chcial bym wam polecic RPG w ktore gralem i sadze ze sa godne waszej uwagi

1. Baldurs gate 1+ dodatek, 2 bez dodatku wedlug mnie zrobili go na podstawie Diablo imo chodzisz i bijesz i cos im nie wyszlo opyla sie grac w 2 z zainstalowanym dodatkiem bo mamy podswietlane przedmioty w cieniach amn i nowe itemki ale tak to dodateki nie jest czyms rewelacyjnym. System i zasady gry oparte na D&D 2
2. KotOR (knight of the Old Republic) wspanialy RPG po prostu miodzio nr.1 u mnie

na podstawie D&D 3. (mozna zagrac rowiez w KotOR 2 ale to jest gierka bez fabuly praktycznie fajne rozwiazania nic innego ale co my chcemy gierka ma usprawiedliwic dlaczego bedzie KotOR 3 nad ktorym rozpoczeto prace miesiac po rozpoczeciu prac na KotORem 2

)
3. Icewind DALE 1 piekna gra brakuje tylko rozdzielczosci wekszej ale tak historia na 6 polecam. Icewind DALE 2 moze byc ale tez nie rewelacja ale da sie grac

. IWD 1 D&D2, IWD2 D&D3.
4. NWN + all dodatki gierka fajowa chociaz widok kijowy i grafa mi nie siada za kolorowa i tylko 1 postac do prowadzenia

D&D3
5.Diablo 1 i 2 w sumie to nie RPG ale chcialem tu go przywolac bo lubie te gry szczegulnie D2 na online

6. Vampir Maskarada - zasady z podrecznika VAMPIR

7. a tu macie inne gierki w ktore gralem i nie zabardzo polecam: Swiatynia pierwotnego zla D&D3, SACRED klon D2 nawed mozna w niego grac ale nie dorasta do piet Baldura i KotORowi 1 oraz IWD 1 i 2 i D2

cos tam jeszcze bylo ale nie byly to takie hity lub kity jak tu

mam nadzieje ze zagracie w chociaz jedna gierke z tych powyzej bo naprawde warto RPG ROX