Ogłoszenie

Strefa czasowa: UTC + 1

Teraz jest 2025-07-18 15:41:32
Łączny czas online:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Turcjanie vs Amerykanie
PostNapisane: 2007-08-31 15:16:03 

Pochwały: 2
po ostatniej mojej wizycie na ko4life ... i przeczytaniu postow Goliatha i 5Dollah, naszly mnie przemyslenia ...
zastanawialem sie w czym Turki sa gorsze od Amerykanow ... no i postanowilem to zglebic ...

- wiekszosc turkow zna tylko jednej jezyk .. o dziwo wiekszosc amerykanow/anglikow tez zna tylko JEDEN jezyk ... i podejrzewam, ze procentowo wiecej turkow niz amerykanow potrafi poslugiwac sie wiecej niz jednym jezykiem

- turcjanie wykazuja sie wiekszym sprytem i inteligencja (wystaczy zobaczyc kto wiekszosc bugow wynajduje ... do tego wiekszosc kluczy do telewizji cyfrowych oni lamia:P)

- turcjanie zapewne znaja geografie swiata (a przynajmniej wiedza gdzie lezy Polska, a jak znajomy byl w stanach to sie dowiedzial 1. ze Polska lezy na Grenlandii 2. ze Polska lezy w Azji, przy czym kolezanka sprostowala druga, ze przeciez Azja lezy w Europie ... to sa autentyczne rozmowy)

tu maly przyklad dla przypomnienia jak ktos jeszcze nie widzial
http://youtube.com/watch?v=fJuNgBkloFE

- jedyne co u turkow jest gorsze to to, ze sa bardziej bezczelni i wiecej cheatuja (chociaz jakby amerykanie byli bardziej inteligentni to pewnie byloby podobnie ... spotkalem tez grupe amerykanow co w +9/+10 itemach na JPKO latali)

oczywiscie od kazdej reguly sa wyjatki ...
ale nastepnym razem gdy bedziecie chcieli nazwac turkow glupkami, spojrzcie na tak ukochanych przez polakow amerykanow ... bo wcale nie sa lepsi
duzo lepiej nazwac turka jebanym chamem i prostakiem ;)

Tytuł:
PostNapisane: 2007-08-31 15:40:47 

Pochwały: 4
wszystko zależy od człowieka, nie ma cech które sztywno pasuję do jakiegoś narodu - amerykanie znaję jeden język, bo wystarczy im to, większość turasów zna język swój + angielski, tak samo polacy, bo angielski jest praktycznie niezbędny w tych czasach, jakbym mieszkał w usa, też bym się nie uczył dodatkowego języka, jakbym nie miał konkretnych planów, np osiedlić się w japonii, bo po co? turków nikt nie lubi, bo jest ich zdecydowana większość na usko, dlatego czuję się jak u siebie, jakby to polacy stanowili 80% graczy, to na chacie też by był tylko polski pewnie
co do cwaniactwa i inteligencji to już indywidualne cechy jednostek, trudno powiedzieć, żeby turasy były mędrzejsze i odwrotnie, bo to nie sę gatunki zwierzęt, tylko ludzie ;)

Tytuł:
PostNapisane: 2007-08-31 17:10:15 

Pochwały: 14
ogldam ten film po raz enty, i ten koles ktory nie wie gdzie byl mur berlinksi wygrywa wsyztko.

Tytuł:
PostNapisane: 2007-08-31 17:49:10 

Pochwały: 7
nie no lepsze bylo to jak koles zaznaczyl francje na mapie :P albo jak kolo powiedzial ze byly 3 wojny swiatowe :D

Tytuł:
PostNapisane: 2007-08-31 18:10:16 

Pochwały: 3
Miesiac temu bylem na Florydzie i zatrzymalismy sie w jednym z waffle housow (takie gowno gdzie sprzedaja sniadania). Obslugiwala nas dosc mila starsza(kolo 50) kobieta. Zapytala nas skad jestesmy wiec powiedzielismy ze z Polski. Ona zaczela sie lekko gupic i przyznala sie ze kompletnie nie wie co to Polska(nawet nie wiedziala ze to kraj !!, a co dopiero gdzie lezy ;s). Amerykanie w szkolach nie ucza sie geografii, 2 jezyka bo po co ? Oni kochaja swoj kraj i w ogole nie mysla gdzies wyjezdzac :S. Nawet na wakacje poruszaja sie w obrebie wlasnego kraju bo nie potrzebuja wyjezdzac za granice ;/ (mozna by powiedziec takim to dobrze :() Mysle ze 60% Amerykanow nie wie co to Polska bo to sa kompletne debile bez wyksztalcenia. Np. O 2 wojnie swiatowej w High Schoolu oni maja raptem 2-3 lekcje(jak w podstawowce ! O.o)

Obrazek

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 2007-08-31 18:40:48 

no i bardzo dobrze robia.... u nas ucza wszystkiego i na gowno sie to przydaje .... oO ...jak bym sie urodzil amerykaninem tez bym mial w dupie gdzie lezy polska czy ile bylo wojen swiatowych xD wazne jest to ze oni po swoich gownianych collegach czy high schulach maja prace a my po naszych studiach z wyjebanym wyksztalceniem i wszechstronna wiedze jej nie mamy :) no moze nie wszyscy ;)btw przpomnialo mi sie jak chyba w gim nauczycielka pokazywala nam wykres statystyczny sprzedazy batatow w afryce ... a co mnie to ... obchodzi :D i jest wiele rzeczy ktore wogole nie sa nam do zycia potrzebne ale niestety sa sztywno w programie nauczania wiec trzeba je zrealizowac ... ;)

Tytuł:
PostNapisane: 2007-08-31 19:04:52 

Pochwały: 74
tylko zauwaz ze ktos z Polski, nawet nie musi miec 10 fakultetow i niewiadomo ilu skonczonych uczelni, to jak pojedzie na zachod to swoja wiedza przewyzsza praktycznie wszystkich... Na zachodzie bardzo sobie cenia Polakow wlasnie za ich wszechstronne wyksztalcenie ktore m.in. ksztaltuje swiatopoglad.

Tytuł:
PostNapisane: 2007-08-31 19:37:06 

Trzydfx Åšwięte słowa, gdybym miał możliwość wyboru to wolałbym się urodzić w USA albo Japoni ( W japoni drogo ale da się wyżyć).

Głupotę amerykanów usprawiedliwia to, że większość wcina Fast Food i cierpi na nadwagę, a od tłuszczu się głupieje.
W Stanach sę luĽne lekcje, i chyba nie ma obowięzku dalszej nauki.

Tytuł:
PostNapisane: 2007-08-31 19:39:28 

Pochwały: 14
ze tak sie zapytam lutek, nie powinno byc turcy vs ameryknie a nie turcjanie?

Tytuł:
PostNapisane: 2007-08-31 19:43:53 

Zwierz@K napisał(a):
zachod

tz masz na mysli usa?
ja w angli spotkalem sie z taka sytuacja...mianowicie nawiazalem z moim przelozonym ciekawa rozmowe :D zaczelismy mowic o szkolach i egzaminach np maturze...gdy mu powiedzialem ze mam skonczona mature to popatrzyl na mnie z ukosa i pozniej zaczal mowicm ze jesli naprawde bym sonczyl mature to ja byl bym jego przelozonym xd koles na stanowisku kierowniczym a nawet nie skonczyl odpowiednika naszego LO :P a odnosnie tego ze jestesmy wszechstronnie wyksztalceni i za to nas cenia ... no ja raczej bym sie z tym nie zgodzil poniewaz oni maja w dupie czy wiesz gdzie lezu uganda polnocna .... bardziej sa nastawieni na to co umiesz w danej specjalnosci np informatyk, mechanik itd...jesli dobrze wykonujesz swoja prace np tworzysz programy czy malujesz samochody, to jesli bedziesz robil to do dupy a znal kiedy wybuchla druga wojna swiatowa, to i tak ciebie wypieprza, wiec nie wydaje mi sie zeby nas cenili za wszecstronne wyksztalcenie :)

Tytuł:
PostNapisane: 2007-08-31 21:31:25 

Pochwały: 13
To, który naród jest "lepszy" zależy tylko od wybranych kryteriów oceny.

Skojarzył mi się skecz Monty Pythona, w którym próbowali udowodnić, iż pingwiny sę bardziej inteligentne od ludzi. Zrobili doświadczenie. Umieścili pingwiny w zoo, zaczęli im zadawać pytania i spisywali odpowiedzi (a raczej ich brak). Następnie wzięli tylu samo obcokrajowców nie znajęcych angielskiego (wszystko działa się w Anglii), umieścili ich w tym samym środowisku (czyli w zoo, to samo środowisko aby nie wpływało ono na wynik badania), wreszcie zadali im te same pytania. Niespodziewanie wyniki okazały się identyczne jak w przypadku pingwinów, stęd wniosek, iż pingwiny sę co najmniej tak samo inteligentne co obcokrajowcy nie znajęcy angielskiego :)

Z turkami w ko jest tylko ten problem, że jest ich zbyt wielu.

Czytałem gdzieś, że podobno 30% amerykanów nie potrafi wskazać USA na mapie :)
Ale na przykład w sferze technicznej, a zwłaszcza nowości i ich wykorzystania to nikt nie może się z nimi równać (nawet Japończycy).

Tytuł:
PostNapisane: 2007-08-31 21:32:13 

Pochwały: 74
FX nie do konca mnie zrozumiales :) Nasz system edukacji jest naprawde jednym z lepszych na swiecie, ksztalcac specjalistow nawet w konkretnej dziedzinie maja oni tez wiedze ogolna, a nie tak jak w wiekszosci krajow zachodnich ze ucza tylko tego jednego konkretnego zajecia. Mi sie akurat nasz system edukacji podoba bo poprostu poszerza horyzonty. Pacan, my tak na turkow mowimy :P

Tytuł:
PostNapisane: 2007-08-31 23:45:52 

Wasz problem jest taki, że nie patrzycie na siebie tylko na środowisko w którym żyjecie. Nie potrzebuje tego - to po cholere mam się tego uczyć? Mi takie nastawienie nie wystarcza, uczę się dla siebie, jakbym uczył się tego co potrzebuje to bym podstawówki nie kończył nawet. I mam takę satysfakcje wewnętrznę, że jestem mędrzejszy od wszystkich idiotów z ameryki. ;p

Tytuł:
PostNapisane: 2007-09-01 01:04:02 

Pochwały: 2
dokladnie to co elaviart pisze ... jestescie naprawde ograniczeni, jesli sadzicie ze COOL jest to, ze mozna ograniczyc sie jedynie do jezyka anielskiego ... i jesli urodzilibyscie sie amerykanami to byscie sie nie uczyli innego jezyka

3d, ... teraz to sie wykazales ... ja nawet jakbym urodzil sie w Turkmenistanie to bylbym ciekaw jak swiat wyglada, co i jak sie dzieje i jakie sa uklady swiatowe ... no i jak ogolna geografia wygalda ... takie ograniczanie sie jak robia to amerykanie wg mnie jest zalosne ...

Tytuł:
PostNapisane: 2007-09-01 01:34:06 

a wedlug mnie nie jest ... poniewaz uczysz sie po to zeby zarabiac pieniadze ... wiec jesli mialbys pieniadze praktycznie po co bys sie uczyl ? ja tam jakos nie mam kuzwa strasznej checi poznawania swiata itd gdybym mial pieniadze bo mialbym to w dupie jesli staloby mnie na wycieczke dookola swiata ... btw uczysz sie po to zeby miec prace zajebista a nie dla sibeie lol ... no chyba ze zostaniesz na uczelni jako psor ....

[ Dodano: 2007-09-01, 01:50 ]
btw nedlugo dobije do magicznej liczby :P xD

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona