Ogłoszenie

Strefa czasowa: UTC + 1

Teraz jest 2025-05-08 14:56:06
Łączny czas online:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Najskuteczniejsza Profesja
PostNapisane: 2007-07-27 13:12:25 

Witam.
Pytanie to kieruje do bardzo doświadczonych graczy , tzn tych którzy uzyskali conajmniej 65++ i grali każdę z profesji. Jak dla mnie gra warrem jest do dupy , wiem lvl nie zbyt wysoki , ale mnie to już nudzi, pograłem troche paperem i było ciekawiej etc zreszta każda z profesji przelece... Chodzi o to żebyście napisali, która z profesji najalepiej nadaję sie i na mobki i na pk. Jak w temacie, która najskuteczniejsza. Napiszcie też kilka przykładowych akcji . bp vs db, bp vs sin , warr vs db itd oczywiście walki te przy dużych umiejętnościach ,dobrych szmatach i broniach jak pisałem tylko do prograczy to pytanie. Napiszcie szeroko zalety każdej z profesji i jej odmian.

Z tego co sam wylukałem bp na tym samym lvlu bez melicy nie da mi rady, z melica nie mam szans, paper tez przy mnie padnie, z sinem tez se dałem rade ,duzo zależy od celności (a z trafnościa skilla u warra nie ciekawie, jak widzę przy laniu mobów te obrażenia 50dmg , 40dmg , 55dmg to mnie huj strzela) z db nie miałem przyjemności ale z tego co słyszałem walka prawdziwego db z prawdziwym warrem jest krótka i szybko warr nie ma szans. Mam takie eq , set chityn (+6)(10str) , bez butków i rekawic.(royal) , bizuteria(+6str) poza 2 x mercenary ring. no i dest(+7)-.-, ba non stop mam problemy z kasę ;( . z tego co słyszałem warr w póxniejszych fazach jest dobry , ale logiczne jest że każda z ras rośnie w siłe w raz z lvlem , dlatego moim zdaniem warr i tak jest pizdę i w huj many żzeraja skille.

Dobra panowie, piszcie co wiecie, przedstawcie swoje doświadczenia. no wiecie sami...

tylko nie piszcie postów typu "ja rozwaliłem warra 60lvl , moim bp na 56" !

az mnie cisnie ,Żeby zagrać w cokolwiek
,Żeby wcięgnęć :S
,Żeby wypić kawe
,wpie.rdalać 100% Żarcia a nie 30%
,kur*a mać full hard pwners :S ,
u hu hu u hu hu patyczki płomyczki u hu hu u hu hu patyczki płomyczki
18 lat Życia stracone... koniec z tym

Tytuł:
PostNapisane: 2007-07-27 13:17:04 

Pochwały: 60
Prawdę jest ze każda profesja na pewnym lvlu i stufem jest najskuteczniejsza...o ile umiesz nię grać, warek 60+ z pristem może bić wszystkie bosy w eslant i na poczętku to jest najlepsza opcja;p dobrym przykładem sę Free i Makler ;p

Tytuł:
PostNapisane: 2007-07-27 13:46:46 

Pochwały: 3
Ja grałem wojem i nie nudziło mi się. Nie uważam też, że to postać do d... Ale ja to tuskawki cukrem ...

Tytuł:
PostNapisane: 2007-07-27 13:57:30 

Pochwały: 74
najskuteczniejsza profesja ? kl4cz !

a tak serio to kazda klasa jest dobra, nie ma tej jednej jedynej lepszej od innch... ja osoboscie gralem magiem, wojkiem i klecha, tym ostatnim najdluzej i z najwieksza satysfakcja. Askow mialem ze dwoch ale zadny, nie przekroczylem 50 levelu :) milo gralo sie rowniez archerem, ale odkad 95% archerow to koxperzy to sobie odpuscilem. Tak naprawde to wyborp ostaci zalezy tylko i wylacznie od Twoich preferencji, czasu jaki mozesz poswiecic i Twojego stylu gry.

Tytuł:
PostNapisane: 2007-07-27 14:12:50 

Nom jak masz lvl i i stuff to jest wszystko dobre, graj tym czym lubisz
Ja lubie grc priestem bo , wystarczy jak sie sie prosze o swifta :P Lubie miec pod ręka heala,cure :D itp ;]

Tytuł:
PostNapisane: 2007-07-27 14:54:40 

nom, Priest jest zajebity :P

Tytuł:
PostNapisane: 2007-07-27 15:42:35 

Pochwały: 2
Najskuteczniejsza profesja to ta którę umiesz grać.

Tytuł:
PostNapisane: 2007-07-27 15:44:56 

Jeżeli bierzemy pod uwagę wyskokolevelowe postacie z dobrym sprzętem to wg mnie:

1.WAREK:

Bardzo dobra postać na PK pod warunkeim że jest się z priestem wtedy można nie jedno turk party sćięgnęć. Głowna wada że nawet scrole nie pomogę jak dostanie się debufy na vs :( brak cure naprawde dokucza :D

Co do Bosów w CZ warek oprócz Sammmy i OBL potrafi wszystko solo zabić bez pomocy kserów. W Eslant Z 1920 healerem i massive wszystkie bosy oprócz TK pojedzie.

Expienie to raczej melee party w 99% bardzo rzadko jest sie vokerem i expi się AOE z magami.

Warek Vs Duffer BP wg mnie 0:1
Warek vs Sin ( z gg combo minor etc ) 0:1
Warek vs Mag 1:0

2.PRIEST:

a) Buufer - potrzebny do każdego rodzaju party exp/pk. Lecz samo buffowanie innych jest nudne i można sie tym rodzajem priesta znudzić.
b) Healer - Nieżle się gra na 70+ ma się Full heale i Debuffy :D Bardzo porzędna profesja priesta potrafi naprawdę utrzymać swoje party bardzo dłużo przy życiu a co za tym idzie PK jest o wiele ciekawsze i bardziej ekscytujęce.
c)Duufer - Wystepuje najczęsciej jako BP ale INT Dufer też jest bardzo dobry na PK. Potrzebny równierz na silniejsze Bossy w Eslant.

Prieści sę albo INT albo BP czasami występuję Half BP/INT czyli np W FP albo 2 grade szmat. Prieści w Chitynach lub shelach z dobrę tarczę odznaczaję sie wysoim AC a co za tym idzie trudniej takiego priesta zabic.

Co do expa to prieści sę potrzebni do każdego rodzaju party!

Duuufer BP vs Warek 1:0
BP vs Warek 0:1
Duffer BP vs Sin 0:1
vs Magowie BP ma słabe resisty ale jesli wejdzie Helis to Mag leży :D

3.ROGUE:

a)Archer - wg mnie sux :) nawet na high levelach polega PK w większości na KS a nie na prawdziwym vs chociaż potrafię Archerzy wygrywać vs-y ale moim zdaniem tylko wtedy gdy przeciwnyk jest słabszy czyli ma niższy level i słabszy gear.
b)Assasin - wg mnie najlepsza profesja w KO długo nie mogłem się do niej przekonac ale po nauczeniu sie combo (najlepsze to nie jestem wiem ) :D PK sinem jest o niebo lepsze od warka na którym dość sporo czasu spędziłem a od maga to juz wogóle:D Sin nie potrzebuje innych graczy co stwarza go niezależnym.W party na PK sinowie najczęsciej sę mile widziani zarówno w Noob party jak w tych najlepszych.:)

Co do expienia Rogue to 90% to party melee czyli Paramuns/DK/DS etc. Jak sie ma szczęście będz znajomości jest się swifterem na Mage AOE :)

Assasin vs All 1:0 :)

4.MAGOWIE:

a)Fire - wg mnie najlepiej pasuje jako paper zadaje duży dmg potrzebny zarówno na EXP party jak i Mage PK party np na nowa TOWN sieje niezły popłoch :) po 70+ juz nie jest full paper tylko 2nd grade.
b)Ice - Występuje zarówno jako INT lub Half INT, (112 INT jak się nie myle) potrzebny do każdego rodzaju AOE party. Na PK nieżle się gra będę w dobry party z melee Meteor / Nova i połowa turasów spowolniona.:D
c)Light - Chyba najlepszy mag na vs-y potrafi nieżle stunować na 72+.Zawsze jest INT przynajmniej tak powinnno być wg mnie:).

Co do expienia Magiem to oczwiście wszelkie Rodzaje AOE: Harpie,Falcony,Evile,Eidelony etc. Na melee party często jest jeden mag jako TP-er.

Na vs to tylko Light Mag ma szanse.

Wszystko wyżej wypisane to tylko i wyłęcznie moje przemyslenia wielu może ma inne podejście inny punkt widzenia.

Tytuł:
PostNapisane: 2007-07-27 15:53:20 

Pochwały: 74
AXAR napisał(a):
vs Magowie BP ma słabe resisty ale jesli wejdzie Helis to Mag leży

czyli wq ciebie bp ma szanse tylko ze zdebuffowanym wojkiem ? nie badz smieszny...

Tytuł:
PostNapisane: 2007-07-27 16:01:31 

Pochwały: 10
magix - 62 bp jedzie prawie każdego .... wiekszość ludzi 70 jechał przed wejsciem rofda.
ale niestety nie gra juz :(

Tytuł:
PostNapisane: 2007-07-27 16:18:05 

r0man napisał(a):
magix - 62 bp jedzie prawie każdego .... wiekszość ludzi 70 jechał przed wejsciem rofda.
ale niestety nie gra juz :(

A ja myslałem że mówimy o postaciach z rónym sprzętem i podobnym levelem Oo Wiadmomo że Magix jechał ludzi bo miał 100 razy lepszy sprzęt od innych jak on miał MSa+8 inni biegali w FP z MD+6 lul?. Wszystkie moje przmyślenia dotyczę postaci o tym samym levelu i sprzęcie równowarznym.

[ Dodano: 2007-07-27, 16:20 ]
Zwierz@K napisał(a):
AXAR napisał(a):
vs Magowie BP ma słabe resisty ale jesli wejdzie Helis to Mag leży

czyli wq ciebie bp ma szanse tylko ze zdebuffowanym wojkiem ? nie badz smieszny...

Sina nigdy w życiu nie pokona a z warkiem ma straszne problemy jeżeli nie wrzuci mu chociaż malice to może zbyt szybko padnęć.

!!!!! Postacie na tym samym levelu i z podobnym sprzętem !!! Nie mówie tu o tym że BP ma HB+8 a warek w chitynach +7 z Rapkiem +6 lol!

Ostatnio edytowano 2007-07-27 16:23:02 przez AXAR, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 2007-07-27 16:20:48 

Pochwały: 60
Odkęd wprowadzili 70+ teraz bardziej liczy się party niż latanie samemu ;p

Tytuł:
PostNapisane: 2007-07-27 16:22:39 

Warek : na 70 lvlu nie pojedzie SQ talosa TK - tylko tyle - SAM , z 1920 healem bez massiva pojedzie spokojnie TK z glave+7

Priest: BP nie musi byc duffer zeby ownować.... sorry ale jak ja dostaje z 950defem hity 4x900 :/

INT priest solo jest niezniszczalny:) , wczoraj w cz warek na 77 nei mogl nic mi zrobic :)
Healerem fajnie sie gra nie na +70 tylko na +60 :) Bo sam gram i se radze ;p nie padam jak szmata ,ale malo hp narazie mam :/

Rogue: widziales kiedy party archerów ? OWN , ludzie na +70 padaja jak by byli na 1hita, podeszlem zeby uzyc heala to juz lezalem...

Mag: Siła magow jest razem , solo jest bardzo trudno bez dobrych itemow
Glacier mag na pk jest cienki, niby spowalnia, ale stun FTW :D

Asek - Warek 1-1
Asek - Mag 2- 0
Asek - BP 0-2
Asek INT nikt nie dednie

Archer - warek 0 2
archer - mag 1-1
reszato to samo

BP z warem remis , jak ma duffy to wygra , z magiem wygra , int priesta moze rozwalic
Mag, rzadko wygrywa vsy.... to samo archer - ich siła jest w grupie

Tytuł:
PostNapisane: 2007-07-27 16:25:23 

Pochwały: 10
AXAR napisał(a):
A ja myslałem że mówimy o postaciach z rónym sprzętem i podobnym levelem Oo Wiadmomo że Magix jechał ludzi bo miał 100 razy lepszy sprzęt od innych jak on miał MSa+8 inni biegali w FP z MD+6 lul?. Wszystkie moje przmyślenia dotyczę postaci o tym samym levelu i sprzęcie równowarznym.

oooh rly ?
1.on miał MSa +7 hb+7/+8
2.moze mi powiedz ze pod koniec KE ludize latali z md+6 ? i w fp ?

Tytuł:
PostNapisane: 2007-07-27 16:27:24 

H3aL3r43v3r napisał(a):
Warek : na 70 lvlu nie pojedzie SQ talosa TK - tylko tyle - SAM , z 1920 healem bez massiva pojedzie spokojnie TK z glave+7

Może masz racje

Priest: BP nie musi byc duffer zeby ownować.... sorry ale jak ja dostaje z 950defem hity 4x900 :/

Ale jak jest dufferem to może solo wiele zdziałać

INT priest solo jest niezniszczalny:) , wczoraj w cz warek na 77 nei mogl nic mi zrobic :)
Healerem fajnie sie gra nie na +70 tylko na +60 :) Bo sam gram i se radze ;p nie padam jak szmata ,ale malo hp narazie mam :/

Racja Solo zabić INT priesta nie jest łatwo

Rogue: widziales kiedy party archerów ? OWN , ludzie na +70 padaja jak by byli na 1hita, podeszlem zeby uzyc heala to juz lezalem...
Tak ale ja raczej miałem na mysle Solo gre archerem, wiem że w kupie siła:D

Mag: Siła magow jest razem , solo jest bardzo trudno bez dobrych itemow
Glacier mag na pk jest cienki, niby spowalnia, ale stun FTW :D

J/w

Asek - Warek 1-1 No tu bym się kłucił no ale :)
Asek - Mag 2- 0
Asek - BP 0-2 Nie da rady lol asek daje cure i na minorze go jedzie :)
Asek INT nikt nie dednie

Archer - warek 0 2 Jak warek z S R combo będzie unikał 5 strzałek to wygra
archer - mag 1-1
reszato to samo

BP z warem remis , jak ma duffy to wygra , z magiem wygra , int priesta moze rozwalic
Mag, rzadko wygrywa vsy.... to samo archer - ich siła jest w grupie

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona