Ogłoszenie

Strefa czasowa: UTC + 1

Teraz jest 2025-07-18 14:57:37
Łączny czas online:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 2007-12-20 19:39:31 

Pochwały: 2
Miarka suxxx? A wczoraj ładnie dostaliście od nas w dupę. Czy to prawda, że w dwójce wmawiaję wam, że jesteście najlepsi a inne szkoły sę bee :P ?

Tytuł:
PostNapisane: 2007-12-20 23:40:16 

Pochwały: 5
Nie czytam całego tematu ale domyślam się co tutaj napisaliście. Na poczętek taki miły pan profesor powiedział jak nie ma nigdzie o zadaniach to przecież o odpowiedzi przy tablicy też nic nie ma to powinni tego zabronić. Ludzie popierajęcy tę teze sę smieszni dobra zrobię wam, żebyście nie mieli tych trudnych zadań (jakoś mój rocznik i wcześniejsze się nad sobę i jak to Ľle maja nie użalali, prawie jak emo :S) to zaraz powiecie ale dlaczego my mamy pisać kartkówki to takie niesprawiedliwe bo musze się uczyć w domu by to napisać i trace tylko czas. Ludzie chcecie być traktowani jak dorośli to się tak zachowujcie, a nie jaki to świat jest zły bo trzeba coś zrobić w pracy z wami nikt nie będzie się cackał tak jak teraz. Coraz bardziej wyrabiam sobie zdanie, że dzisiejsza młodzież jest zmanierowana i nic im nie pasuje a w szkole ich trzymaję na siłe i jeszcze im robię krzywde. Idzcie do domu do konta i popłaczcie się a no i nie zapomnijcie się pocięć żyletkę. Według mnie i tak jest, że zadania robi kto chce i tak nikogo z szkoły nie wywalę za brak zadań będzie tylko niższa ocena ale przecież wam to nie powinno przeszkadzać.

P.S. Równie dobrze można powiedzieć od uczenia na studiach sę wykłędy i laborki, albo robota powinna sie kończyc po wyjściu z niej a nie w domu kończyć co sięzaczeło. Chyba się popłacze macie takie straszne, życie.

Tytuł:
PostNapisane: 2007-12-21 00:20:44 

nie no scar studia to kazdy raczej wie ze to całkiem inna bajka
a w szkołach od podstawówki po średnię mozna kombinowac :) ale to zalezy od indywidum
jak już mówiłem co niektórym nawet milion zadań i prac domowych nic nie da bo dalej beda wiedzieć to co i przed tym... a potem na studiach trafiaj sie tacy co nie wiedza ile to jest -4+(-4)-fakt autentyczny... kurde do tej pory jak sobie przypominam ta dziewczyne to serce mi rozpitala , usprawiedliwia ja fakt ze była blondynkę ^^

Tytuł:
PostNapisane: 2007-12-21 00:42:01 

Pochwały: 50
Archcostam aluzje to Ty sobie w rodzinie puszczaj a odemnie sie odpierdol oki? :/

Tytuł:
PostNapisane: 2007-12-21 11:11:53 

Pochwały: 127
scar napisał(a):
Na poczętek taki miły pan profesor powiedział jak nie ma nigdzie o zadaniach to przecież o odpowiedzi przy tablicy też nic nie ma to powinni tego zabronić. Ludzie popierajęcy tę teze sę smieszni dobra zrobię wam, żebyście nie mieli tych trudnych zadań (jakoś mój rocznik i wcześniejsze się nad sobę i jak to Ľle maja nie użalali, prawie jak emo :S ) to zaraz powiecie ale dlaczego my mamy pisać kartkówki to takie niesprawiedliwe bo musze się uczyć w domu by to napisać i trace tylko czas. Ludzie chcecie być traktowani jak dorośli to się tak zachowujcie, a nie jaki to świat jest zły bo trzeba coś zrobić w pracy z wami nikt nie będzie się cackał tak jak teraz. Coraz bardziej wyrabiam sobie zdanie, że dzisiejsza młodzież jest zmanierowana i nic im nie pasuje a w szkole ich trzymaję na siłe i jeszcze im robię krzywde. Idzcie do domu do konta i popłaczcie się a no i nie zapomnijcie się pocięć żyletkę. Według mnie i tak jest, że zadania robi kto chce i tak nikogo z szkoły nie wywalę za brak zadań będzie tylko niższa ocena ale przecież wam to nie powinno przeszkadzać.

a kto tu coś o kartkówkach mówi? Jak dla mnie to mogę być i kartkówki i sprawdziany, szczerze to mnie to wali, bo robie to w szkole, na lekcji... co do uczenia się, i tak się nie uczę, więc co za różnica... robienie zadań domowych imho jest bezsensu, no sorry, ile osób robi zadania, a ile je spisuje na przerwie/poprzedniej lekcji? Nie mam zamiaru płakać w kęcie, bo po kiego grzyba mi to?
Scar starzejesz się :P czasy się zmieniaję, a poziom w podstawówce/gimnazjum/liceum jest dużo niższy niż na studiach - które nie sę obowięzkowe,a praca, to dopiero różnica... Jeżeli komuś zależy, żeby się uczyć to i tak się będzie uczył... Jak nie będzie zadań, to i tak je będzie robił. Ja uważam, że z lekcji wynoszę zawsze wystarczajęco dużo, żeby mieć dobre oceny, mam dobrę pamięć i jakoś nie widzę jakiejś specjalnej potrzeby, żeby robić zadania które potrafię zrobić... Jak czegoś nie umiem - ćwiczę...

Tytuł:
PostNapisane: 2007-12-21 17:43:11 

Pochwały: 74
tylko ze system ksztalcenia ma przygotowac uczniow do pracy wlasnie. Do pracy wlasnej i samodzielnej, do odpowiedzialnosci, systematycznosci i sumiennosci. Jak ktos tylko spisuje prace domowe od koloego i ma z tego same 5 to grabki dla niego, potem w pracy projekt tez zerżnie i podpisze sie pod tym swoim nazwiskiem ?

Tytuł:
PostNapisane: 2007-12-21 17:45:44 

Pochwały: 2
Zwierz@K napisał(a):
Jak ktos tylko spisuje prace domowe od koloego i ma z tego same 5 to grabki dla niego, potem w pracy projekt tez zerżnie i podpisze sie pod tym swoim nazwiskiem ?

A jeśli spisuje z przedmiotów całkowicie niepotrzebnych? typu chemia w technikum informatycznym? WTF !

Tytuł:
PostNapisane: 2007-12-21 17:51:09 

do czegos sie przydaja :) (np destylacja :D ) i powiekszaja Twoję ogolna wiedze. Nigdy nie wiesz, kiedy cos takiego moze Ci sie przydac, zwlaszcza w czasach jak nasze, rozwoj bioinzynierii, genetyki itp, rozne dziedziny nauk sie zazebiaja, wiec zadnej nie mozna lekcewazyc jak mniej istotnej.

Tytuł:
PostNapisane: 2007-12-21 21:14:18 

Pochwały: 127
jest różnica między zadaniem domowym (z materiału, który był na lekcji - poprostu kolejne ćwiczenia) a referatem/projektem (z nowego materiału)...

może i szkoła ma przygotować do pracy, ale też w pracy trzeba robić to co jest wymagane, a nie jakieś zbędne pierdoły

Tytuł:
PostNapisane: 2007-12-21 22:48:48 

Zwierz@Kjesli piszesz o systemie edukacji w Polsce, to ja niewiem jak ty doszedłes do tego, kazdy kto skonczył studia ci powie ze ten wspanniały system przygotowuje tylko w jakis 30% do pracy właśnie...dobry materiał na pracownika to mgr. z jakims min. 3 letnim doswiadczeniem w zawodzie, pozatym udowodnione jest ze szkoła od podstawówki po srednia tłamsi osobowość, ogranicza ludzkie zainteresowania, pasje i zmniejsza kreatywnośc...a to ostatnie w robocie jest najważniejsze właśnie :freak:

Tytuł:
PostNapisane: 2007-12-22 18:14:29 

badania badania... najlepsze jest to ze czesto jedne bdania wykluzcaja drugie :D np jednego roku zielona herbata jest rakotworcza, drugiego jest lekiem na wszystko :D Ale wracajac do tematu. Serio uwazasz ze bez stopnia magistra pracy w Polsce nie znajdziesz ? No chyba ze ktos ma odrazu aspiracje zostania dyrektorem w zagranicznej firmie :) Jak chodzilem do szkoly to jakos nie czulem sie ani stlamsony ani ograniczony, wrecz przeciwnie, w szkole wlasnie zaczalem trwnowac m. in. koszykowke zeby potem grac w klubie. Koledzy z mojego rocznika ktorzy poszli do technikum sa teraz na stażu w Hiszpanii, gdzie zdobywaja doswiadzczenie. (technikum hotelarskie). Sami tego by sobie nie zalatwili, a szkola taka mozliwosc im daje. To ze np Twoja szkola nie daje szansy rozwoju to nie znaczy ze wszystkie szkoly w polsce sa nedzne i zabijaja osobowosc i talenty. I nie w kazdym zawpodzie potrzeban jest kreatownosc :)

Tytuł:
PostNapisane: 2007-12-23 10:33:08 

Zwierz@K, nie mówie ze u Ciebie tak musi być lub ze u mnie tak było, ale wystarczy oględnęć jeden 2 n-ty program i mozna to łatwo wywnioskowac ze cos jest nie tak, szkoła odziaływuj na psyche czy sie tego chce czy nie, tylko jeden to przyjmnie na klate i na luzie przez to przejdzie a drugi powiesi sie na sznurku juz na etapie gimnazjum, jeszcze w SAP wyciagałem kolesia z liceum który sie utopił w Wiśle własnie przez szkołę ( dobrze ze teraz mam to co chciałem i siedze za biurkiem i dlatego warto było sie uczyć )

Tytuł:
PostNapisane: 2007-12-23 12:19:05 

to ze ktos sie tnie/wiesza/topi przez szkole ( o.0 ) to sa skrajne przypadki, wiec nie mozna generalizowac ze system szkolnictwa niszczy ludzi. Widocznie byli niestabilni emocjonalnie, mieli problemy i jesli nie przez szkole to przez cos innego popelniliby samobojstwo.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3