Ogłoszenie

Strefa czasowa: UTC + 1

Teraz jest 2025-05-14 23:07:59
Łączny czas online:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 2010-06-13 23:13:46 

Pochwały: 74
No a jak inaczej niż zawiścią nazwać dzielenie na lepszych i gorszych rodaków? Na Polaków prawdziwych i tych co nie są już Polakami? Jeszcze powiedz, że stoją tam, gdzie kiedyś stało ZOMO, żeby dopełnić obrazu swojej wypowiedzi.

Tytuł:
PostNapisane: 2010-06-13 23:17:42 
w moim życiu nie ma podziałów zwłaszcza na ludzi "gorszych" i "lepszych" a sam fakt, że kogoś nie uważam za "Polaka z krwi i kości" nie obliguje Ciebie to nazywania mnie zawistnym Polaczkiem.

Tytuł:
PostNapisane: 2010-06-13 23:21:48 

Shanny^^ napisał(a):
więc jeżeli już wyrażamy swoją opinię na temat osoby po drugiej stronie kabla obserwując Ciebie od dłuższego czasu myślę, że czegoś brakuje Tobie w życiu a swoją zawiść starasz wyrażać na forum poprzez pisanie postów po których można wnioskować jak wysokie mniemanie masz o Sobie, Panie Wszystko wiedzący.

Oho, widzę że słówko "zawiść" ci się spodobało i próbujesz teraz mnie zawistnikiem nazywać. Sam sobie fajne przymiotniki znajduj a nie po mnie kserujesz Panie Nic Nie Wiedzący Ale Pitolący.

Shanny^^ napisał(a):
w moim życiu nie ma podziałów zwłaszcza na ludzi "gorszych" i "lepszych" a sam fakt, że kogoś nie uważam za "Polaka z krwi i kości" nie obliguje Ciebie to nazywania mnie zawistnym Polaczkiem.

Skoro ty możesz uważać kogoś za niegodnego miana Polaka, to tym bardziej ja mogę za taką postawę nazywać się zawistnym polaczkiem. Swoją drogą, z krwi i kości to są jak najbardziej Polakami, toć oboje rodziców pochodzi z Polski, to czego chcieć więcej?

I zdziwiłbyś się jak wiele można wywnioskować z jednej niewinnej wydawałoby się wypowiedzi... A ty już parę tych postów napisałeś ;)

Tytuł:
PostNapisane: 2010-06-13 23:27:30 
Cytuj:
Shanny^^ napisał/a:

Skoro ty możesz uważać kogoś za niegodnego miana Polaka, to tym bardziej ja mogę za taką postawę nazywać się zawistnym polaczkiem.

czas wrócić do szkoły podstawowej i nauczyć czytać się czytać ze zrozumieniem bądź lepiej analizować wypowiedz poprzednika. Ponieważ napisałem tam wyżej "Polaka z krwi i kości" a nie "niegodnego miana Polaka". Bo fakt faktem są to Polacy nawet jeśli komuś się to nie podoba. Dla twojej informacji "Polak z krwi i kości" w moim odczuciu to Osoba bądz obywatel Polski, który urodził się w Polsce, mieszka w Polsce, operuje językiem Polskim, zna Polskie tradycje, Polską historię.

tak masz rację można wiele wywnioskować po twoich trzech tysiącach postów wywnioskowałem, że jesteś zarozumiałym Pajacem wyznającym kult swojej osoby.

Tytuł:
PostNapisane: 2010-06-13 23:33:17 

Pochwały: 29
Shanny^^ napisał(a):
jak możecie ich nazywać Polakami to, że urodzili się w Polsce nie oznacza że utożsamiają się z Polskim narodem gdyby byli "Polakami" grali by dla Polski a nie dla Niemiec.
Shanny^^ napisał(a):
Tak więc każdy ma prawo do wyrażenia swojej opinii.
Zaprzeczasz sam sobie.
+ znowu ..
Shanny^^ napisał(a):
Ponieważ napisałem tam wyżej "Polaka z krwi i kości" a nie "niegodnego miana Polaka". Bo fakt faktem są to Polacy nawet jeśli komuś się to nie podoba.

Wracając do tematu to liczę na Hiszpanów już od dłuższego czasu b. ładnie grają.
Dzisiaj bardzo miło zaskoczyli też Niemcy(nie wynikiem, a grą w I połowie szczególnie) zobaczymy co pokażą dalej.

