Nick z gry: BBeavis
Level: 47
Profesja: Mag
Serwer: Phatos
NP: 761 :D
Klan: TiruRiru
Wysłany: 17 Kwi 2008, 2008 18:22 Border Defence War
Border Defence War
Border Defence War (BW, BDW) - czyli wojna w której następuje starcie między LudĽmi [El Morad] a Orkami [Karus]. Najczęściej odbywa się to w stosunku 8:8 czyli tyle co normalnie party. Party które wygra otrzymuje 200.000 Experience + experience za każdego zabitego z przeciwnej nacji i czerwonę skrzynkę [Red Treasure Chest], party które przegra dostaje 100.000 Experience + experience za każdego zabitego z przeciwnej nacji. Wejść można na nie tylko na pierwszych serwerach np. Phatos 1. Border Defence War trwa 30 minut chyba że zostanie zniszczony monument przeciwnej rasy.
Opisane Border Defence War dotyczy level`i od 35 do 45.
Jak wejść na BDW ?
Jeśli jesteśmy ludĽmi to idziemy do [El Morad Dispatcher] Laidis (880, 360).
Jeśli jesteśmy orkami to idziemy do [Karus Dispatcher] Potuman (800, 330).
Oby dwoje znajduję się w Moradonie.
U nich dokonujemy zapisów 10 minut przed rozpoczęciem BDW, zapisy te nic nie kosztuję.
Jeśli chcemy się zapisać podchodzimy do odpowiedniego dla naszej nacji NPC i zaznaczamy do i klikamy na niego PPM (Prawym Przyciskiem Myszy).
W przypadku ludzi pojawi nam się okno (wszystkie okna w przypadku orków wyględaję podobnie):
Naciskamy "Yes, count me in."
Pojawi nam się następne okienko :
Naciskamy "Participle."
Pojawi nam się okienko z odliczaniem do BDW i ilościę ludzi i orków którzy zapisali się na BDW:
W tym przypadku zapisali się 43 Orki i 32 Ludzi, a do rozpoczęcia BDW zostało 3 minuty i 57 sekund.
Gdy upłynie koniec czasu zostaniemy losowo przydzieleni do party naszej nacji i przeniesieni do specjalnej strefy.
Gdy będziemy już na BDW to pojawi nam się okno w który będzie pokazane ile ludzi / orków zginęło i ile zostało czasu do końca BDW:
W tym przypadku zginęło 42 Ludzi i 105 Orków (czyli ludzie prowadzę), a do zakończenia BDW zostało 3 minuty i 33 sekund.
FAQ
P: Czy muszę założyć party/ być w party przed rozpoczęciem BDW ?
O: Nie, przy rozpoczęciu zostaniesz automatycznie przydzielony do party.
P: Czy tracę coś ginęc ?
O: Tak, pieniędze i National Pointy.
P: Czy zyskuję coś zabijajęc kogoś ?
O: Tak, pieniędze i National Pointy.
P: W których godzinach jest BDW ?
O: Godziny te opisane sę na stronie www.kodb.info.
P: Co zrobić z czerwonę skrzynkę ?
O: Możesz sprzedać ja na Merhancie lub wymienić.
BDW dla leveli 60-70 opiszę póĽniej ponieważ aktualnie nie posiadam dokładnych danych i screenów. Zabraniam kopiowania poradnika na inne forum bez mojej zgody ! Proszę o przeniesienie tematu do działu Artykuły. Przepraszam za błędy jeśli takie istnieję.
Nick z gry: LittlePony
Level: 77
Profesja: BP
Serwer: Pathos
NP: 130k
Wersja KO: Us
Klan: Dont4sk Pomógł: 2 razy Wiek: 99 Dołączył: 25 Lut 2006 Posty: 173 Skąd: Toruń
Wysłany: 17 Kwi 2008, 2008 20:54
Zuch chłopak wkońcu wiadomo OCB z tym BDW
Elegancko napisane
jest lekkie przeklamanie, ja wchodzac na 37 lvl dostalem po skonczeniu (a przegralem) 270% do lvl (3,5 mln) expa, wiec jest troche wiecej niz opisane ;p
Tylko na jakis czas, wiec spokojnie. Nie pierwszy i nie ostatni raz zreszta.
_________________ Chcesz spróbuj się śmiertelniku,
Środkiem ulicy idę gdy chcę, a nie po chodniku.
Nie jesteś siebie pewien?
Co chcesz to mów nieszczęśniku...
Nick z gry: Arise1337
Level: Sold
Profesja: Sold
Serwer: Sold
NP: Sold
Klan: lBraveVisionl <3 Pomógł: 50 razy Wiek: 20 Dołączył: 02 Maj 2006 Posty: 3154 Skąd: Bydgoszcz
Nick z gry: Huzoslaw
Level: 26+
Profesja: Ryze/Poppy
Serwer: EU Pomógł: 13 razy Wiek: 24 Dołączył: 20 Kwi 2005 Posty: 540 Skąd: Gliwice
Wysłany: 27 Paź 2008, 2008 13:03
Za wygranę dostałem na bronzie 2,2m expa, za kila jest 2 np, za deada nie wiem, bo nie padłem jeszcze Ogólnie fajna zabawa, bo szanse sę w miarę wyrównane, jak sę oba party 50+
Nick z gry: Arise1337
Level: Sold
Profesja: Sold
Serwer: Sold
NP: Sold
Klan: lBraveVisionl <3 Pomógł: 50 razy Wiek: 20 Dołączył: 02 Maj 2006 Posty: 3154 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 27 Paź 2008, 2008 14:01
ja sobie pochodze na to bdw po exc scrole na maga:D
Nick z gry: Huzoslaw
Level: 26+
Profesja: Ryze/Poppy
Serwer: EU Pomógł: 13 razy Wiek: 24 Dołączył: 20 Kwi 2005 Posty: 540 Skąd: Gliwice
Wysłany: 27 Paź 2008, 2008 14:12
Tak? A mi pisało na scrollu, że musze mieć poniżej chyba 69, żeby użyć, czy coś Zawsze te 20% expa więcej
A szkoda, że sę nontradeable, nonstoreable i nonsellable