mylisz sie co prawda robily je dwie rozne firmy ale jak wiadomo w firmach pracownicy sie zmieniaja po zakonczeniu prac nad wowem czes jak nie wiekszosc ludzi tworzacych wow-a dla blizzarda odeszla badz zostala zwolniona bo ich placowka zostala przeniesiona tutaj mowa o blizzard north i tak trafili do anet tam stworzyli gw nie wiem czy grales w gw i wowa naraz dostatecznie dlugo ale ja mam ta przyjemnosc w gw gram ponat rok w wowa na orgu nie dlugo co prawda ale privy wczesniej byly i zgodze sie, ze masz racje z tym, ze wow i gw tez sie rozni bo nie sa to przeciez identyczne gry ale mowie widac,ze zrobily je te same osoby, przyklady zobacz sobie klasy w wowie i w gw, skille, komendy, emotiony postaci porownaj sobie jak sie ruszaja jak tancza jak ziewaja sa praktycznie identyczne, a dlaczego w gw jest osobna mapka bo byl problem z ks w wowie na poczatku bo wszyscy zaczynali od 1 lvl nie bylo tyle servow a wiadomo, popyt byl duzy i tutaj chciano tego uniknac no i jak to ci nie starczy to porownaj credits z wowa i gw nazwiska sie powtarzaja

no i zobacz sobie fora gw.pl albo zagraniczne kazdy potwierdzi to co tutaj napisalem looknij w youtube wow vs gw tam masz pokazane podobiestwa gw i wowa, co do swiata chyba bylo glupota robic gw z swiatem warcrafta bo blizzard by na to nie poszedl. Podam przyklad jeszcze na postaci warka w GW mamy cos takiego jak adrenalina bez tego nie uzyjemy skili niektorych ladujemy ja gdy otrzymujemy hity badz je dajemy a w WoWie postac warka to dokladnie to samo tylko nazwa sie zmienia z adrenaliny na rage i moge tak do jutra pisac po prostu widac czarno na bialym, ze ci sami ludzie to robili a questow czemu nie przeniesli do gw? pomysl przecie to miala byc inna gra a nie podroba wowa nie na abo. grafa tez jest lepsza w gw bo jak wiadomo gw powstalo po wow-ie no i w wowie grafa miala byc cukierkowa jak to mialo miejsce w warcrafcie 3 bo miala do niego nawiazywac, a w gw jak by taka zrobili to chyba by blizzard cos z tym zrobil co nie? bo co za wiele to nawet swinia nie zje