Tytuł:
PostNapisane: 2010-06-13 23:36:47 

Shanny^^ napisał(a):
czas wrócić do szkoły podstawowej i nauczyć czytać się czytać ze zrozumieniem bądź lepiej analizować wypowiedz poprzednika. Ponieważ napisałem tam wyżej "Polaka z krwi i kości" a nie "niegodnego miana Polaka". Bo fakt faktem są to Polacy nawet jeśli komuś się to nie podoba. Dla twojej informacji "Polak z krwi i kości" w moim odczuciu to Osoba bądz obywatel Polski, który urodził się w Polsce, mieszka w Polsce, operuje językiem Polskim, zna Polskie tradycje, Polską historię.

No proszę, nawet nie jesteś w stanie zapamiętać co napisałeś 20 minut temu. Taki masz mały mózg, że nie jest w stanie dłużej informacji przechować? W (_!_) mam jak ty sobie "prawdziwego Polaka" wyobrażasz (Poland Poland uber alles!), powtarzam po raz trzeci, sprawdź sobie kim w świetle przepisów jest Polak. Z tym Osoba bądź obywatel polski to już w ogóle po bandzie pojechałeś xD No ale nie będę już tak dużo od ciebie wymagał, bo i tak nie zapamiętasz o co pytałem.

Shanny^^ napisał(a):
tak masz rację można wiele wywnioskować po twoich trzech tysiącach postów wywnioskowałem, że jesteś zarozumiałym Pajacem wyznającym kult swojej osoby.

O nie, to zniewaga. Postów to ja mam ponad 5 tys a nie 3! Hańba! Targowica! Co do kultu mojej osoby, to owszem istnieje taki, ma ośrodki na terenie całego kraju i całkiem sporą rzeszę wyznawców, na ilość datków również nie narzekam, koszulki z moim wizerunkiem sprzedają się świetnie, podobnie jak lecznicza woda, która nabrała swych fenomenalnych właściwości dzięki temu, że na nią spojrzałem.

Tytuł:
PostNapisane: 2010-06-13 23:37:37 
pierwsze zdanie jest pytając, nie twierdzące (a pytanie kierowane jest do was)
skoro tylko Podolski głośno powiedział o tym, że uważa Siebie za Polaka (oczywiście z tego co mi wiadomo bo oczywiście może być inaczej)

Tytuł:
PostNapisane: 2010-06-13 23:39:16 

Shanny^^ napisał(a):
pierwsze zdanie jest pytając, nie twierdzące

Cholera, ja tam widzę kropkę na końcu a nie znak zapytania... Może to jednak ty powinieneś do podstawówki wrócić i dokształcić się nieco z zasad pisowni?

Tytuł:
PostNapisane: 2010-06-13 23:40:31 
ponownie proponuję wrócić do szkoły podstawowej skoro patrząc na cyferki pod nazwą swojego profilu z przodu widzisz "5". i ponownie pogratuluję czytania ze zrozumieniem napisalem, że "ty" wyznajesz kult własnej osoby, a nie że robią to inni ludzie ale widzę wyobraźnia pracuje ;)

myślę, że słowko "jak" jest samo w Sobie pytaniem.

Tytuł:
PostNapisane: 2010-06-13 23:47:08 

Shanny^^ napisał(a):
myślę, że słowko "jak" jest samo w Sobie pytaniem.

Profesor Bralczyk jak to zobaczy to się kopnie w czoło...

Shanny^^ napisał(a):
ponownie proponuję wrócić do szkoły podstawowej skoro patrząc na cyferki pod nazwą swojego profilu z przodu widzisz "5". i ponownie pogratuluję czytania ze zrozumieniem napisalem, że "ty" wyznajesz kult własnej osoby, a nie że robią to inni ludzie ale widzę wyobraźnia pracuje ;)

Damn, taki fajny post napisałem a ty nic z niego nie skumałeś... Ale OK, rozrysuję ci to.
1. Sprawa postów. Postów mam ponad 5 tys, ale pokazuje w profilu 3 tys, ponieważ nie w każdym dziale zlicza posty do puli, ale one są. Jak chcesz wiedzieć ile mam dokładnie (będziesz mógł udowodnić, że umiesz liczyć) to wejdź w mój profil --> wszystkie posty i liczbę stron pomnóż przez 15. Have fun!
2. Sprawa kultu mojej osoby. Napisałeś, że wyznaję kult swojej osoby, a ja ci przytaknąłem, rozwijając przy tym myśl, że nie tylko ja do tego kultu należę, ale również spora rzesza ludzi z całego kraju.

Nie cierpię tłumaczyć wyrafinowanych żartów, ale niestety na tym zacnym forum często mnie to spotyka :(

Tytuł:
PostNapisane: 2010-06-14 00:03:17 
tak masz rację poziom jest nie ten bynajmniej dla Twojej wspaniałej osoby. Proponuje zapisać się na terapię w stylu "ja i moje zawyżone ego" wątpię w rezultaty i poprawę ale liczą się chęci.

gn do jutra wymyśl coś nowego i jutro możemy kontynuować.

Tytuł:
PostNapisane: 2010-06-14 00:23:44 

Pochwały: 60
Bardziej są polscy niż Obraniak ... nie wiem jak Klose(który z zachowania bardziej jednak jest niemcem), ale Podolski na 99.99% ma oba obywatelstwa i jak nie ma treningów czy zgrupowań reprezentacji to siedzi w Gliwicach.

a Chopin ? tak bardzo kłócimy się o niego(bo prawnie możemy), że jest polakiem a przecież większość życia żył we Francji ;p

Yhh dobra nie ma co się już kłócić, jak ktoś ma swoje przekonania(nie zawsze słuszne) to ciężko tą osobę przekonać na dobrą drogę(mimo że sie ma poważne argumenty)

PS. taka jest mentalność ludzka, każda narodowość jest dumna kiedy jej rodak(z krwi i korzeni) jest kimś wielkim, np Karolina Woźniacka z belgijskim obywatelstwem czy Kubica z włoskim :)

Tytuł:
PostNapisane: 2010-06-14 01:10:03 

Pochwały: 29
Cat^ napisał(a):
Bardziej są polscy niż Obraniak ... nie wiem jak Klose(który z zachowania bardziej jednak jest niemcem), ale Podolski na 99.99% ma oba obywatelstwa i jak nie ma treningów czy zgrupowań reprezentacji to siedzi w Gliwicach.
Na 100%. A do Gliwic przyjeżdzą od czasu do czasu do rodziny a nie siedzi, mieszka w Niemczech. :S

Cat^ napisał(a):
PS. taka jest mentalność ludzka, każda narodowość jest dumna kiedy jej rodak(z krwi i korzeni) jest kimś wielkim, np Karolina Woźniacka z belgijskim obywatelstwem czy Kubica z włoskim :)
To jakaś ironia? Karolina ma Duńskie a Kubica nie ma włoskiego?

Pewnie napiszesz że już późno było jak pisałeś. :D

Tytuł:
PostNapisane: 2010-06-14 10:39:07 

Shanny^^ napisał(a):
tak masz rację poziom jest nie ten bynajmniej dla Twojej wspaniałej osoby.

Nie moja wina, że nie czaisz tak oczywistych żartów. Pewnie z dowcipu "Przychodzi baba do lekarza a lekarz też piekarz" też się nie śmiejesz :S

Shanny^^ napisał(a):
gn do jutra wymyśl coś nowego i jutro możemy kontynuować.

Będziemy, o ile się douczysz tego i owego, bo inaczej to nie mamy o czym rozmawiać. Czytaj książki a nie tylko horoskopy i przepisy.

Kubica też nie jest prawdziwym Polakiem, bo wyjechał do Włoch, Bogdan Wenta też nie jest prawdziwym Polakiem bo wyjechał do Niemiec. Chopin był Francuzem, Mickiewicz Litwinem a Kopernik Niemcem (z Prus). Kościuszko też nie Polak, toć do Ameryki pojechał. Bem też nie Polak, w końcu wiarę zmienił i w Turcji osiadł.
Shanny- ostatni prawdziwy Polak. Film niedługo o tobie nakręcą i wpiszą na listę ginących gatunków.

Tytuł:
PostNapisane: 2010-06-14 15:34:03 

Pochwały: 127

Topic wydzielony stąd - http://www.knightonlineworld.pl/forum/v ... p?t=328394
jeżeli chcesz prowadzić inteligentną dyskusję na poziomie i bez flame'u, to skieruj się tam :P

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona