Ogłoszenie

Strefa czasowa: UTC + 1

Teraz jest 2025-06-27 19:53:41
Łączny czas online:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 76 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [COMING SOON] myKO | LvL 72 cap. PK/Light Farm server
PostNapisane: 2013-04-01 22:24:42 

Cytuj:
+ ciagle crash/off server .

Gdzie ty miałeś crasha? w którym momencie? już pisałem wcześniej że były problemy a nasze IP pomyłkowo miało 2 maszyny - nasza i inna gdzie był hosting www. Dlatego panel zmieniał się na plesk...
PS Jak nie wiesz na czym polega różnica crash-a od problemu w sieci to nie formułuj tezy jak już to pytanie:)

Cytuj:
Czy mogę prosić o wyjaśnienie bo denerwuje mnie ciągły płacz antywira

Wynik skanu jednego z plików .dll w zasadzie podejrzanych jest ich kilka.

https://www.virustotal.com/pl/file/ab8d ... 364749239/

W każdym atyvirusie masz opcje "dodaj do zaufanych". Po drugie ESET NOD - THEMIDA to jest PACKER googluj... Kaspeski - czysty Symantec - czysty to samo Avasty i inne te ZNACZĄCE. A jak jakiś antyvir nie potrafi rozpoznać paker i raportuje jako virus? to nie nasza wina.

Cytuj:
moze ma ktos taki problem jak ja z tym serwerem ? gram jakis czas i strasznie mi zwiesza fpsy spadaja do 2 ... nic sie nie da robic , zuzycie procesora zwieksza sie okrutnie . zawsze gdy nic nie robie na kompie mam max 5 % zuzycia procka a jak mnie zlaguje to 30-40 % ... i jest tak tylko na tym serwerze , w zadnej innej grze itp nic takiego nie mam ...

Mało prawdopodobne że EXE chociaż też był themida pakowany teraz jest zmieniony paker. Bardziej to wina Skina który formalnie jest z KOKO wersji 17xx go chyba wprowadzili nie pamiętam teraz. i jest downgrade to 1397 co się wiąże z tym że dxt edytowane zmieniają swoja wielkość co może powodować na niektórych komputerach problem z stworzeniem z dxt grafiki na uif. wtedy procek pracuje moze nawet do 100% dojść az nie ukończy czytania dxt. Dlatego udostępniliśmy light client z skinem FD i animacjami 1453 KO.

PostNapisane: 2013-04-01 22:53:10 

Pochwały: 4
myKOpvp napisał(a):
Cytuj:
+ ciagle crash/off server .

Cytuj:
Czy mogę prosić o wyjaśnienie bo denerwuje mnie ciągły płacz antywira

Wynik skanu jednego z plików .dll w zasadzie podejrzanych jest ich kilka.

https://www.virustotal.com/pl/file/ab8d ... 364749239/

W każdym atyvirusie masz opcje "dodaj do zaufanych". Po drugie ESET NOD - THEMIDA to jest PACKER googluj... Kaspeski - czysty Symantec - czysty to samo Avasty i inne te ZNACZĄCE. A jak jakiś antyvir nie potrafi rozpoznać paker i raportuje jako virus? to nie nasza wina.

Mało prawdopodobne że EXE chociaż też był themida pakowany teraz jest zmieniony paker. Bardziej to wina Skina który formalnie jest z KOKO wersji 17xx go chyba wprowadzili nie pamiętam teraz. i jest downgrade to 1397 co się wiąże z tym że dxt edytowane zmieniają swoja wielkość co może powodować na niektórych komputerach problem z stworzeniem z dxt grafiki na uif. wtedy procek pracuje moze nawet do 100% dojść az nie ukończy czytania dxt. Dlatego udostępniliśmy light client z skinem FD i animacjami 1453 KO.

Używam Avira free co do ZNACZĄCYCH odsyłam do ostatnich rankingów.
Avira wykrywa, że plik spakowany jest themidą ale podaje też, że w środku jest keyloger na co jestem trochę uczulony po tym jak straciłem 10gb na euko. Prosiłem o wyjaśnienia i częściowo dostałem.
Widzę, że coś tam się na tym serwerze dzieje, więc raczej uspokaja mnie bardziej ten fakt niż wasze wyjaśnienia, bo nie sądzę, by ktoś aż na taką skalę kręcił wała :)

-============/====o

PostNapisane: 2013-04-01 23:43:56 

Człowieku dostałeś wyjaśnienie na forum myko.us i tutaj a ty dalej masz jakieś problemy. Pliki są czyste i tylko jakieś "śmieciowe antyvirusy" widzą niby wirusy. Avira wcale nie jest taki dobry, ale jak na darmowy antyvirus nie jest zły.

I tyle w temacie, jeśli to wszystko Ci nie wystarcza to nie graj, proste.

PostNapisane: 2013-04-02 21:21:53 

To w końcu Avira to: smieciowy antywirus, wcale nie taki dobry czy nie taki zły? Jaki problem sprawiam TOBIE pytając? Kto i co obliguje CIĘ by mi odpowiadać? Skoro nie uruchamiam KO a Avira ciągle nawala mi komunikatami o tym że 5 plików z tego prywatnego serwera zawiera wirusy to czy będąc zdrowo myślącym człowiekiem mam po prostu wyłączać antywira? Dla czego? Pytam bo lubię logikę i chciałem by ktoś logicznie mi wytłumaczył dla czego jeden z najlepszych bezpłatnych antywirusów ciągle upomina mnie bym usunął te pliki!!!

Poza tym twój post to czysty spam i nabijanie postów bo w ostatnim moim zdaniu wyraźnie napisałem:

Więc skąd twoja złość i przemożna chęć wypowiedzenia się w tym temacie?
SPAAAAMEEEERR!!! :)

-============/====o

PostNapisane: 2013-04-02 21:49:12 

Pochwały: 28
Ronin zadał spokojnie a tu widze jakies bulwersy. przypomina mi sie sytuacja z K2 plac a jak nie to spier... byly sytuacje w których priv serwy zawierały keyloga w exeku. a przeciez kazdy exe zawiera 'fake wirusy' a jednak były prawdziwe. nawet obecnie YourKo zawiera "ducha' a niby taki powazny i duzy serwer. wiec albo podchodzicie do serwera powaznie i powaznie traktujecie swoich 'klientów" albo jest to kolejny serwer typu nie chcecie nie grajcie mamy wyjeb... i tak sie nałapiemy kasy

PussyFcvker aka
MrBoczek

PostNapisane: 2013-04-05 21:13:06 

Radze popracować nad stroną, bo działa jakby chciała, a nie mogła.

PostNapisane: 2013-04-10 22:57:07 

server nawet fajny, tylko te znikajace animacje przy wiekszej ilosci osob to jakies nieporozumienie, ... wie czy masz spama na sobie czy nie ? to samo czy torment leci... zrobcie cos z tym

PostNapisane: 2013-04-11 11:32:08 

Ogólnie rzecz biorąc, mimo że gram mało i raczej głownie śledzę forum to jedno trzeba przyznać, że admin serwera i gmi pracują jak należy, pomimo ciągłych bugów, do których KO nas już przyzwyczaiło, starają się wiele poprawiać i liczą się ze zdaniem graczy - ankiety z propozycjami zmian. Samo działanie serwera może nie jest jeszcze najlepsze ale widać zapał i chęć usprawniania chociażby poprzez zakup nowego serwera. GMi są online, botów nie ma bo w sumie po co. Co do PK to może nich wypowie się ktoś kto więcej biega bo ja na razie nie PKuje :P

-============/====o

PostNapisane: 2013-04-11 20:30:15 

ktos wie jak ogarnac ten jebany spadek fps do 2-3 i zwiekszenie zuzycia procka . gram ... chwile i musze res kompa robic przez to gowno . na innych serwerach sie z tym nie spotkalem ...

PostNapisane: 2013-04-12 19:34:24 

Pochwały: 1
Dziwne Klikam na Launchera daje start znika > na pasku startu pojawia sie ikona servera i nic sie nie dzieje why ?:d

PostNapisane: 2013-04-13 12:17:32 

wszyscy jakieś problemy ;D a ja na mega super kupie zwany '' PC '' Śmiga zajebiaszczo ^^

Nie Ma Litośći \/ Anioł Śmierci \/

Obrazek

PostNapisane: 2013-04-15 04:48:23 

Dzięki za te słowa Ronin, wiesz staramy się na ile możemy większości tych bugów tez to po stronie graczy np z Questami, wiadomo było na usko 1453 FD że jak robi się NT to trzeba dać questy Give UP. Nawet na forum jest topic co i jak:P . A ludzie robią NT z Questem no i bug:P Taki większy problem to ten stun trochę za mocny ale będziemy starać się go zmniejszyć. Ogólnie na każdym 1299 gdzie masz dojscie do tbl z skilami czyli _magic_main_us to możesz se zrobić że nie będzie w ogóle stuna:P zmieniasz opcje bufa z ice/lightinga na flame i 0 stuna czy slowa bo niestety ale do wersji 15xx kontroluje to client and nie server side. Ale już prawie mamy to uchwycone żeby zmniejszyć. A tak jak masz jakieś bugi to powiedz żebyśmy mogli na listę wpisać. Tyle ze teraz się przenosimy na inny dedykat do US wiec mniej czasu troszkę.

PS. Jeśli ktoś próbował tego forgottenko i użył tego samego id i hasła co u nas lub na jeszcze innym serwerze to lepiej zmięcie bo były 4 scamy i wszyscy z nich próbowali forgottenko... no i po 2 dniach od spróbowania scam:)

Jeszcze raz dzięki za support nas ci co graja i są wyrozumiali ;P.

PostNapisane: 2013-04-16 22:03:15 

PrinceOfPersia napisał(a):
Dziwne Klikam na Launchera daje start znika > na pasku startu pojawia sie ikona servera i nic sie nie dzieje why ?:d

Mam tak jak kolega. Wiecie co z tym zrobic?

PostNapisane: 2013-04-16 22:42:58 

zobacz czy antyvir ci exe nie próbował "naprawić" dodaj go do zaufanych. Masz jakieś dodatkowe info jakiś error?

PostNapisane: 2013-05-21 23:48:48 

Pochwały: 1
http://forum.myko.us/topic/491-future-p ... ion-count/

Ktoś planuje powrót? ^^

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 76 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona