Ogłoszenie

Strefa czasowa: UTC + 1

Teraz jest 2025-06-17 19:44:41
Łączny czas online:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 2005-09-06 20:28:03 

Z rasowymi rpg nie mialem wiele stycznosci - raptem kilka sesji, ale wspominam je bardzo mile, dobry MG i ludzie z mocno rozbudowana wyboraznia potrafia zrobic niepowtazalny klimacik.
Jezeli chodzi o crpg to nie bede prawdziwych staruszkow wspominal i w skrocie tylko podziele opinie innych z forum ze saga BG byla jest i bedzie juz chyba najlepsza, no i niezapomniany Planescape Torment.
W dzisiejszych czasach crpg dziela sie na dwie grupy: gry online i single player. Niektore tytuly poza singlem daja oczywiscie mozliwosc gry online jednak nie sa one rasowym mmorpg. Mmmorpg ma jedna zalete - gro w nia baaardzo wielu graczy jednak mozliwosci kontorlowania tego sa ograniczone. Crpgi z mozliwoscia gry online (mozliwosc postawienia servke ofcoz) daja to czego brak wiekszosci ludzi - czasu bac osob z ktorymi by mogli sobie pograc w rasowe rpg. W tym wlasnie miejscu powraca wspomniany kilkakrotnie juz na forum tytul: NWN (Never Winter Nights). To moim zdaniem najlepsza gra crpg jaka do tej pory wyszla (i nie mowie tu o rozgrywce single player). Mozliwosci kontrolowania gry jak i rozbudowy swiata sa wrecz nieograniczone (tak wiem system podzialu obszaru na segmenty wkurza ale dzieki temu ci z gorszymi kompami tez moga pograc). Juz dawno nie gralem w to ale swojego czasu (nie wiem ile z servkow wciaz dziala) bylo kilka gdzie naprawde spedzanie czasu bylo czysta przyjemnoscia. Nie trzeba bylo etykiety itp wprowadzac (co bylo nagminne w UO), tam poprostu kazdy chcial oderwac sie od rzeczywistosci i byc choc przez chwile kims innym. Oczywisie olbrzymia zasluga w tym MG, ktorzy naprawde wczuwali sie w role i fakt ze potrafilo 5 MG prowadzic quest dla 3 graczy powinno dac wam do zrozumienia jak cudownie mogl sie tam poczuc gracz totalnie nie wiedzac co go spotka. Jak w kazdym crpg oczywiscie byli ci co koksali lvle na stworkach ale prawdziwi gracze dostawali doswiadczenie za odgrywanie postaci i niejednokrotnie mieli wyzszy poziom niz koxiarze :P.
Moglbym jeszcze wiele tu napisac ale poco. Kazdy kto gral w rpg zapewne podzieli moja opinie a jak nie no to coz kazy ma swoje zdanie :P

Pozdroofka 4 all

PS
A z nowszych masowek crpg to zapylam w EQ2 - polecam jak narazie mam niskie lvle w postaciach wiec wiele o swiecie nie moge powiedziec wiem jedno nie jestem pewien czy morrowind mial tak wielki swiat :devil: . Rozbudowany system craftingu (oczywiscie jak masz to w "zaniedbaniu" :P to wcale nie musisz rozwijac) daje szanse tym ktorzy nie tylko wojowac lubia. Jako ze jest platna mozemy miec pewnosc ze bedzie istniec dlugo a rozwuj serwerow i samej gry widac gdyz co i rusz dodawane sa nowe rzeczy. Grafika przepiekna, duzo ladniejsza niz morrowind czy ghotic ale nietety wymaga tez wysokiej klasy sprzetu (oczywiscie mozna zdjac detale i pograc bez smoly :P). Gralem w nia dwa miechy (pozniej nastapily problemy z dostepem do netu wiec zawiesilem, ale juz za kilka dni wracam) i nawet troszke mnie nie znudzila. Szczerze polecam naprawde warto :D

Tytuł:
PostNapisane: 2005-09-06 21:32:30 

Pochwały: 2
Ja tam najbardziej lubi? Warhammera :) Z papierkowych to wg mnie rulez :D

Tytuł:
PostNapisane: 2006-02-04 21:53:57 

Diabelka LoD 1 i 2, Icwindala 1 i 2 i Baldura 1 i 2 z dodatkami przeszedlem :P Te gierki to jedne z najlepszych RPG jakie gralem. Wyczepista fabula i niezla grywalnosc. Serdecznie polecam

Tytuł:
PostNapisane: 2006-02-17 09:22:49 

Polecam wam gre Gothic bo:
-Ciekawa Fabula
-Dostepna w 1,2,noc kruka wersjach
-Ladna Grafika
-Zapewnia duzy klimat
Ogolnie gra jest dobra!!!
Polecam ja tym ludziom ktorzy lubia sie zabawic w swiecie otoczonym pieknym miastem khorinis lub Bariera

Tytuł:
PostNapisane: 2006-02-17 16:31:14 

A ja dorzuc? gr? o kt??rej zapewne niewiele os??b s?ysza?o, mianowice Fable: The Lost Chapters (wysz?o na Xboxa i na PC). Do?? liniowa fabu?a traktuj?ca o mieczu i o wybranym przez krew herosie i z?ym bleble ble... mo?e nie powala ale gra ma inne atuty. Jeden z najlepszych system??w interakcji z NPC, mn??stwo humoru na poziomie, mo?liwo?? elastycznego rozwoju postaci zar??wno pod wzgl?dem technicznym (czary, si?a itp.) jak i charakteru. Dodatkowo spory (cho? sztywny) ?wiat oprawiony we wspania?? grafik? z shaderami. Podstawowy minus to to, ?e gra jest za ?atwa i ZDECYDOWANIE za kr??tka.

Tytuł:
PostNapisane: 2006-02-17 17:21:01 

Pochwały: 13
w sumie "kupilem" ta gre jakis czas temu ale nadal jej ni zainstalowalem ;/

Tytuł:
PostNapisane: 2006-02-23 15:17:04 

Pochwały: 5
Fable: The Lost Chapters powiem gra jest fajna pod wzgledem postaci gracza dobrze dopracowana mozna sie fajnie bawic, grafa niezla, i to ze mozna robic duzo rzeczy ktorych w innych grach tego typu nie da sie wpadasz do wioski i wybijasz ludnosc :twisted: mozesz zajac posesje miec zone bla bla bla ale walka jest ciekawie rozwiazana gra faktycznie krotka i latwa ale tez przyjemna waliki wygladaja efektowine polecam na zabicie nudy

Tytuł:
PostNapisane: 2006-02-23 19:58:50 

Wymieniono ju? ciekawe crpgi, wi?c nie b?d? du?o tru?:). Bardzo przyjemn? wed?ug mnnie gr? jest Arcanum. Fajny klimacik i fabu?a. W ggrze jest ciekawe to, ze wyst?puje technika(ale takie masyny parowe jakie? strzelby , nie myli? z przysz?o?ci? xP i magia). Nawet, nawet rozw??j postaci, ca?kiem sporo lokacji xD. Og??lnie polecam :freak: :freak:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3