Ogłoszenie

Strefa czasowa: UTC + 1

Teraz jest 2025-05-06 00:22:14
Łączny czas online:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: /Projekt/ "Serwer Prywatny"
PostNapisane: 2010-01-08 00:17:34 

Witam, po nieudanym niestety starcie pandory chcemy spróbować zrobić coś nowego,
obecnie mamy 3 osoby [os. od zabezpieczen(programista), osobe ktora zajmie sie stroną techniczną servera, oraz osobe ktora zajmie sie forum]
Mamy masę nowych pomysłów co do serwera szukamy kolejnych, pierwsze co chcemy zrobic to złożyć plan a potem konkretnie go realizować krok po kroku, niestety jak pokazał przykład jatokor'a wszystkiego nie można zrobić samemu dlatego szukamy ludzi chętnych do pomocy, planujemy zrobić server wolny od PUS'a i itemow za $, i tu pojawia sie wtedy problem z oplaceniem dedyka, / jak narazie mamy server "hosta" na ktorym mozemy pracować nad serverem, i szukamy reszty 'teamu'.

Do zrobienia bedzie na pewno duzo grafiki, potrzeba osobe ktora zajmie sie pisaniem nowych questów / osobe do opracowania nowej broni + osobe ktora to wprowadzi do servera [ czyli masa dxt , tblów...] wiele wiele do zrobienia , poza tymi wszystkimi szukamy tez osob kreatywnych z pomysłami, masz ciekawy pomysł i chcesz sie nim podzielić to będzie nam bardzo miło :).

-Chętnych proszę o wypowiedź w tym temacie /ewentualnie pw

Tytuł:
PostNapisane: 2010-01-08 00:39:33 

Pochwały: 9
zapytaj o pomoc Stana... on jest jak najbardziej kreatywny i chyba się na tym trochę zna :)

Tytuł:
PostNapisane: 2010-01-08 01:05:51 

Pochwały: 6
A ja chcial bym sie zapytac ciebie czarodzieju kim naprawde jestes. Jakis konkretny nick ? Chce poprostu wiedziec kim jest osoba ktora zajmuje sie tym projektem.

Tytuł:
PostNapisane: 2010-01-08 01:28:54 

Pochwały: 10
Czarodziej napisał(a):
osobe do opracowania nowej broni + osobe ktora to wprowadzi do servera [ czyli masa dxt , tblów...]

chyba mi nie powiesz ze 'opracowaliscie' metode na robienie wlasnych modeli do ko ?

bo z tego to tak wynika :)

Tytuł:
PostNapisane: 2010-01-08 09:41:04 

Pochwały: 50
Ja moge byc GM

Tytuł:
PostNapisane: 2010-01-08 10:51:45 

Pochwały: 28
Ja niestety nie znam sie na grafice programowaniu itp. Ale chetnie moge służyc jakimiś pomysłami. Czy jakąś w miare prostą praca z kompem. GM tez moge byc ale myśle ze zzbyt malo znany i zaufany jestem na to.
Reasumując. Jak bedę sie mógł do czegoś przydac do jestem Chętny

PussyFcvker aka
MrBoczek

Tytuł:
PostNapisane: 2010-01-08 11:27:42 

Pochwały: 31
a ja mogę zostać Bankierem, i pomóc zarobić na server;).

You say Jonas Brothers, I say Markus Shulz,
You say Justin Bieber, I say Armin Van Buuren.

Tytuł:
PostNapisane: 2010-01-08 14:09:01 

Pochwały: 10
a ja moge ładnie wyglądać przy tym wszystkim :)

w sumie to nie jestem zbyt zainteresowany dołączeniem do was, ale jakbyscie potrzebowali pomocy z edycją klienta (modele, dxt, tbl, mapy) - to walić na gg, raczej nie odmówie pomocy, chyba że będe afk, lub bardzo wkurzony :)

Tytuł:
PostNapisane: 2010-01-08 16:34:11 

Pochwały: 1
ja w sumie stawiałem własny server więc większość z tego już znam.. trochę bawię się w photoshopie i edytowałem kiedyś klienta :>

gg:6701932

edit: tylko co to ma być za server? farm? pk? max lvl? werszyn? :]

Tytuł:
PostNapisane: 2010-01-08 17:05:47 
szczeze kolejny -,failed bo bierzecie sie za server od dupy strony

zaczynacie robic nowe efekty , skille , bronie - a kto zajmie sie ochrona serva ? a kopanelu? ktory ma luki a zrobienie wlasnego panelu to daje ,, niby hakerowi ,, wieksze mozliwosci do dyspozycji. a ludzie z snoxd beda ci przeszkadzac w realizacji planow

zeby zaczac prace z serverem to trzeba miec motywacje , czas i natchnienie . nie wiem jaka jestes osoba , ale pewnie znudzi ci sie to po kilku dniach wpatrywania w tabelki i cyferki.

Tytuł:
PostNapisane: 2010-01-08 17:13:37 

Pochwały: 8
RIP napisał(a):
szczeze kolejny -,failed bo bierzecie sie za server od dupy strony

zaczynacie robic nowe efekty , skille , bronie - a kto zajmie sie ochrona serva ? a kopanelu? ktory ma luki a zrobienie wlasnego panelu to daje ,, niby hakerowi ,, wieksze mozliwosci do dyspozycji. a ludzie z snoxd beda ci przeszkadzac w realizacji planow

zeby zaczac prace z serverem to trzeba miec motywacje , czas i natchnienie . nie wiem jaka jestes osoba , ale pewnie znudzi ci sie to po kilku dniach wpatrywania w tabelki i cyferki.

zgodze sie z toba w 100%

pierw secure potem zabawa

i trzeba miec w chu"j czasu wolnego bo inaczej to za pół roku odpalicie serva

Tytuł:
PostNapisane: 2010-01-08 20:14:53 

jak już pisałem mamy od tego człowieka ktory zajmie sie zabezpieczeniem[miedzy innymi ebenezer został juz zrobiony / sprawdziliśmy go], kopnelem ktos sie zajmie jak bedzie trzeba wiele w nim do zrobienia nie jest.

co do tego jaki to bedzie server tego jeszcze nie wiemy mamy juz kilka pomysłow, z expem, do 70 w 5-6h [mapa adream dla lvl 30~70](CZ - 1~80)/ po czym od 70 do 80 lvl'a trzeba bedzie expic, bedzie to mozna zrobic na 2 sposoby, albo po prostu expiąc albo wykonując nowe questy. lvle nie koniecznie musza byc takie, nadal myślimy czy 80max czy 70max

"abyss zostanie zmienione w wieże bossow, na każdym poziomie będzie znajdował się inny boss / możliwe ze będą tez nowe bossy] zeby jednak poruszać sie po wieży trzeba bedzie mieć klucz, do każdego poziomu inny, będzie je mozna zdobyć w colony-zone, prawdopodobnie beda tez dropic z prostych bossow na małym rate."

oto pomysl ktory ostatnio dostalismy, planujemy jego realizacje, czekamy na nowe :)

Tytuł: Re: /Projekt/ "Serwer Prywatny"
PostNapisane: 2010-01-10 15:12:14 

Pochwały: 7
Czarodziej napisał(a):
Witam, po nieudanym niestety starcie pandory chcemy spróbować zrobić coś nowego,
obecnie mamy 3 osoby [os. od zabezpieczen(programista), osobe ktora zajmie sie stroną techniczną servera, oraz osobe ktora zajmie sie forum]

Kim jest ów programista? Jakie ma doświadczenie w zabezpieczaniu serwerow i czy jest to pewna osoba, ktora poradzi sobie z ciaglymi crashami? To najwazniejsza osoba z calej grupy i to od niej zalezy czy serwer bedzie stabilny.

Jakie ty masz doświadczenie w SQL'u?

Uprzedzam,jezeli myslicie, ze sciagniecie gotowe pliki z snoxd'a lub kodev i tylke wystarczy do postawienia serwa to sie mylicie :F Na serwer trzeba poswiecic mase czasu - czy wy go posiadacie ? ;)

Lepiej zrob forum i tam umiesc ankiete co ludzie chca zeby bylo, a czego nie chca na serwerze bo moim zdaniem pomysl z abbys jest fatalny :S Lepiej zrobic prosty serwer typu myko.

r0man napisał(a):
Czarodziej napisał(a):
osobe do opracowania nowej broni + osobe ktora to wprowadzi do servera [ czyli masa dxt , tblów...]

chyba mi nie powiesz ze 'opracowaliscie' metode na robienie wlasnych modeli do ko ?

bo z tego to tak wynika :)

I tego tez jestem ciekaw ? :)

Tytuł:
PostNapisane: 2010-01-10 20:58:48 

Cytuj:
Jakie ma doświadczenie w zabezpieczaniu serwerow i czy jest to pewna osoba, ktora poradzi sobie z ciaglymi crashami?

jest to osoba pewna, sprawdzona z dużym doświadczeniem, ktora poradzi sobie z tym bez problemu.

Cytuj:

jedna z osób się tego podjela , wiem tyle że potrzeba mu bedzie kogos do pomocy, co z tego bedzie zobaczymy.

Cytuj:
Uprzedzam,jezeli myslicie, ze sciagniecie gotowe pliki z snoxd'a lub kodev i tylke wystarczy do postawienia serwa to sie mylicie

Nad tymi plikami pracujemy juz od ok. 4 miesiecy niestety z braku czasu musielismy przerwac prace, teraz postanowilismy ruszyc to troche do przodu.

Tytuł:
PostNapisane: 2010-01-10 21:29:12 

hm jest w ogole sens pracowac nad serverem jezeli lada chwila ma wystartowac ko4life i 3/4 jak nie wszyscy sie tam wybieraja ? Brales to pod uwage ?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona