts.action.RequestProcessor.process(RequestProcessor.java:279)
   at org.apache.struts.action.ActionServlet.process(ActionServlet.java:1482)
   at org.apache.struts.action.ActionServlet.doGet(ActionServlet.java:507)
   at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:696)
   at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:809)
   at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:200)
   at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:146)
   at filters.SetCharacterEncodingFilter.doFilter(SetCharacterEncodingFilter.java:162)
   at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:166)
   at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:146)
   at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:209)
   at org.apache.catalina.core.StandardPipeline$StandardPipelineValveContext.invokeNext(StandardPipeline.java:596)
   at org.apache.catalina.core.StandardPipeline.invoke(StandardPipeline.java:433)
   at org.apache.catalina.core.ContainerBase.invoke(ContainerBase.java:948)
   at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:144)
   at org.apache.catalina.core.StandardPipeline$StandardPipelineValveContext.invokeNext(StandardPipeline.java:596)
   at org.apache.catalina.core.StandardPipeline.invoke(StandardPipeline.java:433)
   at org.apache.catalina.core.ContainerBase.invoke(ContainerBase.java:948)
   at org.apache.catalina.core.StandardContext.invoke(StandardContext.java:2358)
   at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:133)
   at org.apache.catalina.core.StandardPipeline$StandardPipelineValveContext.invokeNext(StandardPipeline.java:596)
   at org.apache.catalina.valves.ErrorDispatcherValve.invoke(ErrorDispatcherValve.java:118)
   at org.apache.catalina.core.StandardPipeline$StandardPipelineValveContext.invokeNext(StandardPipeline.java:594)
   at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:116)
   at org.apache.catalina.core.StandardPipeline$StandardPipelineValveContext.invokeNext(StandardPipeline.java:594)
   at org.apache.catalina.core.StandardPipeline.invoke(StandardPipeline.java:433)
   at org.apache.catalina.core.ContainerBase.invoke(ContainerBase.java:948)
   at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:127)
   at org.apache.catalina.core.StandardPipeline$StandardPipelineValveContext.invokeNext(StandardPipeline.java:596)
   at org.apache.catalina.core.StandardPipeline.invoke(StandardPipeline.java:433)
   at org.apache.catalina.core.ContainerBase.invoke(ContainerBase.java:948)
   at org.apache.coyote.tomcat4.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:152)
   at org.apache.jk.server.JkCoyoteHandler.invoke(JkCoyoteHandler.java:300)
   at org.apache.jk.common.HandlerRequest.invoke(HandlerRequest.java:374)
   at org.apache.jk.common.ChannelSocket.invoke(ChannelSocket.java:743)
   at org.apache.jk.common.ChannelSocket.processConnection(ChannelSocket.java:675)
   at org.apache.jk.common.SocketConnection.runIt(ChannelSocket.java:866)
   at org.apache.tomcat.util.threads.ThreadPool$ControlRunnable.run(ThreadPool.java:683)
   at java.lang.Thread.run(Thread.java:534)

root cause


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2006-12-03 01:40:24 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2005-08-15 11:38:53
Posty: 1451
Lokalizacja: Łaz Vegas
Płeć: Mężczyzna
Pochwały: 2
hmm nie wiem dokladnie czym to jest spowodowane, ale mozliwe ze jest jakis skrypt w rejestracji do sprawdzania czy laczysz sie przez proxy ... aby ominac ten motyw trzeba szykac proxy, ktore zupelnie maskuja twoje IP sa to tzw. "elite proxy" ... ja sprawdzalem na 219.207.68.246:8080 i normalnie sie zarejestrowalem

ObrazekObrazekObrazek

_________________
CrazyMary
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2006-12-05 12:04:44 
Offline

Dołączył(a): 2006-12-02 09:10:22
Posty: 14
Płeć: Mężczyzna
Czy moglbys zagadac na gg 6626702 i zalozyc mi to konto bo z innymi proxy tez probowalem i nic ;/


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2006-12-05 19:13:12 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2005-08-15 11:38:53
Posty: 1451
Lokalizacja: Łaz Vegas
Płeć: Mężczyzna
Pochwały: 2
prosze was nie piszcie mi na GG wiadomosci w stylu "zaloz mi konto pls" ... ja nie mam dzialajacego proxy na zawolanie .... znalezienie dzialajacego proxy zajmuje mi tyle samo czasu co i wam...

wykazcie sie odrobina samozaparcia i inteligencji (ja ostatecznie moge wam pomoc jak czegos nie bedziecie rozumieli, ale dzialajacych proxy za was szukal nie bede, bo mi sie nie chce, w koncu to nie ja chce konto tylko wy)

macie proxy .. wklejacie w odowiednie miejsce w ustawieniach przegladarki i 'odswiez' na ipheaven.com ... do skutku ...

_________________
CrazyMary
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2006-12-05 19:47:07 
Offline

Dołączył(a): 2006-11-12 08:19:41
Posty: 3
Płeć: Mężczyzna
Oto aktualnie dzialajace PROXY:
220.151.83.211:8080


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2006-12-06 10:12:23 
Offline

Dołączył(a): 2006-12-02 09:10:22
Posty: 14
Płeć: Mężczyzna
A wiec tak IPHEAVEN: Your IP Address is: 219.23.20.207 (port to 8080)
knightonline.jp laduje sie ladnie daje register i znowu to samo pomozcie ;/


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2007-01-30 14:55:15 
Offline

Dołączył(a): 2005-12-25 13:18:46
Posty: 494
Lokalizacja: Åšwidnica
Płeć: Mężczyzna
Pochwały: 1
robie tak jak lutek opisal....
i jak juz wkleje to proxy, dam OK, i probuje otworzyc jakakolwiek strone to w nieskonczonosc bialy ekran a potem 'nie mozna wyswietlic strony'...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2007-01-30 15:30:33 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2005-08-15 11:38:53
Posty: 1451
Lokalizacja: Łaz Vegas
Płeć: Mężczyzna
Pochwały: 2
no wiec w tym jest caly sek, zeby znalezc takie proxy, ktore po tym jak dasz OK, dzialalo :) ... sprawdzaj jedno proxy za drugim, az jakies bedzie dzialalo ... ja innej metody nie znam :)

_________________
CrazyMary
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2007-01-30 19:37:43 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2006-10-04 10:16:11
Posty: 9
Lokalizacja: z dupy
Płeć: Mężczyzna
to tak ... przeszukiwałem proxy , znalazłem chyba z 20 działajęcych ... na stronke wchodziło elegancko , kazdy zalęcznik ze stronki działał ... LECZ gdy klikałem na Register [1] wyskakiwał blęd HTTP 500- :p taki sam jak u góry wklejony ;) uzywałem proxy wszelakiego rodzaju "te elite , anymous , temp...coś tam ... strona ok register own ... wie ktoś co z tym ?


na jednym proxy to nawet zamiast google.pl odpalała mi sie jakaś stronnka japońska o Taiti :D buehe


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2007-01-31 17:16:31 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2005-08-15 11:38:53
Posty: 1451
Lokalizacja: Łaz Vegas
Płeć: Mężczyzna
Pochwały: 2
ja ostatnio tez probowalem komus zakladac konto ale niestety nie moglem znalezc proxy zadnego dzialajacego .... wiec nie wiem czy nie zmienili czegos w skrypcie rejestracji ....

ale proxy ogolnie sa rozne ... czasem jak szukam high-annonymus to znajduje nawet takie co zmieniaja IP co pare sekund (fajne do wlamow komputerowych:P)

skrypt do rejestracji ma wbudowanego proxy detectora ... ale sa takie proxy co masuja to ze sa proxami ... wiec good luck w poszukiwaniach dobrego proxy :)

_________________
CrazyMary
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2007-02-07 14:09:53 
Offline

Dołączył(a): 2005-10-08 00:18:03
Posty: 50
Płeć: Mężczyzna
Jedynym Bezpiecznym sposobem na załozenie konta teraz jest tylko poproszenie oto jakiegos znajomego japonczyka bo przez proxy konta po paru dniach sa banowane.
Doszły mnie słuchy równie ze postacie o innych nikach niz japonskie maja rowniez zostac banowane ale czy to prawda dowiemy sie nidlugo :mrgreen:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2007-02-07 15:35:08 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2006-10-03 07:35:04
Posty: 155
Płeć: Mężczyzna
Pochwały: 2
To by bylo troche glupie bo znam wielu japoncow ktozy nazwali sie po angielsku jak np. yohan czy venom wiec ... ma to sens??

A po drugie to jesli na serwie zostana same japony i chinole to tam nikt grac nie bedzie :P, teraz jak w cz spotka sie pt karusow i humow to jest wymiot a potem to jak ?? 1 vs 1 ? ? to ma byc pk ????

_________________
UWAGA UWAGA !!! NIE ZAŁATWIAM KONT NA JPKO
Obrazek
Alternatywa dla Ogame


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2007-02-11 13:12:56 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2006-07-23 16:53:23
Posty: 973
Lokalizacja: woj. opolskie
Płeć: Mężczyzna
Pochwały: 8
koło 14.00 w ardream sa walki 20 vs 20 i sami chinole prawie. i all uniqe z pusu +7+8 i valkirie. Widzialem raz. Oni chyba sie umawiaja na 1-2 h dziennie PK, a potem nikogo nie ma

[ Dodano: 2007-02-17, 17:03 ]
Jak ktos chce grac na japko na new servie (ASX) humami, a nie ma konta to prosze PM to moze zalatwie


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Style created by © Matti, gry komputerowe, reklama sem reklama seo

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group Change colors.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
[ Time : 0.033s | 15 Queries | GZIP : Off ]


Sponsorem naszego serwera FTP jest e-utp.net