Ogłoszenie

Strefa czasowa: UTC + 1

Teraz jest 2025-07-18 08:14:20
Łączny czas online:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Europa vs Rosetta
Europa [English Only] 96%  96%  [ 64 ]
Rosetta [Free Language] 4%  4%  [ 3 ]
Liczba głosów : 67
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Europa vs Rosetta - który wybieracie?
PostNapisane: 2011-11-07 08:20:47 

Pochwały: 127
nie może, tylko na pewno. Na Europie będzie zakaz używania innego języka niż angielski na normal/shout/command czatach

PostNapisane: 2011-11-07 11:48:12 

Dla mnie to jest smieszne. Miały być dla nas 2/3 servery. A teraz mamy 1 gdzie z naszej dobrej woli(prawie jak z przymusu) wybieramy go by z innymi sie dogadać. NTT nie ma licencji na Turasów.Zblokowali ich. To jeszcze poszli im na ręke i zrobili server gdzie pewnie bedzie full of Haxorow.

Nie pojętne jest to dla mnie, gdy nowy gracz zacznie grac i nie ogarnie z poczatku czy to napewno Europejski server gdzie mass of turks biegaja.

Maja swoje USKO> Akare,Kronos i reszte syfu to tam powino byc ich miejsce.

Jak bedzie w Town spam z Sell GB albo turecka gnida badz itemy z kosmosu , to odrazu usuwam te ścierwo.

i niech nie pisza ze to Europe Knight Online ,bo to jest żenujace ze nie moga sobie z nimi poradzić tak jak JPKO czy tez KOKO.

///

Zapomniałem dopisać ze kazdy idac na EUKO szedl z mysla o tym ze bedzie spokojnie pogadac po angielsku , nie widzac yokow i as'ow. WIec English serv bedzie zaludniony w 4dupy ze wejscie na obojetne jaki channel bedzie sie konczylo zakupieniem premy. ( moze nie na poczatku zeby kazdego zachecic do grania, ale pozniej napewno zrobia limit)

PostNapisane: 2011-11-07 12:16:02 

też wg. mnie to jest idiotyzm... niech zablokują te Tureckie IP do porządku... jak któryś będzie chciał grać, to będzie musiał VPN kupić i tyle, a nie, że wbijają sobie ze zwykłym Proxy (które podobno jest tylko na logowaniu sprawdzane).

PostNapisane: 2011-11-07 15:06:49 

Przyznam, że odradzałem ten pomysł. Zbanowanie Turków(proxy etc) to nie taka prosta sprawa. Pomijając kwestie techniczne, należałoby wtedy zbanować graczy np z USA, których tez jest całkiem dużo. Te dwa serwery to taki swego rodzaju kompromis :). Wiecie, jak będzie dużo Polaków to można i polski serwer uruchomić :)(ale wątpię, że będą kiedykolwiek takie ilości :( ).

I w pewien sposób apeluję, Turcy uważani są za główną plagę, ale proszę podchodzić również krytycznie do Nas w grze. Choć raczej nie są to użytkownicy tych forum to też znani są w grze i też przewijało się w krytycznych postach na forum oficjalnym, żeby zmuszać Turków ale również Polaków do używania angielskiego.

PostNapisane: 2011-11-07 15:21:05 

Pochwały: 60
Cytuj:
I w pewien sposób apeluję, Turcy uważani są za główną plagę, ale proszę podchodzić również krytycznie do Nas w grze

są tępieni ponieważ ich jest dużo, ale dużo nie jest dorosłych a dzieci, a takich u polaków nie brakuje też, ale że nas jest mniej to wiesz... Ja tam po roku gry w tureckim klanie uznaje, że to są całkiem spoko ludzie o ile ma sie do czynienia z dorosłym(umysłowo ;P) i nie są złodziejami czy cziterami i nawet można im ufać, więc jak na Europie jakieś ogarnięte babasy będą to git

Swoją drogą paradoksalnie chciałbym by był koxp na farmie(np. krowazów) bo nie wyobrażam sobie samemu to farmić, a nie kupować z mercha, wyobrażacie sobie ceny +1 krowaza ? 10GB minimum :P

PostNapisane: 2011-11-07 15:29:01 

Cauchy napisał(a):
Przyznam, że odradzałem ten pomysł. Zbanowanie Turków(proxy etc) to nie taka prosta sprawa. Pomijając kwestie techniczne, należałoby wtedy zbanować graczy np z USA, których tez jest całkiem dużo. Te dwa serwery to taki swego rodzaju kompromis :). Wiecie, jak będzie dużo Polaków to można i polski serwer uruchomić :)(ale wątpię, że będą kiedykolwiek takie ilości :( ).

I w pewien sposób apeluję, Turcy uważani są za główną plagę, ale proszę podchodzić również krytycznie do Nas w grze. Choć raczej nie są to użytkownicy tych forum to też znani są w grze i też przewijało się w krytycznych postach na forum oficjalnym, żeby zmuszać Turków ale również Polaków do używania angielskiego.

podobno nie macie licencji dla Turcji, więc powinno być więcej zabezpieczeń, niż takie, które pierwszym lepszym proxy da się ominąć, nie?

Ogólnie, to Turki sobie mogą być. Chodzi mi przede wszystkim o to, żeby nie było takiego podziału językowego. Skoro to Europejski server, to dozwolony powinien być tylko język angielski. Jest to tak samo fair, jak i nie fair dla wszystkich - nie tylko dla Turcji. Naszym językiem narodowym też nie jest angielski, a jakoś potrafimy grać w zgodzie ze wszystkimi.

Jaki ma sens ustawianie reguł pod nich? To jest dopiero nie fair.

PostNapisane: 2011-11-07 15:34:53 

Pochwały: 9
no np, Hasan z pathosa bardzo w porządku koleżka :) jak trzeba było to pomagał a jak było ciężko i się chciało mu z rewanżować to mówił, że dla niego to żaden problem i żeby się nie przejmować ;P

PostNapisane: 2011-11-07 15:39:59 

i "mus" pisania po angielsku takim osobom nie zaszkodzi

PostNapisane: 2011-11-07 16:16:48 

Pochwały: 9
Jak dla mnie ten podział to jest głupota. Z tego co zrozumiałem to podział miał być tylko na języki. Czyli turki mogłyby grać nadal na serwerze dla Europy, tylko pisać po angielsku. Dla wielu ludzi (w tym mnie) turki nie przeszkadzają do pewnego momentu. Momentu w którym muszę grać z nimi w pt (bdw, ed). Chociaż nawet w takim momencie nie chodzi głównie o język, bo nie przeszkadza mi jak spamują po swojemu, tylko o to jak grają, o to, że nie myślą. Tak więc myślę, że to bezsensu skoro turki i tak będą grały z nami na serwerze i na różnych eventach przyjdzie być z tymi bezmózgami w party ;/

Cat^ napisał(a):
Cytuj:
Swoją drogą paradoksalnie chciałbym by był koxp na farmie(np. krowazów) bo nie wyobrażam sobie samemu to farmić, a nie kupować z mercha, wyobrażacie sobie ceny +1 krowaza ? 10GB minimum :P

Właśnie by była lipa, tak jak na usko umarłby market na tego typu itemy (kwiatki, krowazy).
Sprzedawałyby to tylko koxpy, znów nie byłoby na czym zarobić kasy. Nie wyobrażasz sobie jak można to farmić? Otóż można, bardzo fajnie się farmiło krowazy jak tylko wyszły :D później już nie było sensu.

PostNapisane: 2011-11-07 17:09:15 

Chciałem sporo napisać, ale po chwili mi się zwyczajnie odechciało. Szkoda czasu na pierdoły.

Dawien dawno, jak jeszcze komputerów masowo nie było, dzieci trzymały się z dziećmi, a wyrostki i dorośli we własnym towarzystwie. Taka dygresja.

Teraz jak człowiek sobie chce pograć w grę pt. Knight Online, to jest zmuszony obcować z ludźmi dajmy na to 10 lat młodszymi, którzy siłą rzeczy nie mają tak rozwiniętej psychiki ani zdolności lingwistycznych. Tak jak panowie wcześniej wspomnieli, liczebność turecka przyczynia się do większej ilości matołów/małolatów z tej nacji na serwerze, koniec kropka.

Nie chce Ci się farmić? To nie farm, po co robić w wolnym czasie coś na siłę. Proste.

To, że jakieś dziecko kupi sobie krowazy i będzie miało większego e-penisa mnie osobiście nie rusza, życie i tak zweryfikuje rzeczywistość poza komputerem, o wadze której poniektórzy zapominają (nie mówię iż na tym forum, generalnie).

PostNapisane: 2011-11-08 12:51:28 

Pochwały: 15
peyo napisał(a):
Cauchy napisał(a):

podobno nie macie licencji dla Turcji, więc powinno być więcej zabezpieczeń, niż takie, które pierwszym lepszym proxy da się ominąć, nie?

Ogólnie, to Turki sobie mogą być. Chodzi mi przede wszystkim o to, żeby nie było takiego podziału językowego. Skoro to Europejski server, to dozwolony powinien być tylko język angielski. Jest to tak samo fair, jak i nie fair dla wszystkich - nie tylko dla Turcji. Naszym językiem narodowym też nie jest angielski, a jakoś potrafimy grać w zgodzie ze wszystkimi.

Jaki ma sens ustawianie reguł pod nich? To jest dopiero nie fair.

z drugiej strony czemu angielski, a nie niemiecki ?

PostNapisane: 2011-11-08 12:57:38 

Bo liczba nativów angielskiego + ludzi, dla których jest to drugi język to 330 mln, a niemieckiego to 90 :P

Edit: Doliczmy do tego American English itp.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2