Trinity napisał(a):
"Nie pracuję w zawodzie i nigdy nie miałem zamiaru. Mam dwie prace po pół etatu i mi to styka, jestem w stanie się utrzymać sam. A czym ty się możesz pochwalić, poza próbami wyzywania mnie na forum?"
Zwierzak to jaki jest sens, że studiujesz to co studiujesz ? Może czas na zmianę kierunku ? Po którym będziesz miał godną pracą

Ja cały czas pracuje jak coś

+ studia + siłownia i jakoś daję radę póki co

I studiuje nie łatwy kierunek :p
Właśnie widzę, jak ci służą te studia, skoro takiego byka robisz... Może odpuść to koksowanie na siłce, bo ci na mózg muskle uciskają?
Co do studiowania, to studiuję to co mnie interesuje, bo po to są studia, żeby się rozwijać, a nie żeby tylko mieć papier i odbębnić 3-5 lat po czym gówno z tego mieć. No i nie oszukujmy się, że do zawodu to przygotowują politechniki, a nie uniwersytety. Więc na studia poszedłem dla własnej satysfakcji, nie po zawód. A prace mam jak najbardziej godną, jedną jak i drugą.
Co do zamykania kopalń, to ja bym bardzo chciał takiego premiera, jaką była pani Margaret Thatcher. Gdyby nie podjęła ona decyzji o zamknięciu nierentownych brytyjskich kopalni i zakładów, to Anglia byłaby teraz krajem trzeciego świata. W Polsce kopalnie są nierentowne, bo wszelki zysk jest grabiony przez kretynów z zarządu, a wszelkie inicjatywy mające na celu restrukturyzację, modernizację, wprowadzanie nowych technologii, są blokowane przez popieprzone związki zawodowe. Taki np KGHM, ogromny kombinat, dziesiątki tysięcy pracowników, jest na plus co rok o gigantyczne sumy, a mógłby być bogatszy o jeszcze więcej, gdyby nie związkowcy i pijawki.
Nie oszukujmy się, w Polsce kapitalizm ma raptem 20 lat i kadra zarządzająca jeszcze nie wszystko o nim wie, ludzie boją się zmian, są nieufni, wolą po staremu klepać biedę, niż zaryzykować, zreformować, coś zmienić i mieć profit. Nie ma zaufania do władz, nie ma zaufania do zarządców. Na przedsiębiorców patrzy się jak na cwaniaczków, biznesmeni to złodzieje.
Fakt, Polska węglem stoi, ogólnie Unia węglem stoi, ale jakoś bardziej się opłaca importować węgiel z Chin